Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 oct 2008 - Anul XIII, nr. 256 (3937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Sper să fiu mai norocos cu desemnarea viitorului premier decât în 2004

Joi, 30 Octombrie 2008 (20:55:17)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că speră să fie mai norocos la desemnarea viitorului premier decât a fost în 2004, invitând totodată jurnaliştii să renunţe la speculaţiile legate de nominalizarea guvernatorului BNR pentru conducerea Executivului.

Băsescu a spus că speră ca la nominalizarea viitorului premier, după alegeri, să fie mai norocos decât a fost în 2004. "Sper ca România să fie mai norocoasă", a adăugat el.

Şeful statului a menţionat, totuşi, că unele dintre angajamentele asumate în perioada electorală din 2004 au fost realizate de Guvern, referindu-se la creşterea pensiilor sau la investiţiile în infrastructura din Educaţie. Şeful statului a menţionat, însă, că în legătură cu absorbţia fondurilor europene şi cu descentralizarea administraţiei nu s-a făcut nimic.

Traian Băsescu a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu crede că există diferenţe atât de mari între viziunile asupra României ale actualului premier şi viziunile şefului statului.

Băsescu s-a arătat convins că Tăriceanu ştie că în reformarea administraţiei nu s-au făcut progrese şi că situaţia legată de absorbţia fondurilor europene este proastă.

"Putem avea declaraţii diferite", a subliniat Băsescu.

El a mai spus că relaţia sa cu premierul nu se va deprecia însă într-atât încât şeful statului să facă publice discuţii din CSAT sau discuţii private pe care le-a avut cu premierul.

Pe de altă parte, preşedintele a declarat că este esenţial pentru diminuarea efectelor crizei economice ca anul viitor politicile fiscale ale Guvernului să fie strâns corelate cu politicile monetare ale BNR. În acest context, el a fost întrebat dacă vede în fruntea viitorului guvern un economist, la care şeful statului a răspuns, râzând: "Nu neapărat".

"Dacă vă gândiţi la speculaţiile apărute referitoare la guvernatorul BNR, renunţaţi la ele", a adăugat Băsescu.

Întrebat cum vede viitorul guvern, Băsescu a răspuns: "Îl văd bine şi fiind expresie a voinţei poporului şi puţin a preşedintelui pentru primul-ministru".

El a mai spus că a observat că sunt partide care pun problema că, dacă după alegeri vor forma împreună cu alte partide o majoritate, vor veni la preşedinte cu o propunere de premier, pe care şeful statului va fi nevoit să o accepte.

"Îi invit să citească Constituţia şi să renunţe la ideea că «dacă nu ni-l pun cine ştie ce face»", a spus Băsescu.

Şeful statului a menţionat că decizia privind desemnarea unui premier îi aparţine în condiţiile în care niciun partid nu reuşeşte la alegeri să obţină mai mult de 51% din voturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Sper să fiu mai norocos cu desemnarea viitorului premier decât în 2004.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Sper să fiu mai norocos cu desemnarea viitorului premier decât în 20040.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei