Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2009 - Anul XIV, nr. 21 (4007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Economiei a informat FMI că va evalua sistemul energetic şi va continua privatizările

Miercuri, 28 Ianuarie 2009 (17:57:28)
Secretarul de stat Tudor Şerban a informat o delegaţie FMI la Bucureşti că Ministerul Economiei va evalua sistemul energetic şi va continua programele de investiţii, retehnologizări şi modernizări în acest domeniu, dar şi privatizările firmelor din portofoliu.

Reprezentaţi ai Ministerului Economiei s-au întâlnit miercuri cu o delegaţie FMI la Bucureşti, condusă de Jeffrey Franks, şeful misiunii.

Şerban, secretar de stat în minister, a afirmat că, în urma evaluării situaţiei economice a companiilor din portofoliul instituţiei, principala preocupare este identificarea şi adoptarea măsurilor de deblocare rapidă a economiei, astfel încât pierderile înregistrate să fie cât mai mici, aceste măsuri regăsindu-se în planul anticriză care va fi supus dezbaterii în Guvern, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

"Oficialul Ministerului Economiei a anunţat demararea unei proces de evaluare a întregului sistem energetic şi a strategiei energetice, astfel încât aceasta să corespundă cerinţelor reale ale pieţei, o atenţie deosebită acordându-se valorificării resurselor regenerabile de energie si utilizării echilibrate a surselor convenţionale. A fost reiterată decizia de a continua programele de investiţii, retehnologizări si modernizări in domeniul energetic, de a relua programele de investiţii necesare îndeplinirii cerinţelor de mediu pentru centralele termoelectrice, precum şi de adoptare a unor măsuri menite să relanseze sectorul minier", se precizează în comunicat.

Ministerul Economiei va acorda prioritate, ca urmare a recentei crize a gazelor, unor proiecte care să asigure securitatea energică, aşa cum sunt construirea gazoductului Nabucco, a oleoductului PEOP, a unui terminal de gaz lichefiat la Constanţa, încheierea buclei de 400 kV cu Moldova, realizarea unor interconexiuni cu Ungaria, Grecia, Bulgaria, precum şi finalizarea construcţiei Unităţilor 3 si 4 de la Cernavodă.

În legătură cu strategia de privatizare, oficialul a informat delegaţia FMI că Ministerul Economiei va continua privatizărilor companiilor din portofoliu, atât prin vânzarea pe bursă a unui pachet de 10-15% din acţiuni pentru companiile de importanţă strategică, dar şi prin privatizări clasice, acolo unde este cazul, potrivit sursei citate.

Delegaţia FMI la Bucureşti a fost informată asupra planurilor şi obiectivelor noii echipe guvernamentale, în vederea identificării eventualelor domenii în care ar putea acorda asistenţă pentru contracararea efectelor crizei economice mondiale, în condiţiile în care România are şi rezervele necesare, dar şi posibilităţile reale de a depăşi aceasta criză, arată Ministerul Economiei.

"Reprezentanţii FMI şi-au clarificat poziţia Ministerului Economiei în câteva domenii importante, cum ar fi strategia de privatizare, mecanismele de stabilire a preţurilor şi tarifelor pe piaţa energiei şi a gazelor naturale, politica privind evitarea unor situaţii similare recentei crize a gazelor, compania energetică naţională, strategia pentru sectorul minier, planul de măsuri anticriză, controlul fondului de salarii la nivelul companiilor de stat", se mai arată în comunicat.

La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai BNR şi ai Ministerului Finanţelor Publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Economiei a informat FMI că va evalua sistemul energetic şi va continua privatizările.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Economiei a informat FMI că va evalua sistemul energetic şi va continua privatizările0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei