Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 ian 2009 - Anul XIV, nr. 17 (4003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu: Nu am discutat despre majorările salariale, dar luni vom vedea primele file din buget

Vineri, 23 Ianuarie 2009 (18:02:01)
Sindicatele nu au discutat vineri, la întâlnirea cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Finanţelor Gheorghe Pogea, despre majorările salariale în sistemul bugetar, dar au primit promisiunea că luni le vor fi prezentate "primele file din buget".

Preşedintele Confederaţiei Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus că, în urma întâlnirii de vineri, s-a stabilit că va avea loc o nouă întâlnire marţi, unde vor fi "prioritizate măsurile anti-criză, care vor fi încadrate în buget".

"Trebuie eliminate din cele 67 de măsuri anticriză. S-a stabilit că va exista un echilibru între protecţia lucrătorilor (prin acţiuni pasive, cum este şomajul, dar şi active) şi ajutorarea funcţionării întreprinderilor şi investiţiilor ca motor de dezvoltare a economiei pe viitor. Luni ni s-a promis că vom primi primele file ale proiectului de buget", a explicat Hossu.

Liderul Cartel Alfa a precizat că premierul Emil Boc a dorit să ştie dacă are susţinerea sindicatelor şi patronatelor în privinţa politicii de salarizare unică în sistemul bugetar şi în privinţa cumulului pensiei cu salariul de la stat.

Sindicatele susţin o politică de salarizare unitară a bugetarilor. "În trei luni poate fi gata un proiect de act normativ, dar întreg procesul de adaptare se va rezolva în 4-6 ani", a spus Hossu.

În privinţa problemei cumulului salariului cu pensia de la stat, s-a stabilit ca aceasta să se facă numai pentru cei care au ieşit la pensie pe legi speciale până la vârsta standard de 60, respectiv 65 de ani.

În privinţa pensionării, Hossu spune că partenerii sociali au discutat despre eliminarea legilor speciale legate de pensionare şi revenirea la forma iniţială a Legii 19 modificată de Parlament.

În privinţa hotărârii de reducere cu 20 la sută a personalului din administraţia centrală, Hossu spune că aceasta reprezintă "o linie politică" şi că fiecare ordonator de credit trebuie să facă o analiză împreună cu sindicatele asupra funcţionalităţii acestei măsuri.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, a precizat că la întâlnire nu s-a luat în discuţie problema majorării salariilor din Educaţie. "Noi am reiterat ideea că îndeosebi în perioada de criză trebuie alocat învăţământului şase la sută din PIB şi trebuie făcute investiţii în resursa umană, în educaţie, aşa cum prevede legea. Ni s-a promis că luni vom primi prima formă a proiectului de buget şi vom vedea dacă cele două cifre sunt cuprinse", a declarat Cornea.

Preşedintele Alianţei Sed Lex, Vasile Marica, a spus că va trebui în perioada următoare să fie făcute analize cu privire la cabinetele demnitarilor pentru a vedea "ce înseamnă în număr de oameni şi cheltuieli".

"Acolo nu sunt oameni care au dat concurs, iar corpul funcţionarilor publici poate fi la cabinetele acestor demnitari", a spus Marica.

Liderul Sed Lex spune că va trebui să înceteze politizarea şi la nivel local în administraţie. "În teritoriu, toţi liderii partidelor de la guvernare îşi împart poziţiile în administraţie. Vrem să ştim unde se opreşte politizarea. Se spune că funcţionarii publici nu sunt bine pregătiţi dar ei îşi aduc oameni din afară", a spus Marica.

Peste 15 mii de oameni din cabinetele demnitarilor sunt evaluaţi în momentul de faţă, toţi având calificative de bine şi foarte bine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu: Nu am discutat despre majorările salariale, dar luni vom vedea primele file din buget.
 Vizualizări articol: 796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Hossu: Nu am discutat despre majorările salariale, dar luni vom vedea primele file din buget2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei