Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2009 - Anul XIV, nr. 21 (4007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Băsescu minte că a aşteptat opt ore în spital, să îşi ceară scuze sistemului sanitar

Miercuri, 28 Ianuarie 2009 (15:40:15)
Deputatul PNL Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătăţii, a declarat, miercuri, că Traian Băsescu minte atunci când afirmă că în 2006 a aşteptat opt ore în spital, la urgenţă, înainte de a fi transferat la Viena şi i-a cerut şefului statului să îşi ceară scuze faţă de sistemul sanitar.

"Traian Băsescu poate fi numit păcăliciul şef al României", a spus Nicolăescu, arătând că şeful statului s-a dus la spital apelând la cunoştinţe şi relaţii şi nu la ministrul Sănătăţii. "Dacă apela la ministru, se constituia imediat comisia specială", a precizat Nicolăescu.

El a adăugat că s-a autosesizat în acea zi la ora 18.30, şi în 2-3ore a constituit comisia, şeful statului fiind consultat şi trimis mai apoi la Viena.

Nicolăescu a arătat că, prin afirmaţiile sale, Traian Băsescu pune în lumină neagră întreg sistemul sanitar şi acest lucru nu este adevărat. El a spus că sunt cazuri de medici sau asistente care nu-şi fac datoria, ca în orice sistem, dar că nu trebuie generalizat.

"Cred că Traian Băsescu ar trebui să-şi ceară scuze sistemului sanitar", a mai spus Eugen Nicolăescu.

El a arătat că Traian Băsescu a păcălit populaţia şi în 1997, când a spus că nu a distrus Guvernul Ciorbea, şi când a fost ministrul Transporturilor, când s-a opus construirii de autostrăzi şi când a fost primar general. "Este un om care păcăleşte în permanentă", a adăugat Nicolăescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la RRA, în contextul în care se referea la situaţia din sistemul sanitar, că, în primăvara lui 2006, a aşteptat opt ore în Spitalul Elias pentru că medicii nu găseau sală de operaţie şi că începuse să nu mai simtă nimic de la mijloc în jos.

Şeful statului l-a criticat pe fostul ministru al sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu, pentru că a renunţat la a face reformă în sistem.

"Din păcate, odată m-am păcălit cu domnul Nicolăescu, care mi-a garantat că face reforma sănătăţii şi l-am susţinut fără rezerve la lansarea strategiei şi legislaţiei pentru modernizarea sistemului de sănătate, pe urmă am vazut că preocuparea lui a fost legată de medicamente. Nu a făcut nimic în spitale (...) nu avem proceduri în spitale", a spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Băsescu minte că a aşteptat opt ore în spital, să îşi ceară scuze sistemului sanitar.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Băsescu minte că a aşteptat opt ore în spital, să îşi ceară scuze sistemului sanitar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei