Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 ian 2009 - Anul XIV, nr. 17 (4003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Măsuri anticriză

Reduceri de personal şi de cheltuieli la CJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Preşedintele Consiliul Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că măsurile anticriză care vor fi luate la nivelul acestei instituţii vor viza atât reduceri de personal, cât şi scăderea cheltuielilor materiale. Flutur a precizat că în perioada imediat următoare va fi reanalizată organigrama Consiliului Judeţean Suceava, existând posibilitatea reducerii unor posturi, în vederea eficientizării activităţii.

„Nu excludem şi o reducere de personal. Acolo unde va fi nevoie, pe proiecte europene şi pe alte domenii putem să mai angajăm, însă pe ansamblu sunt convins că putem să reducem schemele şi să le facem mai eficiente”, consideră Flutur.

El a precizat că o altă măsură care va fi luată în momentul în care va fi realizat bugetul CJ Suceava pe anul 2009 va fi reducerea „drastică” a cheltuielilor cu bunurile şi serviciile, în special pentru consumabile, mobilier, tehnică de calcul, maşini, dar şi alte dotări. În acelaşi timp, Gheorghe Flutur a spus că vor fi reduse şi cheltuielile materiale cu personalul, dintre acesta dând ca exemplu scăderea sumelor alocate pentru acoperirea abonamentelor la telefoanele de serviciu. „Bugetul de stat ne face să avem o viziune extrem de prudentă şi de responsabilă, în special la capitolul cheltuieli. Iar aceste reduceri vor fi făcute atât la Consiliul Judeţean, cât şi la unităţile din subordine”, a explicat şeful administraţiei judeţene.

 

Sporuri salariale mai puţine

Gheorghe Flutur a mai adăugat că vor fi revizuite şi sporurile salariale care sunt acordate pentru diverse categorii salariale, în special la angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială. El a dat ca exemplu sporul salarial de 75% pe care angajaţii din domeniul protecţiei sociale îl primesc pentru activitatea desfăşurată în condiţii de risc.

„Acest spor  este primit de toţi angajaţii, de la portar până la oamenii care lucrează direct cu cei care sunt bolnavi. Şi nu cred că este corect. Trebuie să diferenţiem acest lucru. Nu putem să le dăm la toţi, în sistem pauşal, acel spor de 75%. Trebuie să fim responsabili şi am cerut revizirea acestor sporuri pentru diverse categorii, astfel încât să le primească doar cei care întrunesc condiţiile de muncă în condiţii de risc”, a arătat Flutur.

El a spus că o echipă de specialişti ai CJ Suceava analizează modul în care se poate eficientiza activitatea sistemului de protecţie socială, în special în vederea dezinstuţionalizării. Preşedintele CJ Suceava a explicat că intenţia este de a creşte numărul copiilor care sunt îngrijiţi de asistenţi maternali, în acest fel reducându-se cheltuielile din sistemul de protecţie socială.

 

Priorităţile CJ Suceava vor fi modernizarea infrastructurii şi proiectele europene

Flutur a explicat că potrivit unei estimări făcute până în momentul de faţă, necesarul de fonduri pentru Consiliul Judeţean Suceava, în anul 2009, ar fi de peste 400 milioane de lei (4.000 de miliarde de lei vechi). El a arătat că în condiţiile în care se estimează că bugetul de stat al României pe anul 2009 va fi adoptat săptămâna viitoare, este posibil ca cel târziu până la sfârşitul lunii februarie a.c. să se finalizeze şi constituirea bugetelor la nivelul fiecărei localităţi.

Gheorghe Flutur a precizat că priorităţile pentru anul 2009 ale instituţiei pe care o conduce sunt creşterea investiţiilor şi promovarea de proiecte cu finanţare europeană. „Avem în vedere majorarea sumelor pentru investiţii, în special pentru drumuri. Şi am solicitat majorarea sumelor pentru investiţii pentru că starea drumurilor judeţene nu este cea mai bună. De asemenea, am solicitat suplimentarea sumelor pentru programul 'Corn, Lapte şi Miere', având în vedere că anul trecut am făcut eforturi uriaşe pentru a acoperi sumele necesare. Iar acum am solicitat 120 milioane de lei pentru a acoperi necesarul de fonduri pentru anul 2009”, a declarat Flutur.

El a mai adăugat că în cursul acestei săptămâni a avut întâlniri cu conducerea mai multor ministere, pentru rezolvarea unor probleme ale judeţului Suceava, printre care plata restanţelor la firmele care modernizează DN 17, finanţarea unor proiecte de regularizare a cursurilor râurilor Suceava şi Moldova, alocarea a 20 de milioane de euro, în anul 2009, pentru construcţia şoselei de centură a Sucevei şi finanţarea cu 53 de milioane de euro a programului de gestionare a deşeurilor din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reduceri de personal şi de cheltuieli la CJ Suceava.
 Vizualizări articol: 1016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 6 voturi
Reduceri de personal şi de cheltuieli la CJ Suceava2.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FLUTUR ZBOARA DAR RAR ATERIZEAZA LA SUCEAVA trimis de
(23 ian 2009, 11:14:53
DUPA CAT OBSERVA SUCEVENII DL PRESEDINTE A CJ SUCEAVA FLUTUR MAI MULT " ESTE PLECAT " DECAT " A VENIT ". DE AICI VA ROG PE DVS SA TRAGETI O CONCLUZIE .

MAJORITATEA SUCEVENILOR NU VOR MA VOTA PD-L DEOARECE ACESTA MAI MULT " ZBOARA " DECAT " ATERIZEAZA " .........

2.   Vorbe de rahat trimis de
(23 ian 2009, 11:29:43
-La primaria Suceava pe cand se vor face reduceri de personal?

In frunte cu LUNGU si aproape toti neispravitii afara la salubriditate cu ei nesimtitii dracului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei