Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2009 - Anul XIV, nr. 21 (4007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Salariile din sectorul bugetar, mai mari decât în producţie, e o oarecare anomalie

Miercuri, 28 Ianuarie 2009 (19:38:51)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la întâlnirea cu reprezentanţii patronatelor, că salariile din sectorul bugetar sunt mult mai mari decât în zona de producţie, ceea ce reprezintă "o oarecare anomalie".

Şeful statului le-a spus reprezentanţilor patronatelor că, în general, punctele lor de vedere au fost preluate, pe cât a fost posibil, de către Guvern.

"Îmi dau seama că singura soluţie, acum, este să substituim lipsa de finanţare din economia românească, atât cât putem, cu resurse din buget", a afirmat el.

"Situaţia economică o ştiţi la fel de bine ca şi mine", le-a spus preşedintele reprezentanţilor patronatelor, amintind de ultimele evaluări ale instituţiilor pe plan mondial, care arată o situaţie "mai rea" decât cea anunţată în octombrie.

"E clar că nimeni nu a putut evalua corect adâncimea crizei economice (...) Bine că nu suntem şi într-o criză a băncilor", a spus el.

Şeful statului a amintit totodată de propunerea sa privind un moratoriu, pentru o perioadă de şase luni, asupra creşterii salariilor.

"Salariile din sectorul bugetar sunt mult mai mari decât cele în zona de producţie, ceea ce reprezintă o oarecare anomalie", a spus Băsescu.

Preşedintele a arătat totodată că efortul pe care îl face în aceste zile este de a-i convinge pe toţi cei interesaţi de a se dirija bani dinspre bugetul de stat către economie.

"Efortul pe care eu îl fac în aceste zile este o încercare de a convinge pe toţi cei interesaţi că, pentru moment, nu avem altă soluţie decât să dirijăm bani dinspre bugetul de stat către economie. Atunci când băncile nu mai finanţează satisfăcător economia, niciun stat nu are altă soluţie decât să încerce ca, din resurse ale bugetului, să stimuleze atât cât poate zone din economie", a declarat Băsescu.

Şeful statului a avut, anterior, miercuri, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor.

Traian Băsescu a participat, miercuri, şi la discuţiile pe buget de la Ministerul Finanţelor, unde a declarat că a fost să prezinte sindicatelor, patronatelor, situaţia economică a României.

Cheltuielile lunare cu salariile, calculate ca medie pe persoană, în instituţiile finanţate integral de la bugetul de stat, s-au situat, în perioada ianuarie-noiembrie 2008, de la 1693 de lei la Consiliul Economic şi Social până la 9926 lei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Potrivit unui document guvernamental, pe locul al doilea după ICCJ se află angajaţii CSM, cu o medie salarială lunară de 9706 lei, urmaţi de cei ai Consiliului Concurenţei, cu 8585 lei şi de cei ai Curţii Constituţionale - 8321 lei.

Alte instituţii la care se face referire în document, care nu include şi sporurile, sunt: Ministerul Dezvoltării - 8180 lei, Curtea de Conturi - 7584 lei, Ministerul Public - 7404 lei, MAE - 7393 lei, Ministerul pentru IMM - 6899 lei, Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor - 6859 lei, Senatul - 6409 lei, Ministerul Justiţiei - 6258 lei, Camera Deputaţilor - 6144 lei, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat - 5061 lei, Consiliul Legislativ - 4992, Agenţia Naţională de Integritate - 4734 lei, Cancelaria premierului - 4715 lei, CNA - 4272 lei, CNCD - 4165, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - 3883 lei, Ministerul Transporturilor - 3862, Avocatul Poporului - 3834 lei.

În listă se mai află, în ordine, AEP - 3662 lei, Ministerul Agricuturii - 3519 lei, Administraţia Prezidenţială - 3465 lei, CNSAS - 3404 lei, Ministerul Comunicaţiilor - 3323 lei, SGG - 3283 lei, Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor - 3239 lei, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale - 3205 lei, MIRA - 3181 lei, Ministerul Culturii - 3015 lei, Academia Română - 2814 lei, Ministerul Muncii - 2588 lei, Ministerul Educaţiei - 2556 lei, Ministerul Mediului - 2487 lei, Ministerul Sănătăţii - 2334 lei, Ministerul Economiei şi Finanţelor - 2279 lei, Consiliul Economic şi Social - 1693 lei.

Documentul menţionează o medie a cheluielilor salariale lunare de 3449 lei. Cifrele includ şi sumele aferente titlurilor executorii plătite personalului din sistemul judiciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Salariile din sectorul bugetar, mai mari decât în producţie, e o oarecare anomalie.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Salariile din sectorul bugetar, mai mari decât în producţie, e o oarecare anomalie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei