Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 nov 2008 - Anul XIII, nr. 265 (3946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană consideră că modul Preşedinţiei de a comunica prin consilieri "surogaţi" este deplasat

Luni, 10 Noiembrie 2008 (13:40:07)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că modul Administraţiei Prezidenţiale de a comunica prin consilieri prezidenţiali, pe care i-a numit „surogaţi”, este „deplasat”, el solicitându-le acestora să facă calcule sociologice pentru Traian Băsescu şi să nu mai apară în ziare.

"Mi se pare cel puţin deplasat acest mod în care Preşedinţia României comunică prin surogaţi, prin diverşi consilieri prezidenţiali, care în fiecare săptămână, în acelaşi ziar central, vin şi mai lansează câte o teză cu privire la ceea ce se va întâmpla după alegeri. Aceşti surogaţi îi îndemn să facă calcule sociologice pentru Preşedinţie şi să nu mai interfereze cu procesul electoral şi politic din România", a declarat Geoană.

El a exemplificat, arătând că în cursul zilei de luni unul din "aceşti surogaţi" a apărut într-un ziar central unde a vorbit despre faptul că preşedintele României se pregăteşte de alegeri anticipate şi că, de fapt, preşedintele este dispus ca, indiferent de votul poporului, să îşi impună "voinţa suverană".

"Fac un apel la maximă responsabilitate din partea instituţiei prezidenţiale şi a celor care o reprezintă. În acest moment România are nevoie de o guvernare solidă, bazată pe o majoritate reală în Parlament. Nu avem nevoie de criză instituţională sau constituţională prelungită, cu atât mai puţin de alegeri anticipate", a subliniat Geoană.

El a arătat că România nu are nevoie de alegeri anticipate în plină criză financiară internaţională.

"Închipuiţi-vă ce-ar însemna, în plină criză ecomnomică şi financiară, România să stea 4-5 luni blocată într-un şir nesfârşit de alegeri. Deci cineva se pare că ţine atât de mult la putere, încât nu-l interesează de starea generală a societăţii. Nu aceste este rolul preşedinţiei", a arătat Geoană.

Sebastian Lăzăroiu, consilier pentru planificare politică la Cotroceni, a declarat, luni, într-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei că "preşedintele României este pregătit pentru alegeri înainte de termen, dacă Parlamentul îl respinge pe premierul propus de şeful statului".

Referindu-se la prevederile constituţionale privind desemnarea premierului, după alegeri, Sebastian Lăzăroiu a precizat pentru EVZ că potrivit legii fundamentale, "preşedintele este cel care desemnează candidatul la funcţia de premier".

"Candidatul îşi formează un cabinet şi se duce în faţa Parlamentului. Parlamentul are posibilitatea să respingă acel premier sau acel cabinet. Dacă el îl respinge, preşedintele numeşte altul, Parlamentul poate respinge încă o dată şi, după 2 luni, se ajunge la alegeri anticipate. Absolut democratic", a menţionat consilierul prezidenţial.

Întrebat dacă nu este "riscant să te duci la o lună şi jumătate în alegeri anticipate din cauză că preşedintele şi Parlamentul nu s-au înţeles", Lăzăroiu a precizat că "tocmai din cauza asta, preşedintele îşi asumă o responsabilitate politică".

"Chestiunea cu «dacă ne refuză premierul, încalcă Constituţia» e o prostie. Nu este posibil să îi impui preşedintelui un premier, conform textului constituţional. Iar dacă preşedintele insistă pe un anumit premier sau candidat şi ajungem la anticipate, el îşi asumă o răspundere politică", a arătat Lăzăroiu, potrivit EVZ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană consideră că modul Preşedinţiei de a comunica prin consilieri "surogaţi" este deplasat.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană consideră că modul Preşedinţiei de a comunica prin consilieri "surogaţi" este deplasat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei