Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 nov 2008 - Anul XIII, nr. 281 (3962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CSM a decis ca toate hotărârile judecătoreşti relevante să fie publicate

Vineri, 28 Noiembrie 2008 (14:12:45)
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis ca toate instanţele să publice pe portal hotărârile judecătoreşti, iar curţile de apel să comunice periodic Buletinul Jurisprudenţei, în vederea transparenţei actului de justiţie.

"Consiliul Superior al Magistraturii a instituit obligaţia pentru instanţe de publicare pe portal a hotărârilor relevante şi pentru curţile de apel să realizeze şi să comunice, periodic, Buletinul jurisprudenţei", informează CSM.

De asemenea, pe măsura asigurării resurselor necesare financiare asigurare de Ministerul Justiţiei , instanţele vor publica toate hotărârile judecătoreşti care constituie informaţii de interes public

În acest sens, CSM a dispus modificarea Regulamentului de ordine interioară a instanţelor judecătoreşti, în vederea stabilirii unei jurisprudenţe unitare şi previzibile a instanţelor.

Totodată, publicarea hotărârilor judecătoreşti va fi monitorizată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Planul de acţiune elaborat pentru îndeplinirea condiţionalităţilor din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare a progresului realizat de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei, aprobat prin HG 1.346/2007, stabileşte obligativitatea publicării de către fiecare instanţă a propriilor hotărâri relevante pe portalul instanţelor de judecată, realizarea de către curţile de apel a Buletinului jurisprudenţei, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Buletinului Jurisprudenţei şi a Buletinului Casaţiei şi editarea de către CSM a revistei "Justiţia în actualitate", ca măsuri menite să conducă la o jurisprudenţă unitară şi previzibilă a instanţelor, printre care.

Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât modificarea articolului 265 din Regulamentul de ordine interioară a instanţelor judecătoreşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CSM a decis ca toate hotărârile judecătoreşti relevante să fie publicate.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
CSM a decis ca toate hotărârile judecătoreşti relevante să fie publicate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei