Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 ian 2009 - Anul XIV, nr. 9 (3995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rusia va atrage de partea sa, în criza gazelor, şi mai mulţi aliaţi, după România şi Italia - presă

Miercuri, 14 Ianuarie 2009 (15:20:49)
Moscova "a reuşit să atragă de partea sa doi aliaţi" în criza gazelor, Italia şi România, scrie cotidianul rus Kommersant, subliniind că "ţările care susţin Rusia vor deveni şi mai numeroase", în condiţiile vizitelor la Moscova ale premierilor bulgar şi slovac, relatează AFP.

Europa continuă să tremure de frig, după eşecul reluării tranzitului gazelor ruseşti spre Europa, via Ucraina, Moscova şi Kievul acuzându-se reciproc, în timp ce Rusia îşi face aliaţi, scrie presa rusă de miercuri.

"Europa continuă să tremure de frig", în timp ce, în pofida acordurilor încheiate, tranzitul a 76,6 milioane de metri cubi de gaze ruseşti via Ucraina nu a fost asigurat de societatea naţională ucraineană Naftogaz, din cauza "lipsei de capacităţi tehnice", subliniază cotidianul Gazeta.

"Aparent, Europa este foarte indignată de noile probleme privind tranzitul gazelor", relatează la rândul său cotidianul Nezavisimaia.

Dar "Rusia a reuşit să atragă de partea sa doi aliaţi, Italia şi România", notează cotidianul Kommersant, subliniind că "ţările care susţin Rusia vor deveni mai numeroase", în condiţiile în care premierii bulgar şi slovac, Serghei Stanişev şi Robert Fico, efectuează miercuri vizite la Moscova.

De altfel, "aceste ţări sunt cele care au suferit cel mai mult din cauza războiului gazului", aminteşte Kommersant.

Conform cotidianului Vremia Novostei, "scuzele nu sunt permise". Rusia şi Ucraina ar fi trebuit "să ajungă la un acord privind condiţiile tehnice înainte de a semna protocolul, pentru a asigura reluarea tranzitului spre Europa, şi nu după", subliniază ziarul.

Acuzaţiile reciproce dintre grupul rus Gazprom şi cel ucrainean Naftogaz "au demonstrat absenţa oricărei dorinţe de a pune capăt războiului gazelor, ilustrată prin confuzia în ceea ce priveşte comunicarea şi diferitele cifre avansate", scrie la rândul său Nezavisimaia Gazeta.

Tranzitul gazelor ruseşti, care a fost reluat marţi dimineaţă după o săptămână de întrerupere, a fost oprit din nou, Moscova şi Kievul acuzându-se reciproc de responsabilitate.

Naftogaz a admis că blochează tranzitul gazelor, dar şi-a explicat poziţia prin faptul că Gazprom a pus "condiţii de tranzit inacceptabile".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rusia va atrage de partea sa, în criza gazelor, şi mai mulţi aliaţi, după România şi Italia - presă.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rusia va atrage de partea sa, în criza gazelor, şi mai mulţi aliaţi, după România şi Italia - presă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei