Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 nov 2008 - Anul XIII, nr. 265 (3946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Onofrei vine cu un proiect de lege pentru finalizarea restituirii proprietăţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Candidatul PD-L la Senat în colegiul Suceava, Orest Onofrei, propune un proiect de lege care să ducă la finalizarea restituirii proprietăţilor funciare sau „o Lege a Legilor pământului”, după cum s-a exprimat el. Mai exact, iniţiativa sa urmăreşte modificarea actualei legi a proprietăţii 247/2005, în sensul rezolvării unor probleme funciare care în prezent au blocat procesul de restituire.

Propunerile sale, a spus Onofrei, vizează soluţionarea problemei terenurilor de sub luciul de apă, a celor de la staţiunile de cercetare, intabularea gratuită a terenurilor şi înfiinţarea Tribunalelor pământului.

„Vrem, nu vrem trebuie aduse câteva modificări Legii 247. Asta se referă în principal la acele modificări care să poată rezolva definitiv proprietăţile aflate sub luciul de apă. O parte din această problematică e rezolvată prin lege, dar trebuie rezolvată şi cealaltă parte, adică chiar dacă nu a fost luciu de apă înainte pe terenurile respective oamenii să poată primi proprietăţile devenind acţionari la asociaţia care administrează acumulările de apă”, a explicat Onofrei.

 

Comisia judeţeană de fond funciar să funcţioneze ca o primă instanţă

Mai mult, Orest Onofrei propune ca acele comisii judeţene de fond funciar să funcţioneze ca o primă instanţă, iar în componenţă să aibă şi un magistrat. Asta dacă va fi posibil din punct de vedere constituţional şi juridic. În acest fel, spune candidatul PD-L, timpul de judecată a litigiilor funciare se va scurta foarte mult.

„Comisia judeţeană de fond funciar este formată, în afară de specialiştii jurişti din Prefectură, din şefi de deconcentrate care votează pentru restituirea proprietăţilor şi care au sau nu au legătură foarte directă cu decizia juridică de atribuire. Or noi credem că acea comisie funciară judeţeană  trebuie să funcţioneze mai mult ca juraţii din tribunalele americane. Să fie ca un complet de judecată, iar în componenţa ei să fie magistraţi. Atunci timpul de judecată a litigiilor funciare se scurtează foarte mult. Hotărârile comisiei judeţene sunt supuse atacării în instanţă în 30 de zile procedură, care e lungă. Dacă ar fi fost magistraţi în comisie ca să decidă, ar urma direct al doilea termen, care înseamnă Curtea de Apel, şi atunci timpul de rezolvare a litigiilor funciare se scurtează foarte mult”, a spus Onofrei.

El a adăugat că propunerile sale sunt incluse în programul de guvernare al PD-L şi că ar trebui susţinute de către viitorii parlamentari de Suceava, indiferent de culoarea politică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei vine cu un proiect de lege pentru finalizarea restituirii proprietăţilor.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Onofrei vine cu un proiect de lege pentru finalizarea restituirii proprietăţilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mi-e greata de onofrei trimis de
(10 nov 2008, 11:40:43
Pocait jegos ce esti, dar 3 ani cat ai fost prefect, pus de flutur pt ca erai ca un sclav catelus pe langa el, DE CE NU AI VENIT CU ACEST PROIECT??? DE CE NU ATI RETROCEDAT PADURILE ARHIEPISCOPIEI??? Ca esti tu pocait si te doare in pix de oirce restituire din care nu ai de castigat.

Ai un limbaj primitiv si se vede ca vei ramane un taran toata viata, atat prin origine cat si prin comportament!!!
2.   Pt.gigioc unde-ngheata apa-ntioc trimis de
(10 nov 2008, 14:21:24
...tu de unde esti wa sau mai bine zis in ce secol traiesti? Aaa uitam ai intrare la internet si ai sarit peste secole de poti posta pe net.Ce-i cu limbajul asta de ultra ortodox respectiv citez "Pocait jegos ce esti, dar 3 ani cat ai fost prefect...".Tu unde te trezesti pe tarlaua lu tattu ?Nu stii ca pt. limbaj mai putin ortodox ti de pot sterge postarile sau bloca intrarea pe forum?Be carefull.Nu ca l-as cunoaste pe atacatul samd da ma deranjeaza ca te-ai bagat prea mult in seama da ce-mi pierd eu timpu cu un analfabet?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei