Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 dec 2008 - Anul XIII, nr. 294 (3975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Certitudine

Prefectul de Suceava va coborî din mocăniţa PD-L

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Democrat-liberalii îşi vor consolida poziţia în judeţul Suceava prin preluarea funcţiei de prefect. Acest lucru este deja cert. În urma negocierilor purtate la Bucureşti între cele două partide s-a căzut de acord ca la împărţirea prefecturilor să se aplice regula propusă de baronul PSD de Teleorman, Liviu Dragnea, şi anume, în judeţele în care una dintre cele două formaţiuni politice are preşedintele consiliului judeţean, să primească şi prefectul.

Cum la Suceava şefia administraţiei judeţene este deţinută de PD-L prin Gheorghe Flutur, tot PD-L va desemna şi noul prefect. Algoritmul de împărţire a prefecţilor i-a mulţumit atât pe PSD-işti, cât şi pe PD-L-işti. Astfel, social-democraţii ar urma să ia din start 17 prefecturi şi să-şi consolideze influenţa la Constanţa, Vrancea, Teleorman, Bacău şi Iaşi.

De la negocieri n-au lipsit „greii“ filialelor: Nicuşor Constantinescu, Marian Oprişan, Liviu Dragnea sau Gheorghe Nichita. De cealaltă parte, PD-L-iştii i-au dat în linia întâi a negocierilor pe Gheorghe Flutur, Florin Popescu şi Elena Udrea, care au tras spre aceeaşi întărire a puterii la Suceava, Dâmboviţa sau la Bucureşti.

După înţelegerea de la finele săptămânii trecute, democrat-liberalii îşi vor desemna prefecţi în 14 judeţe. Celelalte 10 judeţe care au mai rămas plus municipiul Bucureşti, câştigate de PNL, UDMR sau FDRG, urmează să se împartă ître PSD şi PD-L.

Din cele şase prefecturi care ar mai reveni PD-L, patru - Mureş, Harghita, Covasna, Satu-Mare - ar putea ajunge la UDMR, în cazul unei înţelegeri politice cu Uniunea.

 

Viitorul prefect, din mediul de afaceri PD-L, iar subprefectul de la PSD

Cine va fi prefect de Suceava? Aceasta este întrebarea la care democrat-liberalii şi social democraţii, până mai ieri duşmani de moarte, iar acum parteneri la guvernare, vor trebui să răspundă în perioada imediat următoare formării noului Executiv. Deja s-a vehiculat un nume din tabăra democrat-liberală, şi anume cel al actualului şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Petru Carcalete, care a pierdut de pe locul întâi mandatul de senator în colegiul Rădăuţi. Informaţiile venite „pe surse” dau ca sigure varianta că nu Petru Carcalete va ocupa fotoliul respectiv, ci o persoană care provine din mediul de afaceri al PD-L. Carcalete ar urma să rămână „general” la Inspectoratul Şcolar sau secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Postul de subprefect va fi ocupat cel mai probabil de un social democrat agreat de PD-L.

De menţionat că acest post, care în prezent este ocupat cu titlu interimar de Angela Zarojanu, este deja scos la concurs. El este vizat de trei persoane care şi-au depus dosarele la Bucureşti, şi anume Angela Zarojanu, Gheorghe Cotin - director în cadrul Prefecturii şi Alexandru Băişanu - fost subprefect, prefect şi candidat al PNL la alegerile parlamentare, când a pierdut cu brio în colegiul Suceava Centru.

Concursul este programat să aibă loc marţi, 16 decembrie, însă nu este exclus ca el să fie amânat. Este de aşteptat ca noul prefect de Suceava să fie cunoscut până la jumătatea lunii viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul de Suceava va coborî din mocăniţa PD-L.
 Vizualizări articol: 3711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Prefectul de Suceava va coborî din mocăniţa PD-L1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei