Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 nov 2008 - Anul XIII, nr. 278 (3959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Liniştea de după furtuna mediatică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Mai sunt doar câteva zile şi vom rămâne doar cu accidentele de circulaţie, cu fetele care s-au împiedicat intenţionat, dar care după aceea au dat fuguţa la Poliţie pentru a reclama un viol, cu muşcatele care fac flori în plină iarnă şi cu rezultatele din campionatele de fotbal, handbal, volei şi rugby.

Bineînţeles că nu vor lipsi incendiile, realizările elevilor din clasa a IV-a banca de la geam, sfaturile profesorilor reuniţi la consfătuirea anuală a specialiştilor în botanică şi numărul cazurilor de gripă raportate la Autoritatea de Sănătate Publică Suceava.

Vreau să spun că peste numai câteva zile ziarele nu se vor mai prezenta în faţa dumneavoastră cu figuri vopsite de politicieni vopsiţi. Vor dispărea pozele în care candidaţii, indiferent de sex, religie, vârstă şi apartenenţă politică, sunt prezenţi la poduri, pe drumuri sau în săli de cămine culturale alături de oameni ai muncii de la oraşe şi sate. Totodată, hârtia tipografică nu va mai trebui să suporte tot felul de propuneri văzduhiste, de aiureli ambalate în presupuse viitoare proiecte de legi şi de atacuri sub centură.

Pe unii dintre cei care astăzi sunt pozaţi cu mâna întinsă, cu sprâncenele încruntate sau cu zâmbetul până la urechi nu-i veţi mai vedea degrabă pe la televizor sau prin paginile ziarelor. Este vorba despre candidaţii care vor pierde alegerile. Vă dau şi numărul exact: 28.

În judeţul Suceava, şi nu numai, partidele care contează sunt trei la număr: PD-L, PSD şi PNL. În judeţul Suceava sunt 10 colegii pentru Camera Deputaţilor şi 4 colegii pentru Senat. Cum toate cele 3 formaţiuni politice au liste complete şi cum doar 14 vor fi aleşii, e clar de ce numărul celor care vor dispărea din peisajul mediatic va fi 28.

Cei 28 vor întoarce brusc spatele poporului pe umărul căruia plâng în prezent şi vor merge să-şi vadă de-ale lor, supăraţi pentru că poporul nu le-a apreciat efortul, dar şi necăjiţi pentru că au cheltuit timp, energie şi bani.

Însă, după 30 noiembrie 2008, din peisajul mediatic vor dispărea şi mulţi dintre cei care vor câştiga alegerile. E şi firesc, pentru că ei vor lucra cât e ziulica de scurtă şi cât e noaptea de lungă la proiectele de legi pe care le-au fluturat pe sub nasul alegătorilor în campania electorală, şi de aceea nu vor avea timp de pierdut cu pozatul şi cu acordarea de interviuri.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liniştea de după furtuna mediatică .
 Vizualizări articol: 2132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Liniştea de după furtuna mediatică4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei