Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 oct 2008 - Anul XIII, nr. 256 (3937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dezvăluiri

Băişanu: „Adversarii politici îşi pregătesc oamenii să fraudeze alegerile”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că are informaţii sigure că celelalte formaţiuni politice care participă la alegerile parlamentare au început să-şi pregătească oamenii pentru a frauda rezultatele votului.

Băişanu a condamnat un astfel de comportament al adversarilor politici, precizând că este anormal ca voinţa populaţiei, exprimată prin vot, să fie denaturată. El a mai spus că cei care participă la „taberele” de instruire pentru fraudarea alegerilor sunt membrii celorlalte partide politice care, în ziua votului, vor sta în secţiile de votare şi vor număra voturile.

„Adversarii politici îşi pregătesc oamenii să fraudeze alegerile. Se încearcă măsluirea voturilor, lucru care este deosebit de grav pentru o democraţie participativă. Cetăţeanul se aşteaptă ca votul lui să conteze, şi nimeni altcineva să nu-i deturneze opţiunea. Şi cred că marea majoritate a cetăţenilor din judeţ vor fi mult mai activi prin prezenţa lor la vot decât o şleahtă de oameni care încearcă să câştige alegerile prin deturnare de voturi şi prin furt”, a spus Băişanu, care candidează din partea PNL pentru un mandat de deputat în colegiul Suceava.

 

Alexandru Băişanu cere sancţiuni pentru candidaţii care încep afişajul mai repede

Pe de altă parte, Alexandru Băişanu i-a solicitat prefectului judeţului, Ovidiu Doroftei, să ia toate măsurile pentru organizarea în bune condiţii a alegerilor şi pentru respectarea legii în perioada campaniei electorale.

El a spus că prefectul ar trebui să ia măsuri împotriva candidaţilor care nu respectă data legală de începere a campaniei electorale şi încep mai devreme afişajul electoral.

„Nu este normal să participi la o cursă de 100 de metri viteză, împreună cu alţi contracandidaţi, iar unul dintre ei să plece cu un minut înainte şi să fie ajuns deja la sosire când încep şi ceilalţi să alerge. E un gest anormal, pe care îl fac unii politicieni disperaţi că nu au imagine, că nu au reuşit să spună toată viaţa mai nimic, şi încearcă acum să mai câştige o zi sau o săptămână”, a declarat Alexandru Băişanu.

Liderul PNL Suceava a spus că el va respecta data legală de începere a campaniei electorale şi i-a sfătuit şi pe ceilalţi candidaţi liberali să-i urmeze exemplul.

„Nu peste tot s-a întâmplat la fel, dar sperăm să reglăm lucrurile în interior. Nu mă voi preta la astfel de manifestări, pentru că am fost reprezentantul legii în Suceava, ca subprefect şi prefect, şi m-am luptat cu cei care la alegerile locale au încercat să fure startul”, a încheiat Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu: „Adversarii politici îşi pregătesc oamenii să fraudeze alegerile”.
 Vizualizări articol: 782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 6 voturi
Băişanu: „Adversarii politici îşi pregătesc oamenii să fraudeze alegerile”2.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
(30 oct 2008, 17:43:39
Mai nou asa se defineste situatia candidatului care nu are sansa de a fi votat de oameni? Pana una alta, cei care au inceput sa umple cutiile postale ale sucevenilor sunt cei din PNL (???) - de vreo 3 saptamani, mai exact Aurel Burciu, si mai nou si Ovidiu Dontu de la PSD ii calca pe urme!
2.   Placa veche trimis de
(30 oct 2008, 18:06:39
Ma mir, chiar credeti ca mai tine? E atat de veche, de uzata si de banala placa asta, ca nu cred ca mai pune cineva botul. In general partidele care isi dau seama ca pierd incep sa strige ca au fost furate la alegeri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei