Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 dec 2008 - Anul XIII, nr. 294 (3975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţii

Familia Dianei Maloş, convinsă că fata a fost omorâtă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Familia şi apropiaţii Dianei Maloş, tânăra de 18 ani găsită acum câteva zile spânzurată în păduricea din spatele Mănăstirii Sf. Ioan din Suceava, susţin că fata nu s-a sinucis şi că moartea ei este, de fapt, o crimă.

Rezultatele necropsiei arată că moartea Dianei Maloş a survenit din cauza insuficienţei respiratorii acute, instalate ca urmare a asfixiei mecanice prin comprimarea formaţiunilor vasculo-nervoase ale gâtului prin spânzurare.

 

„Poate că sunt şocată, dar nu nebună”, a spus mama Dianei Maloş

Familia Dianei, prietenii apropiaţi, şi chiar preoţii care o cunoşteau pe fată nu acceptă verdictul dat de anchetatori asupra acestui caz, convinşi fiind că tânăra nu avea motive să recurgă la un asemenea gest şi nici nu ar fi fost în stare să facă aşa ceva.

Ieri, în jurul prânzului, la Casa Mortuară din municipiul Suceava, locul unde este depus trupul neînsufleţit al Dianei Maloş, zeci de oameni, rude, apropiaţi, vecini şi chiar necunoscuţi au venit să o vadă pe tânără.

Familia şi cei care i-au fost apropiaţi Dianei nu s-au dezlipit de sicriul fetei, au deplâns-o îndelung şi s-au rugat la Dumnezeu ca „adevărul să fie scos la iveală, iar criminalul fetei să fie descoperit”. Nimeni nu acceptă ideea că Diana şi-a pus capăt zilelor.

„Era o fată plină de viaţă, îi plăcea să trăiască. Mergea la biserică, era credincioasă, se spovedea şi se împărtăşea, sunt sigură că nu şi-a luat viaţa”, povesteşte una dintre vecinele Dianei, care spune că o ştie pe tânără de foarte mult timp.

Mama fetei, Adina Paicu, nu conteneşte să vorbească la căpătâiul Dianei, şi le povesteşte tuturor celor care vin că tânăra a fost omorâtă. „Sunt atâtea semne pe corpul ei, are urme de lovituri, şi nimeni nu le vede. Poate că sunt disperată, poate că sunt şocată, dar nu sunt nebună”, a spus mama Dianei. Îndreptându-se către sicriu, aceasta  a arătat două vânătăi pe trupul fetei, una lângă urechea dreaptă şi alta la braţul stâng.

 

Preotul Marius Constantin, convins că tânăra a fost omorâtă

Cu toate că fata nu are parte de slujbe bisericeşti de priveghi şi înmormântare, conform rânduielilor din Biserica Ortodoxă, deoarece potrivit rezultatelor anchetei oficiale, Diana s-a sinucis, preoţii au venit să o vadă pe fată.

„Vin preoţii care o cunoşteau, îi ştiau sufletul, vin să o vadă, pentru că ei ştiu că fata mea nu s-a sinucis”, a mai spus Adina Paicu. 

Marius Constantin, preot la Biserica Domniţelor din municipiul Suceava, a spus că „verdictul dat de autorităţi referitor la acest caz este unul superficial”. Preotul a mai spus că „duhovnicul Dianei, părintele Iustin, cel care a spovedit-o de doi ani încoace, spune că fata nu avea în nici un caz astfel de tendinţe”.

Lovitura din spatele urechii drepte şi vânătaia de pe braţul drept al Dianei sunt după părerea preotului semne că tânăra a fost omorâtă.

„După părerea mea, asemenea lovituri nu pot să apară prin cădere sau să şi le producă singură”. Preotul povesteşte că din discuţiile purtate cu mama Dianei, aceasta spune că fata a fost iniţial lovită şi atârnată într-un copac de dimensiuni mai mici, şi apoi, pentru că aceasta şi-a revenit şi a început să strige, a fost luată şi atârnată în copacul în care a fost descoperită moartă. 

 

Contraexpertiză la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti

Colegii Dianei şi prietenii apropiaţi ai tinerei susţin, fără nici o ezitare, că fata nu s-a sinucis. Alexandru Sbîrn, coleg de clasă cu Diana, povesteşte că aceasta era o fată veselă şi plină de viaţă, care nu ar fi putut să-şi pună capăt zilelor. Alexandru îşi aminteşte de Diana cum întotdeauna încerca să nu pună nici o supărare la suflet şi că era mereu cu zâmbetul pe buze.

Sânziana Flutur, o fostă colegă a Dianei Maloş, şi în acelaşi timp şi una dintre cele mai bune prietene ale fetei, a declarat că Diana nu ar fi putut să se sinucidă.

„Ea era împotriva acestui lucru. Îmi amintesc foarte bine că mi-a spus asta în urmă cu ceva timp, când un fost coleg de-al nostru s-a sinucis din cauza unei fete. Diana îmi spunea atunci că nu înţelege cum a putut să facă aşa ceva, şi că niciodată nu ar putea să recurgă la un asemenea gest”, a povestit Sînziana.   

Vecinii Dianei au fost mereu aproape de mama fetei în aceste zile, sunt alături de ea şi-i împărtăşesc convingerile referitoare la moartea tinerei. Ideea sinuciderii este de neacceptat. Vecinii spun că o cunosc foarte bine pe fată, pe surorile ei, pe mama lor, şi sunt convinşi că Diana Maloş nu s-a sinucis. Toţi sunt convinşi că adevărul este altul.

„Numai Dumnezeu este cel care ştie şi cel care poate face dreptate”, a spus una dintre vecinele fetei. Pentru a face lumină în acest caz, familia şi apropiaţii Dianei au spus că „au fost plătite acatiste la biserică şi preoţii se roagă la Dumnezeu ca să fie descoperit cel sau cei care au ucis-o pe tânără”.

Pentru că este convinsă că fiica ei a fost ucisă, Adina Paicu are în vedere şi posibilitatea de a cere o contraexpertiză medico-legală a cadavrului fetei sale. Aceasta intenţionează să se adreseze Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti, în vederea efectuării unei noi necropsii.

 

Va fi înmormântată fără slujbă

Cu toate acestea, la casa mortuară este afişat un anunţ prin care familia aduce la cunoştinţă faptul că înmormântarea Dianei Maloş va avea loc pe 15 decembrie (n.r. - astăzi), începând cu ora 13:00.

Şi preotul Marius Constantin a declarat acelaşi lucru. „Mâine (n.r. - astăzi), ea va avea parte de o înmormântare ca pentru sinucigaşi, pentru că probele venite de la anchetă spun că a fost sinucidere, deşi eu cred că ar trebui să mai stăruie puţin asupra ei, să vadă exact ce a fost. Dacă dau un verdict superficial o lipsesc de slujbele bisericii, foarte importante pentru mântuirea oricărui suflet”, a mai adăugat preotul Constantin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familia Dianei Maloş, convinsă că fata a fost omorâtă.
 Vizualizări articol: 1320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.21/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 14 voturi
Familia Dianei Maloş, convinsă că fata a fost omorâtă4.2514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Naspa trimis de
(15 dec 2008, 12:49:17
Chiar nu se face nici o ancheta in cazul acesta? Sa va fie rusine domnilor anchetatori,trebuia izolat si cautat probe sau indicii. Parerea mea este ca nu aveti treaba cu meseria asta ati intrat doar cu pile si bani. NU UITATI CA DUMNEZEU SE UITA LA VOI......
2.   Cautati trimis de
(15 dec 2008, 12:56:27
PE DECEBAL TURU DE CE NU-L ANCHETATI?? AR PUTEA STI FOARTE MULTE!!!
3.   Pfff trimis de
(15 dec 2008, 13:11:46
Decebal Turu...ce treaba are p-@ cu prefectura? S-au gasit pe trunchiul copacului si alte urme de haine, piele, sange, etc care sa indice o a doua sau a treia persoana? dar pe cabluri?

daca nu s-au gasit, inseamna ca fie nu a mai fost nimeni acolo, fie politia musamalizeaza un caz destul de urat si de mediatizat, ceea ce inseamna ca in spate sunt niste interese destul de mari si la un nivel suficient de inalt (mai inalt decat un Turu sau mai stiu eu). M-as mira sa fie a doua varianta...sincer...
4.   Fata scapata din mana trimis de
(15 dec 2008, 14:26:14
Familia mai bine si-ar face niste procese de constiinta privind fata asta. Diana, asa de tanara, era complet scapta din mana. Cum adica a facut 360 de absente in doua luni de scoala??? Inseamna ca nu a dat deloc pe la scoala anul asta. Ce fel de mama este asta care nu face ce poate (inclusiv sa o ia de mana in fiecare dimineata si sa o duca la scoala) numai ca sa termine fata liceul??? Sa fi facut eu asa ceva mama cred ca facea infarct si dupa ce isi revenea nu stiu ce se intampla cu mine. Ce fel de mama este asta care in loc sa o trimita la scoala sa invete si ea ceva, sa isi faca un rost prin propriile puteri, ii baga pe gat un tip cu bani? Asta la 18 ani cand se stie ca nici o relatie nu este serioasa, nici de durata. Ce fel de mama este asta care ii permite sa mearga pe la concursuri de miss si sa primeasca "sponsorizari" de la mai stii cine? Ce fel de mama este aceea care stie ca fata are doi-trei prieteni in acelasi timp, cu care probabil se si culca, si nu intra in panica?
4.1  RE: Fata scapata din mana trimis de
(15 dec 2008, 16:37:20
u fata u ejti comunista tu te auzi ce spui? cu ce drept acuzii tu pe mama dianei? stii tu cat de greu se creste un copil ca sa spuii asta?si daca mama ei a lasat-o sa participe la miss inseamna ca avea ce arata nu ca altii si cred ca tu estii un pic mai mult invidioasa. nu mai da comentarii asa aiurea ca tu nu ai nici un drept so o judeci pe mama dianei care numai ea stie cat sa chinuit sa isi creasca fetele, tineti parerile de comunista pentru tine.

5.   Fata scapata din mana trimis de
(15 dec 2008, 14:31:15
Familia mai bine si-ar face niste procese de constiinta privind fata asta. Diana, asa de tanara, era complet scapta din mana. Cum adica a facut 360 de absente in doua luni de scoala??? Inseamna ca nu a dat deloc pe la scoala anul asta. Ce fel de mama este asta care nu face ce poate (inclusiv sa o ia de mana in fiecare dimineata si sa o duca la scoala) numai ca sa termine fata liceul??? Sa fi facut eu asa ceva mama cred ca facea infarct si dupa ce isi revenea nu stiu ce se intampla cu mine. Ce fel de mama este asta care in loc sa o trimita la scoala sa invete si ea ceva, sa isi faca un rost prin propriile puteri, ii baga pe gat un tip cu bani? Asta la 18 ani cand se stie ca nici o relatie nu este serioasa, nici de durata. Ce fel de mama este asta care ii permite sa mearga pe la concursuri de miss si sa primeasca "sponsorizari" de la mai stii cine? Ce fel de mama este aceea care stie ca fata are doi-trei prieteni in acelasi timp, cu care probabil se si culca, si nu intra in panica?
6.   CINE POATE SA-MI RASPUNDA ??? trimis de
(15 dec 2008, 16:55:42
SI A SCHIMBAT NUMARUL DE TELEFON IN...ULTIMUL TIMP ??

IN ULTIMELE ZILE , SAPTAMAINI SI CHIAR MAI MULT ???

AVEA SI ALTE...TELEFOANE SAU...CIPURI CU NUMERE DE TEL ??
7.   Medicii legisti au...DREPTATE !! trimis de
(15 dec 2008, 17:30:22
o noua contraexpertiza nimic nu scoate la iveala .

ea a avut...intentia aceasta , a fost de ...acord , aveti destule...dovezi la acest lucru ; ceea ce a scris cu mana...ei , cablul , ciocanul si chiar destainuirile si felul de purtare semnalau asta !!

ea a urcat vie in...copac , ajutata sau nu de ...el , fara nici un...dubiu sub copac cand a...venit era...VIE (dovada urmele ei ) .

ea a...acceptat SCHIMBAREA PLANULUI , felului de...executare , dar acolo sus , a fost...inselata !

el avea nevoie de...geanta si eu stiu pentru ...ce !

AICI A FOST ULTIMA LUI...GRESEALA !

daca geanta n-a incomodat-o la ...urcare in copac , cu atat mai putin o...incomoda acolo sus unde practic avea limitate posibilitati fizice sa si-o dea jos si s-o agate fiind...singura ?

geanta ti-o dai jos eventul sus langa ...tulpina si-o...arunci jos !

eu stiu si de ce el n-a aruncat-o jos !!

SE TEME DE UN...LUCRU SI ASTA DOVEDESTE CONTRA LUI !

am mu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei