Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 dec 2008 - Anul XIII, nr. 294 (3975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu despre desemnarea lui Boc: Să sperăm că noua nominalizare e mai fericită decât prima

Luni, 15 Decembrie 2008 (15:15:36)
Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la Palatul Parlamentului, că nu ştie dacă Emil Boc va avea capacitatea de a armoniza punctele de vedere politice ale PSD şi PDL, exprimându-şi speranţa ca nominalizarea acestuia să fie mai fericită decât cea a lui Theodor Stolojan.

"Să sperăm că noua nominalizare că este mai fericită decât prima. Eu nu pot să doresc decât un singur lucru în calitate de prim-ministru încă în funcţie-să încheiem această fază aş spune obligatorie, dar ar fi necesar cât mai scurtă a negocierilor pentru viitorul guvern şi să ajungem în Parlament pentru obţinerea votului de încredere pentru viitorul guvern. Nu ştiu dacă domnul Boc va avea capacitatea necesară să se impună din punct de vedere politic, pentru a armoniza punctele de vedere ale celor două partide şi a duce la formarea unei coaliţii solide şi a unui guvern", a susţinut Tăriceanu.

Liderul liberalilor a subliniat că are "serioase îndolieli în ceea ce priveşte soliditatea acestei coaliţii".

"Iată că o parte din elementele legate de aceste îndoilei apar la suprafaţă. Retragerea lui Theodor Stolojan nu este chiar întâmplătoare, ea este reflexul unor probleme serioase, care macină de la bun început această coaliţie", a spus Tăriceanu.

El a ţinut să califice retragerea lui Stolojan ca fiind "un lucru grav şi regretabil", adăugând că acest lucru decurge din nominalizarea sa pentru funcţia de premier.

"Despre Stolojan ştim că are anumite labilităţi care din păcate s-au confirmat. Spun «din păcate» pentru că nu cred că România în acest moment are nevoie de astfel de situaţii de incertitudine într-un moment în care este evident că este necesară formarea noului guvern şi validarea lui de către Parlament cât mai rapid", a apreciat Călin Popescu Tăriceanu.

În plus, liderul PNL a afirmat că desemnarea lui Stolojan "a fost de la început o alegere greşită" pentru că "Theodor Stolojan nu avea sprijinul politic necesar în cadrul partidului său şi ca atare a jucat după cum s-a văzut în aceste zile un rol cu totul şi cu totul minor", având în vedere că un premier ar fi trebuit de fapt să fie cel care "să armonizeze punctele de vedere politice, ar fi trebuit să lucreze la schiţa programul de guvernare şi la toate celelalte elemente care ţin de funcţionarea coaliţiei".

Tăriceanu a refuzat să răspundă întrebărilor puse de jurnalişti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu despre desemnarea lui Boc: Să sperăm că noua nominalizare e mai fericită decât prima.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu despre desemnarea lui Boc: Să sperăm că noua nominalizare e mai fericită decât prima0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei