Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 dec 2008 - Anul XIII, nr. 294 (3975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu îl desemnează pe Emil Boc pentru postul de prim-ministru

Luni, 15 Decembrie 2008 (14:51:57)

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni, că l-a desemnat pe Emil Boc pentru postul de prim-ministru, că a luat notă de retragerea lui Theodor Stolojan, precum şi că va semna decretele privind retragerea desemnării acestuia şi nominalizarea lui Boc.

"Am luat notă de depunerea mandatului şi în acelaşi timp îmi exercit atributul constituţional de a desemna un nou candidat pentru funcţia de prim-ministru. După declaraţie voi semna decretele de anulare a mandatului încredinţat domnului Stolojan şi voi emite un nou decret prin care calitatea de prim-ministru desemnat va reveni domnului Emil Boc", a anunţat preşedintele Traian Băsescu.

Băsescu a declarat că Stolojan şi-a depus mandatul pe care i l-a încredinţat.

Întrebat în legătură cu motivele retragerii lui Stolojan, Băsescu a spus că singurul om care poate da explicaţii despre retragere este Stolojan însuşi.

"Cred că singurul om care vă poate da explicaţii legate de retragere este domnul Theodor Stolojan însuşi. Nu doresc să vă explic eu motivele pe care dânsul le-a invocat. Este problema dânsului. Eu iau notă de actul instituţional al depunerii mandatului", a precizat preşedintele.

"Decizia mea a fost să încredinţez mandatul pentru formarea Guvernului unui membru al PDL, ca partid care are cel mai mare număr de mandate. Din acest motiv am desemnat un nou candidat pentru funcţia de prim-ministru din acelaşi partid", a spus Băsescu.

Conform legii, Boc are la dispoziţie 15 zile pentru a renunţa la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, pe care o deţine în prezent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu îl desemnează pe Emil Boc pentru postul de prim-ministru.
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu îl desemnează pe Emil Boc pentru postul de prim-ministru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei