Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 nov 2008 - Anul XIII, nr. 278 (3959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stolojan: Criza ne cere să fim uniţi, e nevoie de majoritate solidă nu de guvern de uniune naţională

Marţi, 25 Noiembrie 2008 (14:49:36)
Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, marţi, că în acest moment, din cauza crizei economice, este nevoie de unitate politică şi majoritate solidă în Parlament pentru viitorul program de guvernare, dar nu de guvern de uniune naţională.

Candidatul PDL la funcţia de premier, Theodor Stolojan, a precizat, marţi, că problemele expuse de preşedintele Traian Băsescu se regăsesc, "în marea lor majoritate", în programul anti-criză al democrat-liberalilor.

Întrebat dacă el se regăseşte în definiţia dată de preşedintele Băsescu viitorului premier, drept liant între cele două sau trei partide care vor forma majoritatea guvernamentală, Stolojan a răspuns: "Mă regăsesc în această definiţie şi, repet, este propunerea PDL (pentru funcţia de premier – n.r.)".

De asemenea, întrebat cum mai pot negocia liderii PDL cu foştii adversari politici, cum ar fi preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, Theodor Stolojan a spus: "Efectele crizei internaţionale asupra României vor fi mai mari decât discutăm noi în prezent".

Liderul PDL a arătat că, din cauza crizei economice, fiecare politician "trebuie să privească înainte, nu în urmă". "O criză ne cere întregii ţări să fim uniţi, nu dezbinaţi.Cum putem realiza această unire, pentru un program anti-criză care trebuie să fie acceptat de cât mai mulţi din România, sigur că primul lucru, cum a spus şi preşedintele ţării, e nevoie într-o asemenea perioadă de o majoritate solidă în Parlamentul ţării. Trebuie să fie o unitate mult mai clară în legătură cu programul pe care România trebuie să îl aibă", a explicat Stolojan.

El a completat că, după 30 noiembrie, România "nu are încotro", astfel că trebuie realizată această "unitate" pentru programul de guvernare.

Întrebat dacă "unitatea" presupune un guvern de uniune naţională, Stolojan a răspuns: "Nu un guvern de uniune naţională, ci o majoritate clară în Parlament capabilă să se opună propunerilor populiste".

La rândul său, vicepreşedintele PDL Liviu Negoiţă l-a completat pe Stolojan, precizând că "PDL trebuie să intre ca principal partid de guvernare într-o coaliţie care să dispună de o majoritate confortabilă".

Preşedintele Traian Băsescu a spus, luni, că nu este un susţinător al unui guvern de uniune naţională, precizând că, în opinia sa, ideea este exagerată.

Băsescu a arătat că, în opinia sa, în viitorul guvern vor fi minim două partide. Unul dintre moderatori a apreciat, în acest context, că unul dintre cele două partide va trebui, în acea situaţie, să renunţe la funcţia de premier, în condiţiile în care, în prezent, cele mai importante trei partide şi-au desemnat candidaţi pentru acest post. Preşedintele a răspuns: "Da, avem această înţelepciune".

La rândul său, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că formula unui guvern de uniune naţională nu a fost viabilă potrivit experienţei trecute, arătând că o guvernare eficientă ar fi dată de o "coaliţie" a două dintre cele trei partide importante în acest moment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolojan: Criza ne cere să fim uniţi, e nevoie de majoritate solidă nu de guvern de uniune naţională.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stolojan: Criza ne cere să fim uniţi, e nevoie de majoritate solidă nu de guvern de uniune naţională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei