Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 nov 2008 - Anul XIII, nr. 271 (3952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Directorul CNH Petroşani: Eventuala coborâre în mina Petrila nu este pentru a recupera victimele

Luni, 17 Noiembrie 2008 (13:42:21)
Directorul general al Companiei Naţionale a Huilei Petroşani, Daniel Surulescu, a declarat, luni, că se ia în calcul o eventuală coborâre în mina Petrila, dar pentru a se face verificări, nu pentru a fi recuperate trupurile victimelor exploziei de sâmbătă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Se ia în calcul o eventuală coborâre în subteran astăzi (luni - n.r.), nu s-a decis încă momentul şi modalitatea în care se va face, dar este cert faptul că cei care vor coborî în mină nu vor merge după victime. E o coborâre de verificare", a declarat directorul general al CNH Petroşani, Daniel Surulescu.

O echipă de salvatori minieri profesionişti de la staţia centrală de salvare Petroşani a ajuns, luni după prânz, la mina Petrila, pentru a intra în subteran.

Potrivit salvatorului Alin Ţipţer, salvatorii au fost chemaţi la mină, urmând să intre în subteran pentru a recupera trupurile victimelor.

Ţipţer nu a putut preciza exact câţi salvatori vor intra în mină şi nici o oră exactă la care va începe intervenţia. El a spus că are "sufletul strâns pentru că salvatorii ştiu când intră, nu ştiu când ies".

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila. În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, iar alţi 14 au fost răniţi.

Opt din cei 14 răniţi în exploziile de la mina Petrila au fost aduşi, duminică dimineaţă, în Capitală. Cinci dintre ei sunt internaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unde au fost operaţi şi se află la terapie intenisvă, în stare foarte gravă, iar alţi trei mineri sunt internaţi, tot în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Ceilalţi şase răniţi au rămas internaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, duminică la prânz, că programul de intervenţie pentru scoaterea trupurilor minerilor morţi din mina Petrila trebuie să îmbine timpul "rezonabil" cureducerea riscurilor.

"Opţiunea noastă este de a îmbina un timp rezonabil şi riscuri cât mai mici, o soluţie care să nu repete riscurile pe care şi le-au asumat sâmbătă echipele de salvatori care au intrat în mină", a spus Vosganian.

Vosganian a anunţat, duminică dimineaţă, că specialiştii care au măsurat concentraţiile, în noaptea de sâmbătă spre duminică, începând cu ora 02.30, în mina Petrila, au constatat că acestea sunt la "nivelurile standard" şi că nu s-au mai înregistrat replici ale exploziilor.

Potrivit acestuia, ministerul pe care îl conduce a dispus asigurarea tuturor condiţiilor de securitate înainte de intervenţia în mină.

Totodată, unul dintre procurorii care fac parte din comisia de anchetă a exploziilor de sâmbătă de la mina Petrila a declarat, duminică seară, corespondentului MEDIAFAX, că scoaterea cadavrelor minerilor din subteran ar putea dura până la 45 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul CNH Petroşani: Eventuala coborâre în mina Petrila nu este pentru a recupera victimele.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Directorul CNH Petroşani: Eventuala coborâre în mina Petrila nu este pentru a recupera victimele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei