Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 nov 2008 - Anul XIII, nr. 281 (3962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Înţeleg graba unora să înceapă negocierile din noaptea de 30 noiembrie, nu se poate

Vineri, 28 Noiembrie 2008 (17:48:58)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că a înţeles "graba unora să înceapă negocierile" pentru formarea noului guvern încă din noaptea de 30 noiembrie, precizând însă că acest lucru nu este posibil până la momentul validării alegerilor.

Şeful statului a prezentat, la Palatul Cotroceni, un posibil calendar al evenimentelor care vor avea loc după alegeri şi până la instalarea noului guvern, pe baza prevederilor constituţionale şi legale.

Băsescu a spus că estimează că validarea alegerilor se va face în jurul datei de 6 decembrie, având ca reper situaţia din 2004 şi a menţionat că numai după acest moment pot începe consultările între partide şi şeful statului.

"Nu mă voi abate sub nicio formă şi în nicio situaţie de presiune a partidelor de la acest calendar, care este bazat pe termenele constituţionale existente", a spus Băsescu.

El a menţionat că înţelege graba unora ca negocierile să înceapă încă din noaptea de 30 noiembrie, însă a precizat că acest lucru nu este posibil decât după validarea rezultatului alegerilor.

"Am înţeles graba unora să înceapă negocierile din noaptea de 30. Nu se poate, până sunt validate alegerile, pentru că trebuie să ai în faţă partide cu parlamentari validaţi, cu alegeri validate", a spus Băsescu.

Şeful statului a menţionat că a prezentat calendarul pentru a nu se afla în situaţia "neplăcută" de a explica de ce face sau de ce nu face un anumit lucru între terminarea alegerilor şi momentul instalării noului guvern.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică seară, că va cere un mandat din partea Biroului Permanent al formaţiunii, în noaptea de 30 noiembrie, pentru negocierile privind guvernarea, precizând că, dacă PSD va câştiga alegerile, funcţia de premier este nenegociabilă.

"Voi lua un mandat din partea Biroului Permanent al partidului nostru. Intenţionez să iau acest mandat chiar în noaptea lui 30 (...) Părerea mea este că discuţiile despre formarea unei majorităţi şi de desemnare a unui premier vor începe frenetic de pe la 7 seara pe 30 săptămâna viitoare. De ce? Pentru că în clipa în care se ştie scorul, nimeni nu stă cuminte două săptămâni", a precizat Mircea Geoană.

Întrebat dacă în noaptea de 30 noiembrie, după anunţarea rezultatului alegerilor, va convoca oficial Biroul Permanent, Geoană a răspuns: "Da. Oricum, toată conducerea e la partid".

Coordonatorul politic al campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că liberalii nu vor purta negocieri cu celelalte formaţiuni politice până pe data de 2 decembrie, după sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

"PNL nu va purta negocieri până după alegeri, adică până pe data de 2 decembrie, întrucât pe 1 decembrie sărbătoreşte Ziua Naţională şi nu stă să negocieze cu domnii Geoană şi Stolojan. Nu considerăm moral să negociem ceea ce cetăţenii nu au votat", a susţinut Bogdan Olteanu.

Întrebat când va fi stabilită delegaţia de negociere a liberalilor şi componenţa acesteia, liderul PNL a replicat "probabil pe 2 decembrie, după alegeri".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Înţeleg graba unora să înceapă negocierile din noaptea de 30 noiembrie, nu se poate.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Băsescu: Înţeleg graba unora să înceapă negocierile din noaptea de 30 noiembrie, nu se poate1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei