Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 oct 2008 - Anul XIII, nr. 256 (3937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un nou medicament ar putea vindeca fibroza cistică

Un medicament experimental ar putea fi eficient în tratarea bolii genetice cunoscută sub numele de fibroză cistică, informează BBC News Online, care citează rezultatele unor teste, prezentate la BA Festival of Science.

Fibroza cistică duce la apariţia unui mucus gros şi lipicios, care afectează plămânii şi pancreasul, determinând infecţii toracice şi probleme cu digestia.

Tratamentele existente până acum atenuau simptomele, însă noul medicament - VX-770 - reface funcţiile în cadrul proteinelor deficitare care cauzează bolile.

"Terapiile medicamentoase care au ca ţintă defectele aflate la originea bolii au potenţialul de a îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii pacienţilor suferind de fibroză cistică", a declarat David Sheppard, de la Universitatea Bristol, coordonator al testelor.

Unul din 25 de britanici este purtător al genei fibrozei cistice care dezactivează sau distruge proteina CFTR. Deşi purtătorii nu dezvoltă fibroză cistică, ei riscă să transmită copiilor gena.

Defectele proteinei CFTR afectează transportul cloridelor şi ai altor ioni în interiorul celulelor. VX-770 este proiectat pentru a mări probabilitatea deschiderii canalului CFTR, majorând transportul de cloride la suprafaţa celulelor. Medicamentul a fost testat până acum pe o serie de pacienţi, însă sunt necesare teste clinice suplimentare pentru a se afla cum poate beneficia o categorie mai mare de pacienţi de pe urma noului remediu.

Unul dintre cele mai uşor de recunoscut simptome ale fibrozei cistice este transpiraţia, determinată de eşecul absorbţiei acesteia de către canalele specializate. În cazul pacienţilor cărora li s-a administrat 150mg de medicament de două ori pe zi s-a constatat o scădere de aproape 50% a nivelului de sare din transpiraţie şi o îmbunăţire cu 10% a funcţiilor respiratorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou medicament ar putea vindeca fibroza cistică.
 Vizualizări articol: 1775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un nou medicament ar putea vindeca fibroza cistică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei