Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 nov 2008 - Anul XIII, nr. 281 (3962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Estimez că alegerile vor fi validate în jur de 6 decembrie, apoi încep consultările

Vineri, 28 Noiembrie 2008 (16:52:14)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că estimează că rezultatul alegerilor parlamentare vot fi validate de BEC în jurul datei de 6 decembrie, iar imediat după validare va începe consultările cu partidele pentru formarea majorităţii parlamentare şi constituirea Guvernului.

"Estimez că alegerile vor fi validate de BEC în jurul datei de 6 decembrie", a spus Traian Băsescu, menţionând că "este doar o estimare, având în vedere că în 2004, alegerile au avut loc pe 28 noiembrie şi validarea s-a făcut pe 6 decembrie.

"Cred că putem rămâne în aceeaşi plajă de validare a alegerilor", a explicat şeful statului.

Băsescu a precizat "numai după ce se face validarea alegrilor, poate intra în funcţiune prevederea art. 103, alin 1 din Constituţie, care obligă la începerea consultărilor cu partidele politice.

"Nu se poate produce începerea consultărilor înainte de validarea alegerilor", a spus Băsescu, percizând că după această dată va începe consultările.

În presă, au circulat, vineri, informaţii potrivit cărora liderii PSD Mircea Geoană, Miron Mitrea şi Cristian Diaconescu s-ar fi întâlnit, joi seară, cu preşedintele Traian Băsescu şi cu lideri ai PDL.

Potrivit acestor informaţii, la întâlnire s-ar fi stabilit formarea, după alegeri, a unui guvern PDL-PSD, în care funcţia de premier să o deţină Mircea Geoană.

Şi PDL a dezminţit, vineri, categoric speculaţiile apărute în presă cu privire la o întâlnire care ar fi avut loc joi seară, cu conducerea PSD, la care s-ar fi stabilit componenţa viitorului Guvern.

"Partidul Democrat Liberal dezminte categoric speculaţiile din presă referitoare la o întâlnire azi noapte ( joi. n.r.), cu conducerea PSD, la care s-ar fi stabilit componenţa viitorului Guvern. O asemenea întâlnire nu a avut loc şi nici nu putea avea loc", se precizează în comunicatul PDL, remis agenţiei MEDIAFAX.

Democrat-liberalii arată că rămân fideli "principiului stabilit de la începutul campaniei electorale", şi că "singurul obiectiv al Partidul Democrat Liberal este câştigarea alegerilor".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Craiova, că informaţia conform căreia ar fi participat, joi seară, la o întâlnire cu şeful statului, este o intoxicare a PDL, el menţionând că a ieşit, de fapt, cu familia în oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Estimez că alegerile vor fi validate în jur de 6 decembrie, apoi încep consultările.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Estimez că alegerile vor fi validate în jur de 6 decembrie, apoi încep consultările0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei