Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 ian 2009 - Anul XIV, nr. 17 (4003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bazac, întâmpinat la Iaşi cu coji de cartofi de către cadre medicale care nu şi-au primit banii

Vineri, 23 Ianuarie 2009 (13:48:26)

Aproximativ 100 de angajaţi din reţeaua de medicină şcolară din Iaşi au protestat, vineri, în faţa Prefecturii, faţă de neacordarea salariilor pe luna decembrie, iar ministrul Sănătăţii, aflat la Iaşi la instalarea prefectului, a fost întâmpinat de protestatari cu coji de cartofi şi pâine uscată.

Acţiunea de protest s-a desfăşurat în timpul ceremoniei de instalare în funcţie a noului prefect al judeţului Iaşi, la care au participat liderul PSD Mircea Geoană, dar şi miniştrii PSD, printre care ministrul Sănătăţii Ioan Bazac, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii au aşezat pe scările Prefecturii două farfurii în care au pus coji de cartofi şi bucăţi de pâine uscată.

"Nu ne-am primit lefurile de două luni. Noi cum să trăim, toate se scumpesc, iar cei de la putere îşi bat de joc de noi", a declarat una dintre asistentele medicale prezente la protest.

După ceremonia instalării noului prefect de Iaşi, Victorel Lupu, ministrul Ioan Bazac, însoţit de ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu, a venit în mijlocul protestatarilor pentru a discuta cu aceştia.

După un schimb dur de replici între cele două părţi, timp în care angajaţii din medicina şcolară ieşeană s-au plâns de problemele cu care se confruntă, ministrul Sănătăţii a spus că a aflat despre întârzierea acordării lefurilor pentru această categorie şi că problema a fost deja rezolvată în şedinţa de joi a Guvernului.

"Salariile dumneavoastră au trecut în sarcina autorităţilor locale. A fost o greşeală a fostului ministru Eugen Nicolăescu, pe care am rezolvat-o ieri (joi – n.r.) în şedinţa de Guvern. Banii îi veţi lua tot de la Ministerul Sănătăţii. De luni, toţi angajaţii din medicina şcolară îşi vor primi lefurile restante”, le-a spus ministrul Sănătăţilor protestatarilor adunaţi în jurul său.

El a precizat că la nivelul întregii ţări un număr de 6.900 de persoane din reţeaua de medicină şcolară sunt în această situaţie.

"Întrebaţi-l pe fostul ministru Nicolăescu de ce a făcut acest lucru. Eu aloc acum bani pentru salariile dumneavoastră fără ca aceştia să fie prevăzuţi în buget. Nicolăescu s-a grăbit să transfere responsabilitatea, dar nu s-a gândit şi la sursa de finanţare", a mai susţinut Bazac.

Angajaţii din reţeaua de medicină şcolară adunaţi la Prefectură au ameninţat că dacă în cursul zilei de luni nu vor primi banii vor organiza din nou proteste.

"Suntem disperaţi, domnule ministru. Dacă nu vom avea banii pe card, o să vă căutăm", i-a spus o altă protestatară reprezentantului Guvernului.

"De asta am şi venit aici pentru a discuta cu dumneavoastră. Vă promit că lucrurile se rezolvă", a mai spus ministrul, înainte a părăsi zona Prefecturii.

Acţiunea de protest a durat aproximativ o oră. Liderul Sanitas Iaşi, Viorel Tănas,e a afirmat că protestul a fost unul spontan, adăugând că oamenii sunt disperaţi şi că au tot dreptul să iasă în stradă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazac, întâmpinat la Iaşi cu coji de cartofi de către cadre medicale care nu şi-au primit banii.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bazac, întâmpinat la Iaşi cu coji de cartofi de către cadre medicale care nu şi-au primit banii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei