Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2009 - Anul XIV, nr. 21 (4007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli

Evaziune de sute de mii de lei la firme de comerţ, transporturi şi prelucrarea lemnului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava a anunţat că în cursul anului 2009 vor fi intensificate controalele la firmele care activează în domenii cu risc mare de producere a evaziunii fiscale. Şeful Finanţelor sucevene, Petrică Ropotă, a arătat că în fiecare lună, inspectori ai DGFP Suceava vor verifica firme din toate domeniile de activitate în care, în urma controalelor din anul 2008, s-au constatat încălcări ale prevederilor Codului Fiscal.

Ropotă a precizat că numai în cursul lunii decembrie 2008, evaziunea fiscală identificată la mai multe firme din întreg judeţul a fost de câteva sute de mii de lei, la firme din mai multe domenii de activitate, precum comerţ, transporturi sau prelucrarea lemnului.

 

O firmă de prelucrare a lemnului din Brodina a prejudiciat bugetul cu 260.000 de lei

Potrivit unui raport al Direcţiei de Control Fiscal Suceava, o firmă din Brodina, care are ca obiect de activitate prelucrarea lemnului, SC Forest Gim SRL, s-a sustras de la plata unei sume de peste 260.000 de lei (2,6 miliarde de lei vechi) către bugetul de stat.

În urma verificărilor efectuate de inspectorii fiscali, s-a constatat că firma din Brodina a înregistrat cheltuieli fără documente justificative în valoare de 233.230 de lei, reprezentând achiziţii de material lemnos. De asemenea, firma a înregistrat în contabilitate cheltuieli care nu pot fi justificate, reprezentând transporturi efectuate cu autoturismele proprii; a diminuat veniturile printr-o operaţiune contabilă de stornare ilegală şi a descărcat gestiunea cu produse finite, în mod nejustificat şi incorect.

Nu în ultimul rând, conducerea societăţii a ridicat din casieria societăţii o sumă de 376.150 de lei (3,7 miliarde de lei) reprezentând dividende, fără a reţine şi vira la buget impozitele aferente.

 

Verificările DGFP vizează activităţile cu nereguli privind înregistrarea veniturilor

În acelaşi timp, la o firmă din Suceava cu obiect de activitate comerţul cu amănuntul, în special băuturi şi tutun, SC Tehnomet SRL, inspectorii fiscali au constatat că aceasta nu funcţionează la sediul declarat, dar şi că firma nu şi-a înregistrat în contabilitate facturile emise.

Inspectorii fiscali nu au reuşit să identifice decât 12 facturi emise către diverse firme, cu o valoare de 54.000 de lei. Potrivit prevederilor legale, în baza acestor facturi Direcţia de Control Fiscal a estimat valoarea sumelor pe care firma le-ar fi obţinut prin folosirea diferenţei de 38 de astfel de documente din carnetul de facturi achiziţionat, stabilind că valoarea acestora este de aproximativ 170.000 de lei. Luându-se în considerare această sumă, inspectorii fiscali au stabilit că SC Tehnomet SRL nu a plătit la bugetul de stat impozite şi taxe în sumă de 112.781 lei (1,12 miliarde de lei).

Nu în ultimul rând, inspectorii Direcţiei de Control Fiscal Suceava au constatat că o firmă de transporturi rutiere de marfă, SC Fred Company SRL Suceava, s-a sustras de la plata unei sume de 94.500 de lei către bugetul de stat. Finanţiştii au stabilit această sumă după ce în urma unui control la sediul firmei s-a stabilit o lipsă în gestiune de peste 563.000 de lei, care nu a putut fi justificată de reprezentanţii firmei.

„În continuare ne vom desfăşura acţiunile de control, inopinate şi programate, conform prevederilor legale, pe toate activităţile la care în urma controalelor efectuate în anul 2008 s-au constatat nereguli şi ilegalităţi privind înregistrarea veniturilor şi plata obligaţiilor către bugetul de stat”, a mai spus directorul DGFP Suceava, Petrică Ropotă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaziune de sute de mii de lei la firme de comerţ, transporturi şi prelucrarea lemnului.
 Vizualizări articol: 2857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Evaziune de sute de mii de lei la firme de comerţ, transporturi şi prelucrarea lemnului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei