Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 nov 2008 - Anul XIII, nr. 271 (3952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Suspendarea temporară a taxei de primă înmatriculare, posibilă soluţie pentru criză

Luni, 17 Noiembrie 2008 (16:06:14)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, după vizita la Uzina Dacia Mioveni, că o măsură pentru ieşirea din criza actuală, care afectează şi domeniul auto, ar putea fi suspendarea temporară, pe şase luni, a taxei de înmatriculare pentru maşinile noi, pe modelul Germaniei.

Preşedintele a arătat că situaţia actuală din domeniul auto este "puternic afectată de realităţile pieţei", în acest context discutând în cadrul vizitei de la Uzinele Dacia "un set de măsuri" pentru depăşirea acestei crize.

El a arătat că printre aceste măsuri se află suspendarea temporară a taxei de iprimă înmatriculare pentru maşinile noi, continuarea programului rabla, supravegherea înmatriculării ilegale a autoturismelor second hand, şi creditarea furnizorilor pentru către Dacia.

Şeful statului a menţionat că este convins de faptul că aceste măsuri pot fi aplicate.

Preşedintele a menţionat că este necesară o consultare legată de suspendarea pentru şase luni a taxei de primă înamtriculare, pentru a se vedea dacă o astfel de măsură contravine sau nu reglementărilor UE.

El a precizat că Germania insistă deja pe această suspendare de taxă."Nu vedem de ce nu ar aplica-o şi România", a completat Băsescu.

Şeful statului a adăugat că este esenţială, în perioada următoare, solidaritatea între salariaţii şi managerii din industria auto.

"Funcţionarea la capacitate cât mai mare a uzinelor Dacia este esenţială pentru România, şi din punct de vedere al locurilor de muncă şi din punct de vedere al creşterii explorturilor, de care avem nevoie ca de aer", a spus Băsescu.

Întrebat dacă angajaţii ar trebui să stea liniştiţi în această perioadă, preşedintele a răspuns că nici politicienii şi nici oamenii care lucrează în industria de automobile nu ar trebui să stea liniştit într-o astfel de perioadă.

El a recomandat salariaţilor să aibă încredere în management şi în faptul că statul va lua măsuri ca locurrile de muncă să fie asigurate.

"Salariaţii din industrie trebuie să fie acum într-un parteneriat cu managementul, lucru pe care trebuie să îl înţeleagă şi managementul şi, în mod egal, salariaţii", a spus preşedintele, menţionând că în discuţia cu sindicatee şi cu managementul a sesizat dorinţa comună ca perioada de criză să fie depăşită "cu bine sau cu costuri minime împreună".

Preşedintele a mai spus că perioada următoare trebuie privită, legat de industria auto, cu maximă atenţie, pentru că în lunile ianuarie, februarie şi martie se vând cele mai puţine maşini.

Preşedintele Traian Băsescu a efectuat o vizită la sediul Uzinei de Autoturisme Dacia din Mioveni, fiind întâmpinat de directorul general al societăţii, Francois Fourmont şi de vicepreşedintele Consiliului de Administraţie, Constantin Stroe.

De la Mioveni, preşedintele se va deplasa la Combinatul Chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea şi apoi la uzinele Ford de la Craiova.

Conducerea Combinatului Chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, controlat de stat, a anunţat, săptămâna trecută, că unitatea îşi va reduce cu 20% activitatea în luna noiembrie, până la 40% din capacitate, ca urmare a deciziei companiei de a cumpăra, temporar, mai puţine materii prime de la principalul furnizor, Petrom, din cauza scăderii cererii pe piaţă.

Şi la Uzina Dacia de la Mioveni, activitatea a fost oprită, în perioada 30-31 octombrie, şi în ultimile două zile ale săptămânii trecute, măsura fiind motivată prin scăderea piţei interne şi a celei de export.

Activitatea la Dacia va fi întreruptă şi în perioada 20 noiembrie-7 decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Suspendarea temporară a taxei de primă înmatriculare, posibilă soluţie pentru criză.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Suspendarea temporară a taxei de primă înmatriculare, posibilă soluţie pentru criză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei