Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 nov 2008 - Anul XIII, nr. 278 (3959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deconturi

Primii suceveni care au cerut înapoi banii cheltuiţi în spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu legea de partea lor, sucevenii au început să-şi ceară drepturile şi au solicitat să li se deconteze banii din care şi-au cumpărat medicamente în intervalul petrecut în spital.

Primele cazuri au fost înregistrate la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde trei proaspete mămici au cerut conducerii unităţii să le fie achitată contravaloarea terapiei cu imunoglobulină anti D, pe care au urmat-o după naştere.

Ieri, responsabilii unităţii au anunţat că în cursul acestei săptămâni femeile îşi vor primi înapoi fiecare leu cheltuit din propriul buzunar în perioada în care au fost internate.

Potrivit directorului financiar contabil al spitalului, Paraschiva Maruseac, fiecare mămică în parte va încasa câte 523 lei, suma reprezentând contravaloarea imunoglobulinei anti D pe care şi-au achiziţionat-o singure.

 

Rambursările vor fi făcute în această săptămână

„Acest produs farmaceutic este administrat în termen de 48 de ore de la naştere femeilor cu RH negativ. Pentru terapia cu imunoglobulină anti D spitalul a avut de la începutul anului o sumă de 29.000 lei, care s-a epuizat la jumătatea lui septembrie. În data de 18 a lunii, Ministerul Sănătăţii Publice a alocat o suplimentare de 23.000 lei, dar de la data terminării banilor şi până au venit noile fonduri şi s-au făcut licitaţiile pentru achiziţii, şase mămici au avut nevoie de tratament şi au fost nevoite să şi-l cumpere singure. Dintre acestea, doar trei au cerut să li se deconteze contravaloarea sumelor cheltuite”, a explicat Maruseac, dând asigurări că în cursul acestei săptămâni se vor face şi rambursările solicitate.

Potrivit unui Ordin comun al Ministerului Sănătăţii Publice şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, din septembrie, spitalele sunt obligate să suporte din venituri proprii banii plătiţi de asiguraţi pentru medicamente, materiale sanitare sau diverse investigaţii paraclinice, care ar fi trebuit furnizate gratuit de unităţile sanitare.

 

Cum îşi pot recupera bolnavii banii cheltuiţi

La Suceava, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă a anunţat imediat după intrarea în vigoare a noilor reglementări că nu are bani pentru a suporta astfel de cheltuieli, motiv pentru care a luat o serie de măsuri menite să prevină realizarea lor.

Directorul Doina Ganea Motan a declarat că banii plătiţi de asiguraţi pe perioada internării vor fi decontaţi numai în baza unor documente justificative, arătând că, printr-o notă internă, s-a stabilit ca orice recomandare a medicului curant către un pacient de a-şi achita contravaloarea unor medicamente, materiale sanitare sau investigaţii paraclinice să se facă în baza unui referat „de necesitate şi oportunitate aprobat de şeful secţiei sau compartimentului”.

În cazul în care astfel de solicitări apar în afara programului de lucru al şefului de secţie, cererea este analizată  şi aprobată în următoarea zi lucrătoare, dacă se justifică. Săptămânal, toate cazurile de acest gen sunt analizate de managerul unităţii, şeful de secţie, farmacistul diriginte, directorul financiar contabil şi directorul de îngrijiri, în vederea aprobării lor.

Odată cu eliberarea prescripţiei, pacientul trebuie informat asupra documentelor pe care trebuie să le ataşeze la cererea prin care solicită rambursarea cheltuielilor, respectiv reţetă semnată de medicul curant, chitanţă şi factură fiscală. În cazul în care se constată că solicitarea este întemeiată, cheltuielile se recuperează de la persoanele care au recomandat prescripţiile respective.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primii suceveni care au cerut înapoi banii cheltuiţi în spital.
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Primii suceveni care au cerut înapoi banii cheltuiţi în spital5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ...dar banii dati spaga? trimis de
(25 nov 2008, 11:20:13
...poate ne explicati si noua(prostimii) cum se pot recupera banii dati incepind de la asistenta pina la doftor sau poate instalati si ceva videocamere pe acolo (gen de saptamina trecuta cu ala de la scoala de soferi) deci detectivi particulari(cam greu sa filmeze sa nu fie depistati) da puteti infiltra si femei cu ceva patura la burta sau?Asta a fost doar un "pont"cum spun tirgovetii si atunci veti avea o bucata de piine ca va asigur, veti avea ce scrie.
2.   Tariceanu ne invata ! trimis de
(25 nov 2008, 11:44:33
Premierul Tariceanu s-a dus la frizer si la plecare a platit prestatia plus ca a lasat 15 RON ciubuc frizerului. Asta nu e tot venit ilegal obtinut ? Nu e tot un fel de spaga ? Ce coneteaza ca o dau la politist, doctor sau frizer! Nu e fratilor! Pentru ca daca asta a fost placerea lui de alasa un ciubuc asta e!

Nu vreau sa generalizez pentru ca am fost si eu de cateva ori la doctor si nici unul dintre ei nu mi-a pretins absolut nimic iar la unul i-am dat eu pt ca m-am simtit bine! Si daca asa au vrut muschii mei, sa-i dau, i-am dat!
2.1  RE: Tariceanu ne invata ! trimis de
(25 nov 2008, 19:18:29
ma , tu incurci taritza cu...malaiul !

poate nu te duce...capul ca sa observi o...mica , mare....DIFERENTZA !!

TARICEANU a lasat la....PLECARE , la doctor trebuie sa ..."LASI" la ...INTRARE !!

imi inchipui ca nu esti in..stare sa...realizezi....DIFERENTA DE CAUZA !!!

"la plecare "....lasatul se numeste...bacshis si la...INTRARE , "lasatul" se numeste....SPAGA , deci altfel numit....CORUPTIE !!

E O FOARTE MERE....DIFERENTZA !!

dar nu-ti fa....probleme de...constiinta , in suceava exista multi ca...tine , adica cu....vedere scurta .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei