Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 ian 2009 - Anul XIV, nr. 17 (4003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Chin

Sucevenii nu vor avea apă caldă toată vara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Locuitorii Sucevei vor trebui să înfrunte căldura verii şi praful fără ca la robinete să le curgă nici măcar o picătură de apă caldă.

Chinul de a nu avea cum să faci un duş după o zi de lucru, timp de trei luni, va fi motivat de necesitatea înlocuirii conductelor magistralelor de termoficare, în cele mai sensibile zone, unde an de an au apărut avarii grave, mai ales în toiul iernii, mii de oameni fiind atunci lăsaţi fără căldură.

„Trebuie să realizăm lucrări masive pe magistralele de termoficare şi la punctele termice. Lucrările vor afecta cartierele Obcini, George Enescu, Centru, Zamca, Arini, Burdujeni – Cuza Vodă I, II şi III, adică tot oraşul. Important e că vom reabilita 2533 de metri, adică 2,5 kilometri de conductă magistrală, pe porţiunile care ne fac cele mai multe probleme şi unde există oricând pericolul să crape şi să ne lase fără căldură şi apă caldă”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a avansat ca dată de începere a lucrărilor luna mai.

“Vrem să nu mai fim presaţi de timp şi de apropierea sezonului rece. În acelaşi timp, începerea lucrărilor înseamnă şi o veste mai puţin plăcută pentru suceveni, care nu vor beneficia de apă caldă în perioada în care vom înlocui magistrala principală”, a adăugat edilul municipiului.

Mai exact, furnizarea apei calde va înceta din data de 1 iunie, urmând a fi reluată, în cel mai bun caz, în data de 15 septembrie.

“Nu avem altă soluţie. Este o situaţie de disconfort, dar trebuie să facem aceste lucrări de modernizare, care să ne ţină minim 50 de ani”, a completat Ion Lungu.

 

Sucevenii, sfătuiţi să îşi cumpere boilere

Pentru perioada grea din vară, în care Termica nu va mai putea furniza deloc apă caldă, primarul Sucevei le-a recomandat cetăţenilor să îşi cumpere boilere, care să le asigure necesarul de agent termic, ori să apeleze la vechea soluţie, folosită în timpul reviziilor din vară – încălzirea apei în oale, pe aragaz. 

Pentru efectuarea lucrărilor de înlocuire a conductelor magistralelor de termoficare, municipalitatea suceveană dispune de nouă milioane de euro, credit obţinut prin proiectul “Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”, 10 milioane de lei, bani obţinuţi de la Guvern, la care s-ar mai putea adăuga şi alte sume, obţinute în cadrul programului naţional „Termoficare 2008 - 2012”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii nu vor avea apă caldă toată vara.
 Vizualizări articol: 2935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.4 din 7 voturi
Sucevenii nu vor avea apă caldă toată vara1.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CRETINULE trimis de
(23 ian 2009, 14:34:51
DOAMNE PAZESTE-NE DE INCAPABILI
2.   SOLUTIA MAGICA trimis de
(23 ian 2009, 15:07:52
DACA PRIMARUL NE SFATUIESTE SA INCALZIM APA LA OALA CA SA FACEM BAIE, NU MA MIR CA SE IAU SOLUTIILE CARE SE IAU DE MANAGEMANT AL ORASULUI.
3.   LUNGU BOILER AL VERII PDL-iste ?! trimis de
(23 ian 2009, 15:42:16
DL LUNGU SE PARE CA ISI ATRIBUIE INTREG MERITUL PT CAMPANIA ELECTORALA DIN VARA CREZAND CA DOAR DATORITA DUMNEALUI A AJUNS PRIMAR CEEA CE NU ESTE ADEVARAT .

SA INTELEGEM NOI SUCEVENII DOMNULE PRIMAR LUNGU CA ALTE SOLUTII NUMAI AVETI IN ACEASTA PROBLEAMA DEOARCE A TRECUT CAMPANIA ELECTORALA SI A-TI MINTIT SUCEVENII FRUMOS ???
4.   We dinescule! trimis de
(23 ian 2009, 16:16:40
De cate ori sa-ti spun we dinescule sa te lasi de postat (scris). Ca nu le ai, si faci multe greseli de ortografie. Te faci de ras. Stai jos!
5.   RASPUNS PT SFINX trimis de
(23 ian 2009, 16:27:05
STIU CA ADEVARUL DOARE ASA CA RAMAI IN CONTIUNARE UN SFINX CA BINE FACI PDL-istule.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei