Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 nov 2008 - Anul XIII, nr. 265 (3946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Concert

Ioan Bălan a adus folclorul autentic în Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Candidatura democrat-liberalului Ioan Bălan la Camera Deputaţilor în colegiul Suceava-Est (Burdujeni) a adus cartierul Burdujeni în prim planul vieţii culturale sucevene.

După megaconcertul de săptămâna trecută, în care au evoluat două dintre cele mai în vogă trupe din ţară, Voltaj şi DJ Project, Bălan a oferit burdujenenilor un nou spectacol de neuitat, dar de această dată unul cu folclor autentic. Mii de oameni au fost prezenţi ieri în zona pieţei din Burdujeni pentru a participa la un concert folcloric de zile mari.

Ansamblul Artistic “Lăutarii” din Chişinău condus de maestrul Nicolae Botgros, Sofia Vicoveanca, Ileana Ciuculete, Cristina Gheorghiu, Adriana Oprişanu şi Margareta Clipa au fost cei care au încântat auzul sucevenilor cu piese folclorice de calitate. Iar spectatorii nu numai că au ascultat, dar au şi dansat, în faţa scenei formându-se adevărate hore.

Unul dintre momentele mai nostime a fost acela în care Ileana Ciuculete a cerut bărbaţilor din public să desemneze unul care să se „însoare cu ea dacă are curajul”, anunţând însă în prealabil că „oltencele sunt foarte rele”. Deşi au fost o pădure de mâini în aer atunci când s-a strigat că se deschide „lista” cu doritori, în cele din urmă, nimeni din public nu a avut curajul să facă pasul pe scenă, asta poate şi pentru că majoritatea domnilor prezenţi erau cu soţiile.

 

Bălan: „Vreau să fac ca în această zonă verdele să înăbuşe cenuşiul”

  Singurul bărbat care a avut curajul să urce pe scenă alături de Ileana Ciuculete a fost Ioan Bălan, care a fost întâmpinat cu urale de mulţimea prezentă. Cântăreaţa l-a felicitat pentru gestul său şi a spus că „dacă a avut curajul să vină lângă o femeie ca mine atunci are suficientă putere să facă faţă provocărilor de orice fel!”.

Bălan a mulţumit celor prezenţi la eveniment că au îndurat frigul iar artiştilor pentru muzica oferită şi a spus că una dintre bucuriile sale din această campanie este că „votul uninominal aduce în faţă oameni şi nu liste”.

Bălan a promis celor prezenţi că, împreună cu Gheorghe Flutur (preşedintele Consiliului Judeţean Suceava) şi Ion Lungu (primarul reşedinţei de judeţ), va face „ca în această zonă, verdele să înăbuşe cenuşiul”.

Candidatul democrat-liberal a povestit şi o întâmplare din culisele spectacolului, petrecută cu câteva minute înainte de urcarea pe scenă a liderilor PD-L: „Preşedintele Gheorghe Flutur mă întreba înainte să urcăm pe scenă... 'Cum e, Nelu? Ca înainte de examen, când ai senzaţia că ai uitat totul?' Îl asigur pe Gheorghe Flutur că şi la examene am ştiut tot dar şi că azi, aici, în faţa dumneavoastră ştiu tot ce trebuie făcut pentru Burdujeni şi pentru colegiul în care candidez”.

 

Flutur: „Nu ne lăsaţi la jumătatea drumului!”

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, le-a cerut celor prezenţi la concert să facă şi ultimul pas către desăvârşirea unei noi administraţii în România. „Ce vă rog? Aţi făcut un pas şi ne-aţi votat pe noi şi conducem de patru luni judeţul Suceava! Nu ne lăsaţi la jumătatea drumului! Daţi-ne parlamentarii noştri, ca să putem avea Guvernul care poate ajuta Suceava. Parlamentarii noştri vor fi cei care vor numi noul Guvern şi noul prim-ministru”, a spus liderul democrat-liberalilor din judeţ.

El i-a criticat în discurs pe cei care îşi pun „mutrele pe blocuri” pentru faptul că nu doresc decât binele propriu şi nu cel al judeţului. „Daţi-ne Guvernul nostru, daţi-ni-l pe Theodor Stolojan ca premier prin parlamentarii noştri. Ăsta e apelul meu de suflet. Bine ar fi să avem un premier care să ne fie prieten şi nu vitreg cum este azi Călin Popescu Tăriceanu care ne-a dat în bătaie de joc doar 50 de miliarde de lei la rectificativul de buget”, a mai spus Flutur.

Primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu a anunţat că, începând din 2009, în noiembrie, de Sf. Andrei, în cartierul Burdujeni va fi organizat un concert în aer liber. „În acest an au fost programate alegeri şi nu puteam face concertul atunci”, a ţinut să specifice primarul.

Lungu le-a reamintit sucevenilor că administraţia sa a pus un accent foarte serios pe dezvoltarea cartierului Burdujeni şi a promis că lucrurile nu se vor opri aici.

„Sunt convins că, împreună cu Gheorghe Flutur la Consiliul Judeţean, cu mine la Primărie, cu Ioan Bălan deputat şi cu Orest Onofrei senator, cartierul Burdujeni se află pe mâini bune. Vă promitem că acest cartier va fi unul de nivel european. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a spus primarul, la final.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Bălan a adus folclorul autentic în Burdujeni.
 Vizualizări articol: 2437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 6 voturi
Ioan Bălan a adus folclorul autentic în Burdujeni3.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo nelutu, mai ai putin trimis de
(10 nov 2008, 11:43:43
Doamne fereste sa ajungem la mana lor, ca o sa platim de 10 ori valoarea concertului si a tuturor concertelor de genu asta. Noroc ca sunt multi tarani de oras in burdujeni. Mare noroc cu atata prostime. Dar astia sunt sucevenii nostri si trebuie sa-i iubim, asa tarani si incuiati cum sunt.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei