Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 nov 2008 - Anul XIII, nr. 278 (3959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu îi mulţumeşte lui Taubman pentru "atenta şi onesta" observare a realităţii româneşti

Marţi, 25 Noiembrie 2008 (13:39:29)
Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat, marţi, pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman, cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Cruce mulţumindu-i acestuia pentru "atenta şi onesta" observare a realităţii româneşti.

Decorarea a avut loc marţi, la Palatul Cotroceni, şi a început cu 20 de minute întârziere faţă de ora programată. La eveniment au fost prezenţi, alături de şeful statului şi de ambasador, soţia diplomatului, consilieri prezidenţiali, reprezentanţi ai Ambasadei SUA la Bucureşti precum şi directorii SRI şi SIE, George Cristian Maior şi Mihai Răzvan Ungureanu.

Potrivit decretului semnat de şeful statului, decoraţia a fost conferită, la propunerea ministrului de Externe, în semn de apreciere pentru contribuţia remarcabilă în reformarea instituţiilor publice româneşti şi pentru întreaga activitate pusă de Nicholas Taubman în slujba dezvoltării relaţiilor româno-americane.

În discursul rostit, Traian Băsescu a enumerat momentele principale ale mandatului ambasadorului american la Bucureşti, menţionând semnarea Acordului de acces al trupelor americane staţionate în România, consolidarea relaţiilor militare dintre România şi SUA, "fie că vorbim de Balcanii de Vest, Irak sau Afganistan" şi faptul că tot în timpul mandatului lui Taubman Parteneriatul strategic România-SUA a dobândit o puternică dimensiune economică.

"La fel de adevărat este că în timpul mandatului dumneavoastră am întărit Parteneriatul pentru Marea Neagră. Nu mai puţin importantă a fost provarea firmelor româneşti în Statele Unite, ambasadorul promovând o iniţiativă de schimb de informare între companiile româneşti şi americane", a spus Băsescu.

Şeful statului a apreciat că implicarea ambasadorului american în procesele de reformă din România "a fost bine venită".

"Vă mulţumesc domnule ambasador pentru atenta şi onesta observare a realităţii româneşti. (...) Vă mulţumesc pentru că ne-aţi sprijinit enorm prin transmiterea corectă a informaţiilor către administraţia americană astfel încât la Bucureşti s-a organizat cel mai mare summit NATO din istoria Alianţei. Domnule ambasador, regret plecarea dumneavoastră şi îmi exprim speranţa că succesorul dumneavoastră va fi la fel de apropiat de România cum aţi fost dumneavoastră", a spus Băsescu.

La rândul său Nicholas Taubman a mulţumit pentru disticţia primită, declarându-se onorat de aceasta şi menţionând că o acceptă "cu sentimentul că orice ai face nu este suficient".

Taubman a mai spus că România are un viitor strălucit, fiind cea mai de succes ţară din Balcani.

"Aştept cu nerăbdare ca acest viitor să devină realitate pentru că ştiu că îl aşteptaţi", a spus Taubman. El a ţinut să-i mulţumească soţiei sale pentru sprijinul pe care l-a primit din partea acesteia în timpul mandatului.

La final şeful statului şi ambasadorul american au ciocnit o cupă de şampanie cu toţi cei prezenţi.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Nicholas F. Taubman, se află la final de mandat. Acreditat în 2005, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Nicholas Taubman, i-a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Traian Băsescu, la 5 decembrie 2005.

Conducerea ambasadei va fi asigurată de însărcinatul cu afaceri Jerry Guthrie-Corn, până la numirea unui nou ambasador de către administraţia Obama.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu îi mulţumeşte lui Taubman pentru "atenta şi onesta" observare a realităţii româneşti.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu îi mulţumeşte lui Taubman pentru "atenta şi onesta" observare a realităţii româneşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei