Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 oct 2008 - Anul XIII, nr. 256 (3937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele din educaţie spun că fac plângere la PE împotriva Guvernului Tăriceanu

Joi, 30 Octombrie 2008 (13:44:24)
Sindicatele din educaţie spun că vor depune o plângere la Parlamentul European împotriva Guvernului Tăriceanu, pentru amânarea legii de majorare a salariilor cadrelor didactice şi îi cer ministrului Educaţiei să îşi retragă semnătura de pe actul normativ.

Liderii celor patru federaţii din educaţie s-au întâlnit, joi, cu ministrul Educaţiei, Anton Anton. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre noul sistem de salarizar a bugetarilor. Legea de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice nu a fost luată în discuţie în cadrul întâlnirii.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, joi, la finalul întâlnirii cu ministrul Educaţiei, Anton Anton, că reprezentanţii federaţiei vor depune o plângere la Parlamentul European împotriva Guvernului Tăriceanu şi o plângere la Geneva, la Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), care va fi analizată în Consiliul de Administraţie al OIM la începutul lunii noiembrie.

"Premierul a minţit când a spus că avem sporuri şi normă didactică de 14 ore. Nu e adevărat, nu avem sporuri, iar norma didactică este de 40 de ore şi nu suntem milogii societăţii să trăim din impozitele muncitorilor, aşa cum spune Tăriceanu", a mai spus Cornea.

Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a spus că sindicaliştii vor ca ministrul Educaţiei să îşi retragă semnătura de pe proiectul de act normativ care a dus la amânarea legii de majorare a salariilor cadrelor didactice.

Ministrul Educaţiei a spus că nu ridică semătura pentru că a semnat responsabil.

La discuţiile de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului au participat liderii federaţiilor Alma Mater, "Spiru Haret", FEN şi FSLI.

Ministrul Anton Anton, i-a invitat pe liderii sindicatelor din educaţie la discuţii, după ce premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut să cheme sindicaliştii la dialog.

FSLI a decis, joi, să declanşeze greva de avertisment în 10 noiembrie, urmând ca din 18 noiembrie să intre în grevă generală pe termen nelimitat.

Totodată, sindicaliştii Federaţiei "Spiru Haret", intră în grevă de avertisment pe 3 noiembrie, fără a stabili încă data grevei generale.

Tot joi, liderii Cartel Alfa şi BNS s-au întâlnit pentru a stabili acţiunile din perioada următoare.

Sindicaliştii Sed Lex au anunţat că din13 noiembrie intră în grevă generală, urmând ca în 20 noiembrie, odată cu declanşarea protestului şi de către cei de la Sanitas, să se afle în grevă generală toţi bugetarii afiliaţi la CNSLR Frăţia.

Guvernul a decis, marţi, prin ordonanţă de urgenţă, ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50 la sută a salariilor profesorilor să fie prorogat până la 1 aprilie 2009.

Federaţia "Spiru Haret" a cerut Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, să se întrunească în regim de urgenţă şi să respingă Ordonanţa de Urgenţă aprobată, marţi, de Guvern de amânare până în 1 aprilie a aplicării legii privind creşterea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că Guvernul va identifica alte soluţii pentru a bloca majorarea cu 50 la sută a salariilor pentru cadrele didactice, în cazul în care Parlamentul va respinge ordonanţa de urgenţă prin care termenul de aplicare a legii a fost amânat până în luna aprilie 2009.

Legea privind creşterile salariale care se vor acorda în anul 2008 personalului din învăţământ a fost publicată, marţi după-amiază, în Monitorul Oficial, la puţin timp după anunţul Guvernului privind adoptarea unei OUG care amână aplicarea legii până la 1 aprilie.

Camera Deputaţilor a aprobat, în unanimitate, la finele lunii septembrie, Ordonanţa Guvernului nr. 15 din 30 ianuarie 2008 privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2008 personalului din învăţământ, care prevede creşterea cu 50% a salariilor personalului din învăţământ, Camera fiind for decizional în privinţa acestui act normativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele din educaţie spun că fac plângere la PE împotriva Guvernului Tăriceanu.
 Vizualizări articol: 424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatele din educaţie spun că fac plângere la PE împotriva Guvernului Tăriceanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei