Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 oct 2008 - Anul XIII, nr. 256 (3937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Celule rămase goale

Încătuşaţi de Poliţie şi Parchet, eliberaţi de Judecătorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
După cei cinci indivizi din comuna Pătrăuţi arestaţi, săptămâna trecută, pentru că au snopit în bătaie un tânăr, în incinta Spitalului Judeţean Suceava, agresiunea fiind surprinsă de camerele de supraveghere video din unitatea medicală, ieri, alţi indivizi, care au provocat un  mare scandal la o discotecă din Călugăreni (Adâncata), au fost duşi în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Deşi poliţiştii şi procurorii le pregătiseră deja celule în arest, judecătorii au anulat „rezervarea” făcută în beciurile poliţiei şi au decis ca scandalagiii să fie cercetaţi în stare de libertate. 

 

Şi-au petrecut noaptea în arestul poliţiei

Cadre ale Biroului Poliţiei Rurale, împreună cu luptători din cadrul Detaşamentului Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă au descins, marţi după-amiază, la Adâncata, şase localnici fiind băgaţi în dubele oamenilor legii şi duşi la sediul Poliţiei Municipiului Suceava.

Constantin Amărculesei (36 de ani), Benoni Loghin (41 de ani), Sebastian Loghin (17 ani), Ilie Colbu (26 de ani), Marcel Grosu (26 de ani) şi Enea Grosu (31 de ani) au fost audiaţi de poliţişti pentru un scandal provocat în urmă cu aproape o săptămână şi jumătate în discoteca din Călugăreni.

În aceeaşi seară, pe numele a cinci dintre ei au fost emise mandate de reţinere pentru 24 de ore.

Singurul care a fost lăsat să plece din sediul poliţiei, hotărându-se încă de la început să fie cercetat în stare de libertate, a fost tânărul în vârstă de 17 ani, restul indivizilor petrecându-şi noaptea în arestul poliţiei. 

Ieri dimineaţă, în jurul orei 9:30, mascaţii poliţiei i-au adus pe cei cinci la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, după câteva ore de audieri, procurorii luând hotărârea de a-i prezenta instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Anchetatorii au decis că cei cinci se fac vinovaţi de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare, lovire şi alte violenţe, precum şi portul fără drept al obiectelor fabricate pentru lovire.

 

Scandal ca-n Vestul Sălbatic

Scandalul pentru care cei cinci au fost puşi sub învinuire a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 octombrie a.c.), în jurul orei 1:40, în discoteca din Călugăreni.

Potrivit procurorilor, Sebastian Loghin, Ilie Colbu, Marcel Grosu şi Enea Grosu, au bătut un tânăr în discotecă, motiv pentru care bodyguarzii i-au scos afară din local.

Supăraţi de „tupeul” agenţilor de pază, cei patru, susţin anchetatorii, au început să ameninţe în stânga şi-n dreapta că vor incendia discoteca, că o vor arunca în aer şi că răzbunarea lor va fi cruntă.

Principalele ameninţări l-au vizat în principal pe  unul dintre bodyguarzi, Iulius Cezar Duduman, care este şi fiul patronului discotecii.

În învălmăşeala creată (n.r.-în discotecă se aflau în jur de 150 de persoane), au susţinut anchetatorii în faţa judecătorilor, doi dintre scandalagii au luat un topor şi un par din autoturismul cu care veniseră la discotecă şi au început să-l ameninţe cu moartea pe Iulius Cezar Duduman.

Deşi au fost îndepărtaţi din curtea localului, cei patru au început să arunce cu pietre înspre discotecă, fiind loviţi mai mulţi tineri care nu erau implicaţi în scandal.

 

Au chemat ajutoare şi au revenit să-şi regleze conturile cu bodyguarzii

După ce la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie, iar lucrurile păreau a se fi liniştit, scandalagiii aveau să se întoarcă, pentru a-şi regla conturile cu bodyguarzii care au „îndrăznit” să-i dea afară din local.

De data aceasta, precizează oamenii legii, s-au întors nu patru, ci şase indivizi, grupului iniţial alăturându-se Benoni Loghin şi Constantin Amărculesei, care au venit înarmaţi cu o bâtă şi un topor, cu care au încercat să-l lovească pe fiul patronului discotecii.

Benoni Loghin a reuşit să-l lovească în cap pe Iulius Cezar Duduman, însă, din fericire, acesta din urmă nu s-a ales cu leziuni grave, având nevoie pentru vindecare de 11-12 zile de îngrijiri medicale.

Cum situaţia scăpase deja de sub control, iar scandalagiii nu răspundeau la somaţiile verbale ale oamenilor legii, unul dintre poliţişti a scos pistolul şi a fost nevoit să tragă două focuri de armă în plan vertical pentru a calma spiritele.

Pentru a evita reizbucnirea scandalului, la Călugăreni au fost trimise echipaje de siguranţă publică din cadrul Secţiei de Poliţie Burdujeni, precum şi luptători din cadrul Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă.

 

Ameninţări şi în spital

Procurorii susţin că, în aceeaşi zi, trei dintre învinuiţi s-au dus la Spitalul Judeţean, unde a fost trimis pentru îngrijiri medicale Iulius Cezar Duduman, şi i-au spus acestuia din urmă că-i dau foc la discotecă dacă reclamă ceva la poliţie.

Ameninţările, mai spun anchetatorii, au continuat în zilele următoare, când acelaşi Duduman a fost vizitat la serviciu de Amărculesei, care l-a avertizat să fie atent ce anume declară oamenilor legii.

„Manifestările celor şase inculpaţi au tulburat grav liniştea şi ordinea publică, prin aceea că cei aproximativ 150 de participanţi la discotecă s-au aflat într-o stare de nesiguranţă, de panică, cu atât mai mult cu cât conflictul a încetat abia la focurile de avertizare trase de organele de poliţie”, a declarat, ieri, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Mariana Greţcan, precizând că mare parte dintre învinuiţi au mai fost sau sunt cercetaţi şi pentru alte fapte de violenţă.

 

Procurorii vor decide astăzi dacă fac recurs

Lotul celor cinci a fost dus, la Judecătorie, ieri după-amiază, în jurul orei 15.45. După aproape două ore de audieri, magistraţii au decis că propunerea procurorilor este neîntemeiată, motiv pentru care au decis cercetarea în stare de libertate a învinuiţilor.

Prim-procurorul Mariana Greţcan ne-a declarat, aseară, că va hotărî în cursul zilei de astăzi dacă va face recurs împotriva deciziei judecătorilor şi va cere din nou, de data aceasta Tribunalului Suceava, arestarea preventivă a celor cinci.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încătuşaţi de Poliţie şi Parchet, eliberaţi de Judecătorie.
 Vizualizări articol: 1407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Încătuşaţi de Poliţie şi Parchet, eliberaţi de Judecătorie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Durere trimis de
(30 oct 2008, 18:14:21
Ne doare cand nu e dreptate

Ne doare cand auzim ca s-a luat spaga

Ne doare ca nimeni nu ia masuri

Degeaba muncesc cinstit o parte, iar altii isi fac averi pa spinarea lor

Chiar trebuie sa iesim in strada si sa strigam din nou ca AJUNGE

JOS MAFIA DIN JUSTITIA ROMANA!!!!

si cata rezonanta poate avea cuvantul ...justitie

...........

Credeti ca nu ne dam seama ca acei judecatori s-au umplut de bani?

Credeti ca toti sunt prosti?

Oare cum au putut sa ia bani de la ultimele scursuri ale societatii?

Oare cum dorm noaptea?

SPAGA ar trebui sa scrie pe fruntile lor!!!!

RUSINE!!!
2.   Aaaa .......era sa uit trimis de
(30 oct 2008, 18:36:42
De tiganii care au facut galagie in spital si la fel au fost eliberati a doua zi ,de ce nu ati scris? Sau poate nu stiti ?

Ei, o parte din noi stim!

Stim multe si ne doare ca nu este loc de dreptate.Daca dumneavoastra cei din mass media nu ne ajutati ...cine o sa ne ajute???

De ce nu ia atitudine televiziunea?

De ce nu filmeaza cu camera ascunsa luari de spaga?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei