Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 nov 2008 - Anul XIII, nr. 265 (3946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Detectiv prin satelit

Utilaje furate de pe un şantier din Anglia, găsite la Suceava, prin sisteme GPS

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Mai multe utilaje în valoare de zeci de mii de euro, furate în urmă cu o lună de pe un şantier din Marea Britanie, au fost găsite, la sfârşitul săptămânii trecute, prin sistemele GPS, pe raza satului Negostina, comuna Bălcăuţi.

 

Urmărire prin satelit

Sâmbătă dimineaţă, un cetăţean englez s-a prezentat la Poliţia oraşului Siret şi a reclamat dispariţia celor trei utilaje din Anglia (două compactoare şi un excavator pe şenile).

Englezul le-a explicat poliţiştilor că firma la care lucrează a instalat sisteme GPS pe utilajele unei societăţi de construcţii din Anglia, după ce, în ultima vreme, s-au evaporat de pe şantierele firmei păgubite mai multe astfel de bunuri. Trei dintre utilajele furate, le-a explicat cetăţeanul englez, au fost depistate în România, în judeţul Suceava.

Urmărirea prin satelit l-a dus pe „detectivul” englez tocmai la un hangar din sediul fostului CAP din satul Negostina.

Cum nu putea intra de unul singur în hangarul cu pricina, cetăţeanul englez a cerut sprijinul poliţiei, sesizarea sa confirmându-se în momentul descinderii oamenilor legii la faţa locului.

 

„Le-a descărcat şi a plecat”

În hangarul respectiv, poliţiştii au dat peste cele două compactoare şi excavatorul reclamate ca fiind furate. Ba mai mult, seriile de caroserie despre care englezul susţinea că ar aparţine bunurilor furate erau identice cu cele de pe utilajele găsite în hangar.

Deşi în urma verificărilor făcute de anchetatori în baza de date a Interpol, utilajele cu pricina nu figurau ca fiind furate, reclamantul a declarat că în cauză ar fi vorba doar despre nişte întârzieri în procedurile de înregistrare a sesizării făcute de reprezentanţii firmei păgubite.

Poliţiştii au dat peste un localnic, Ioan Grigor, care avea în grijă hala în cauză şi care le-a povestit că utilajele reclamate ca fiind furate au fost aduse, în urmă cu aproximativ două săptămâni, de fiul unui afacerist din Republica Moldova, care a închiriat hangarul.

„Le-a descărcat şi a plecat”, a dat din umăr bărbatul.

 

„Teleportare” anchetată de Investigaţiile Criminale 

Deşi oamenii legii au încercat să-l contacteze pe administratorul firmei care a închiriat spaţiul respectiv, acest lucru nu a fost posibil, motiv pentru care cele trei utilaje au fost sigilate, iar paznicului i s-a pus în vedere că are obligaţia de a nu le înstrăina şi de a-l anunţa pe proprietarul lor actual despre măsurile dispuse.             

Cercetările acestui caz, rezolvat în mare parte prin satelit, au fost preluate de judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale, oamenii legii încercând acum să rezolve misterul „teleportării” la mii de kilometri distanţă a utilajelor în greutate de câteva tone.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Utilaje furate de pe un şantier din Anglia, găsite la Suceava, prin sisteme GPS.
 Vizualizări articol: 5499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Utilaje furate de pe un şantier din Anglia, găsite la Suceava, prin sisteme GPS4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Retea tare trimis de
(10 nov 2008, 19:35:15
sunteti mici!Reteaua e veche si eficienta!Nu cred eu ca o puteti anihila!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei