Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 ian 2009 - Anul XIV, nr. 17 (4003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsurile anticriză, adoptate prin ordonanţă de urgenţă şi introduse într-un capitol bugetar separat

Vineri, 23 Ianuarie 2009 (17:55:21)
Măsurile anticriză vor fi adoptate printr-o ordonanţă de urgenţă, pentru a intra imediat în vigoare, şi vor face parte dintr-un capitol separat al bugetului, nu din bugetele ministerelor, a declarat preşedintele UGIR-1903, Cezar Corâci, după întâlnirea grupurilor de lucru cu premierul Emil Boc.

"Am cerut premierului ca măsurile anticriză să fie curpinse într-un capitol separat al bugetului şi să nu fie prinse pe fiecare ordonator, pentru ca ministerele să nu poată redistribui sumele pentru alte cheltuieli. Premierul a salutat această propunere (...) Am discutat ca planul de criză să fie adoptat imediat, prin ordonanţă de urgenţă, să intre în vigoare fără să mai aşteptăm până când se aprobă bugetul în Parlament", a spus Corâci.

El a adăugat că patronatele sunt mulţumite de structura sumelor alocate, arătând că 45% din acestea sunt îndreptate către măsuri economice financiare, 25% spre ajtoare sectoriale şi doar 30% către protecţie socială.

"Dacă 70% din bani sunt către sprijinirea economiei şi doar 30% pentru măsuri sociale, acest plan va avea rezultate bune", a mai spus Corâci.

El a adăugat că partenerii sociali au cerut desfiinţarea unor agenţii neguvernamentale, în condiţiile în care cheltuielile acestora depăşesc 1,5 miliarde euro, iar sumele colectate se cifrează undeva la 0,5% din PIB.

Măsurile anticriză discutate de Guvern cu sindicatele şi patronatele vor determina, în cazul includerii în bugetul pe 2009, un minus de venituri la bugetul general consolidat de 34 miliarde lei (echivalent a 5,9% din PIB) şi vor permite încasări la buget de doar 5,9 miliarde lei (circa 1% din PIB), conform unui centralizator al măsurilor anticriză transmis de Ministerul Finanţelor către sindicate şi patronate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsurile anticriză, adoptate prin ordonanţă de urgenţă şi introduse într-un capitol bugetar separat.
 Vizualizări articol: 985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Măsurile anticriză, adoptate prin ordonanţă de urgenţă şi introduse într-un capitol bugetar separat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei