Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2009 - Anul XIV, nr. 21 (4007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Decizie

Vizitatorii Spitalului Suceava vor plăti pentru papucii de unică folosinţă şi pelerine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Vizitatorii celei mai mari unităţi sanitare sucevene, Spitalul Judeţean de Urgenţă, vor trebui să suporte din propriul buzunar o parte din costurile echipamentului de protecţie.

În scurt timp, aparţinătorii bolnavilor internaţi vor avea acces în secţii numai cu papuci de unică folosinţă în picioare şi pelerină peste hainele de stradă, pentru care vor plăti o anumită taxă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii, dr. Tiberiu Brădăţan, suma va fi una „modică, de unu sau doi lei”.

„Dorim să ne păzim de complicaţiile care ar putea să apară prin aducerea unor germeni de-afară, iar oamenii trebuie să înţeleagă că în actualele condiţii de criză financiară nu putem susţine integral plata acestor consumabile, dat fiind că sunt de unică folosinţă”, a adăugat medicul.

El a subliniat că, la finele lunii, Spitalul va organiza o licitaţie în urma căreia se va stabili firma furnizoare de papuci de unică folosinţă şi halate pentru vizitatori.

 

Echipament de protecţie contra unei taxe de unu sau doi lei

Aparţinătorii bolnavilor internaţi vor primi echipamentul de protecţie la intrarea în holul principal, unde va fi amenajată o recepţie. Ei vor fi identificaţi pe baza actului de identitate şi vor primi în schimbul sumei de unu sau doi lei o pereche de papuci de unică folosinţă şi o pelerină, iar astfel echipaţi vor putea pătrunde în secţii, la bolnavi. De menţionat că programul de la recepţie va fi de la ora 8.00 până la ora 18.00 şi va fi asigurat de o echipă de până la 6 oameni.

Un sistem de acest gen a funcţionat şi în trecut, mai exact de la înfiinţarea Spitalului şi până la Revoluţie, când aparţinătorii nu aveau voie în incintă fără pelerină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vizitatorii Spitalului Suceava vor plăti pentru papucii de unică folosinţă şi pelerine.
 Vizualizări articol: 926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Vizitatorii Spitalului Suceava vor plăti pentru papucii de unică folosinţă şi pelerine2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RUSINE SPITALULUI SUCEVEAN !!! trimis de
(28 ian 2009, 12:03:21
DOMNILOR DUPA CE CA TARA ACEASTA ESTE IN PLINA CRIZA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE DVS MAI IMPUNETI SI O TAXA PT VIZITATORII CARE VA CALCA UNITATEA SPITALICEASCA ???

NU DE DRAGUL DVS VIN VIZITATORII DOMNILOR DOCTORI IN SPITAL CI PT CA AU UNA SAU MAI MULTE PERSOANE CARE SUNT BOLNAVE SI CARE AU NEVOIE DE O INCURAJARE DE O VORBA BUNA PRECUM SI DE O MANCARE MAI SANATOASA FATA DE CEA PE CARE O DA-TI DVS PACIENTILOR IN FIECARE ZI.
2.   RUSINE SPITALULUI SUCEVEAN !!! trimis de
(28 ian 2009, 12:14:01
SA INTELEGEM NOI SUCEVENII CA TREBUIA CINEVA ANUME DIN CONDUCEREA SPITALULULUI SA-SI SATISFACA PROPRIUL INTERES MATERIAL ORGANIZAND O ASA ZISA LICITATIE ?

ATATIA ANI NUMAI PAPUCI SI PELERINE DE UNICA FOLOSINTA NU S AU FOLOSIT PT INTRAREA IN UNITATEA SPITALICEASCA IAR ACUM PESTE NOAPTE AVEM NEVOIE DE ECHIPAMENT DE PROTECTIE VEZI DOAMNE CA SA NE PROTEJAM DE CRIZA FINANCIARA ?

VA-TI GANDIT DOMNILOR DOCTORI CA PRINTRE VIZITATORI SUNT SI PERSOANE INVARSTA CARE ISI VIZITEAZA PRIETENII SAU RUDELE SI CARE DINTR-O AMARATA DE PENSIE NU VOR AVEA DE UNDE SA VA PLATEASCA DVS ASA ZISA TAXA ???
2.1  RE: RUSINE SPITALULUI SUCEVEAN !!! trimis de
(28 ian 2009, 13:05:23
Dinescu-le, mai deunazi te dadeai mare avocat ceea ce ma cam indoiesc!

Un avocat, fie el si mediocru, tot e in stare sa faca un minim exercitiu de imaginatie pt asi da seama de necesitatea acestor masuri igienico-sanitare.

In toate spitalele din lume se folosesc asemenea echipamente asa ca termina cu ineptiile dumitale. Si ce treaba are licitatia cu doctorii sau asistentele ?

Sa inteleg ca acola la tribunal la matale licitatiile le fac judecatorii ?

Erai destept daca spuneai de ce nu au existat pana acum!

2.2  RE: RUSINE SPITALULUI SUCEVEAN !!! trimis de
(28 ian 2009, 13:45:35
Domnule STIXX, daca ai cablu acasa si vei urmari reportaje pe anumite posturi tv(dicovery, nat geo., realtv, etc) in care se povestesc intamplari ale unor oameni prin spitale, vei fi surpins sa observi ca rudele care insotesc blonavii in saloane nu au nici un fel de halat sau papuci la ei.Cel mult daca ajung in sala de operatie sau la reanimare la ei vei observa un halat pe umeri la vizitatori si cu suguranta luat fara plata.Asa ca faza cu igiena nu isi are rostul.Intradevar era o debandada in spital unde intra si iesea cine vroia.
3.   Foarte frumos trimis de
(28 ian 2009, 21:30:08
Acum si spitalul face business...Vinde papuci de unica folosinta...Vrei nu vrei trebuie sa cumperi ca doar trebuie sa-ti vizitezi neamurile din spital...Asa se mai imbogatesc directorii de spitale...BRAVOOOOOO SUNTEM FOARTE PROSTI...Va ganditi lka igiena ???? DE UNDE IGIENA????Produse alterate la chioscul spitalului,niste cacacioase de asistente care beau cafele si fumeaza,produse de unica folosinta expirate,parul in vant prin spital,uniforme murdare,zoaie peste tot de la asa zisa curatenie,instrumente nesterilizate...DOAMNE FERESTE-MA SA AJUNG IN SPITAL CA IES MAI BOLNAV DECAT INTRU...
4.   P.S. trimis de
(28 ian 2009, 21:39:11
Si credeti ca aceste produse de unica folosinta pe care le achizitionezi la intrare pe urma la iesire ce fac cu ele????Le i-au acasa sau le las acolo la iesire???In cazul asta exista posibilitatea sa le REVANDA altui prost...CHIAR NE IAU DE PROSTI TOTI CACACIOSII CARE CONDUC IN JUDETUL ASTA...SA FACEM UN PROTEST IMPOTRIVA ACESTEI DECIZII
5.   SUCEVENII VOR PROTESTA IMPOTRIVA DEZICZIEI ??? trimis de
(28 ian 2009, 23:03:31
MA INTREB CINE V A STRANGE SEMNATURI DE LA SUCEVENI CA ACEASTA DECIZIE SA FIE SUSPENDATA AVAND IN VEDERE CA NUMAI AVEM OPOZITIE CI DOAR PUTERE LA SUCEAVA FORMATA DIN PDL+PSD ???

DUPA CUM OBSERV PARLAMENTARII PE CARE I AM VOTAT SUNT IN CONCEDIU DE CAND AU CASTIGAT ALEGERILE ............

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei