Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 ian 2009 - Anul XIV, nr. 17 (4003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Economic

Dealerii auto din judeţ fac coaliţie în faţa crizei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Dealerii auto de pe piaţa suceveană încearcă să sensibilizeze autorităţile centrale pentru a lua măsuri ferme menite să atenueze criza care a cuprins acest sector important al economiei naţionale.

Aşa cum a declarat George Petrescu, director executiv al societăţii Darex Auto, concesionar Dacia-Renault-Nissan şi totodată membru în comitetul director al Asociaţiei Concesionarilor Dacia-Renault-Nissan din România (ACODAREN), una dintre propunerile dealerilor suceveni vizează menţinerea actualei taxe auto până la momentul elaborării unui act normativ în domeniu care să fie pus în acord cu cerinţele Uniunii Europene.

Potrivit lui Petrescu, actul normativ ar trebui să cuprindă măsuri care să ţină seama de interesele sectorului auto, inclusiv de menţinerea locurilor de muncă.

„Actul normativ va trebui să ţină cont de gradul de poluare de moment al autovehiculului, incluzând şi un impozit corespunzător pe mijlocul de transport în funcţie de gradul de poluare, având ca model reglementări existente deja în multe ţări europene”, a precizat Petrescu.

 

Programul „Rabla”, extins şi la persoanele juridice

Introducerea cu prioritate a unui act normativ care să reglementeze importul şi distribuţia de autoturisme second-hand de către persoanele fizice reprezintă o altă propunere avansată de dealerii auto suceveni. „Actul normativ ar trebui să conţină prevederi referitoare la restricţii cantitative precise pentru volumul admis pentru fiecare persoană fizică, prevederi în vederea plăţii taxelor şi impozitelor aferente acestei activităţi economice similare cu cele plătite de societăţile comerciale care desfăşoară aceste activităţi”, a subliniat George Petrescu.

Dealerii auto suceveni solicită guvernului sprijin în vederea găsirii de soluţii de creditare pentru relansarea consumului, precum şi demararea de urgenţă a programului „Rabla”.

„Propunem demararea de urgenţă a programului Rabla, chiar dacă bugetul pe 2009 nu este încă aprobat. Pot fi alocate fonduri în avans, pentru că durata de întocmire a dosarelor, întreaga procedură durează 1-2 luni, iar bugetul va fi aprobat între timp. Acest lucru ar avea drept consecinţe stimularea cererii imediate de automobile. Totodată solicităm ca programul Rabla să fie extins şi la Persoanele Juridice”, a spus directorul executiv al Darex Auto.

 

Dealerii auto îşi pun speranţe în parlamentarii suceveni

Petrescu consideră că autorităţile centrale ar trebui să adopte măsuri imediate pentru a atenua criza din sectorul auto, dând exemplul SUA, Germaniei şi Franţei.

„În toată lumea, guvernele au luat măsuri de sprijinire a sectorului auto pe toate segmentele lui, pentru că este vorba de un număr mare de locuri de muncă. Trebuie avută în vedere inclusiv industria pe orizontală. Spre exemplu, în SUA s-au disponibilizat fonduri pentru ajutorarea acestora. Franţa a anunţat luni acordarea unui ajutor de 5-6 miliarde de euro pentru industria auto naţională către cei doi mari producători, grupul PSA (Peugeot-Citroen) şi Renault. Ajutoarele vor consta în principal din garanţii de credit şi vor fi acordate în schimbul unei participaţii a statului în acţionariatul firmelor”, a mai spus Petrescu.

Dealerii auto suceveni intenţionează să invite parlamentarii suceveni la o discuţie pe tema crizei din sector, în speranţa că vor face demersuri pentru a pune în practică măsurile necesare. 

Coaliţia dealerilor auto din judeţul Suceava cuprinde societăţile Darex Auto, concesionarul mărcilor Dacia, Renault, Nissan, Adria - concesionar Skoda, Revlaco Motors - concesionar Toyota, Automitric - concesionar Volkswagen/Audi, Autobitti - concesionar Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Servunion - concesionar Peugeot, Tehnodinamic-concesionar Seat, Fetcom - concesionar Citroen şi Restaco - concesionar Mercedes.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dealerii auto din judeţ fac coaliţie în faţa crizei.
 Vizualizări articol: 2907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Dealerii auto din judeţ fac coaliţie în faţa crizei1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei