Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2009 - Anul XIV, nr. 21 (4007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MFP: Băsescu, Boc şi Pogea n-au participat la întâlnirea dintre experţii FMI şi cei ai ministerului

Miercuri, 28 Ianuarie 2009 (15:37:32)
Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional au o întâlinre de lucru cu experţii Ministerului Finanţelor, la care nu au participat preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc sau ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, potrivit ministerului.

"Reprezentanţii misiunii pentru Romania a Fondului Monetar se întâlnesc astăzi, 28 ianuarie a.c., conform agendei misiunii, cu experţi din ministerul finanţelor. Este o întâlnire de lucru obişnuită, în scopul evaluărilor anuale ale FMI asupra evoluţiei economice şi a perspectivelor pentru anul 2009. La întâlnire nu participă preşedintele României, dl. Traian Băsescu; primul ministru, dl. Emil Boc sau ministrul finanţelor, dl. Gheorghe Pogea", se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor transmis agenţiei MEDIAFAX.

Experţii FMI, conduşi de şeful delegaţiei, Jeffrey Franks, au ajuns miercuri, în jurul orei 13:00, la Ministerul Finanţelor Publice, unde era programată întâlnirea dintre premierul Emil Boc, ministrul Pogea şi partenerii sociali pentru o nouă discuţie pe tema bugetului pentru 2009.

Delegaţia FMI a sosit cu puţin înainte de preşedintele Traian Băsescu, care nu figura pe lista participanţilor la întâlnirea cu sindicatele şi patronatele.

"Ministrul Finanţelor Publice, conform agendei publice anunţate, s-a întâlnit marţi, 27 ianuarie, cu delegaţia FMI. Agenda discuţiilor s-a axat, în principal, pe exerciţiul bugetar al anului 2008, proiecţia bugetului pentru 2009 şi managementul bugetar. Facem precizarea că, Ministerul Finanţelor Publice NU A DEMARAT negocieri cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, pentru un posibil acord de finanţare", se mai arată în comunicatul MFP.

Băsescu a anunţat, marţi, că nu este partizanul unui împrumut de la FMI, ci din bani europeni, şi a menţionat că a anunţat Comisia Europeană că România intenţionează să contracteze un împrumut de 6-7 miliarde euro, sub supravegherea Fondului.

"Avem nevoie de la FMI de un acord de supraveghere", a explicat preşedintele, precizând că UE nu dispune de un astfel de mecanism pentru a verifica gestionarea banilor împrumutaţi statelor membre.

Misiunea FMI se află începând de marţi în România pentru o vizită regulată, programată în mod curent între consultările anuale, pentru a evalua situaţia economică şi a discuta politicile cu noul Guvern. Misiunea se va încheia miercurea viitoare, pe 4 februarie.

În prima zi a vizitei, şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, a anunţat că va avea, miercuri, o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu.

Cea mai recentă vizită a FMI la Bucureşti a a avut loc în perioada 3-14 noiembrie 2008, împreună cu Banca Mondială (BM), cu scopul de a evalua sistemul financiar din România. Anterior, experţii FMI au mai fost prezenţi în România între 26 septembrie şi 2 octombrie 2007, pentru consultări cu autorităţile de la Bucureşti.

Ultimul acord stand-by dintre FMI şi România a încetat, în mod formal, la 7 iulie 2006, fără a se finaliza, iar relaţia României cu FMI a continuat prin colaborări curente cu experţii instituţiei.

La finele săptămânii trecute, FMI a transmis un comunicat de presă în care preciza că România nu a cerut sprijin financiar din partea Fondului, iar instituţia nu presează autorităţile de la Bucureşti în această privinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MFP: Băsescu, Boc şi Pogea n-au participat la întâlnirea dintre experţii FMI şi cei ai ministerului.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MFP: Băsescu, Boc şi Pogea n-au participat la întâlnirea dintre experţii FMI şi cei ai ministerului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei