Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 oct 2008 - Anul XIII, nr. 256 (3937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: OUG privind calculatoarele, la fel ca şi salariile din agenţiile clientelare, este o eroare

Joi, 30 Octombrie 2008 (20:53:21)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că ordonanţa care prevede alocarea a 184 de milioane de lei din bugetul de stat pentru achiziţia de calculatoare în şcoli este, la fel ca şi în cazul salariiilor de la "agenţiile clientelare", o eroare.

Întrebat cum comentează Ordonanţa de urgenţă 87/2008 potrivit căreia 184 de milioane de lei din bugetul de stat merg spre achiziţia de calculatoare, Băsescu a răspuns: "O comentez ca şi pe salariile de la agenţiile clientelare ca fiind o eroare".

El a adăugat că, după ce timp de trei ani "s-a mişcat ceva în investiţiile în modernizarea şcolilor", acum trebuie să înceapă investiţiile serioase în infrastructura umană din educaţie.

"Ce să faci, dai calculatoare la toată lumea să şi le ia acasă, când sunt calculatoare la şcoală? Ai nevoie de profesori care să te înveţe ce să faci cu calculatoarele acelea! Nu, cred că face parte tot din consumismul lansat în ultimii doi ani extrem de sever", a adăugat Băsescu.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 87/2008 prevede dotarea unităţilor în care se desfăşoară învăţământ liceal şi profesional de stat cu calculatoare de tip dektop, în vederea formării de competenţe elevilor în utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.

Articolul 2 al Ordonanţei arată că, în anul şcolar 2008-2009, unităţile în care se desfăşoară învăţământul liceal şi profesional de stat vor fi dotate cu calculatoare, astfel încât să poată asigura fiecărui elev din clasele a-IX-a şi a X-a un calculator, pe care să îl poată utiliza, la domiciliu, pentru studiul individual.

Suma necesară pentru achiziţionarea de calculatoare, pe anul 2008, se asigură de la bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, prin deblocarea sumei de 644 de milioane de lei din reţinerea de 10% efectuată în baza art. 21 din Legea privind finanţele publice.

Necesarul estimat de calculatoare se stabileşte de către fiecare unitate de învăţământ, se avizează de către inspectoratele şecolare şi se transmite Ministerului Educaţiei, până la data de 15 februarie a fiecărui an, pentru anul şcolar 2008-2009, necesarul urmând a se stabili de la data intrării în vigoare a OUG.

Calculatoarele achiziţionate sunt înregistrare în evidenţele unităţilor de învăţământ preuniversitar şi sunt predate beneficiarilor pe bază de proces-verbal, între unitatea de învăţământ şi elevul major, părintele sau reprezentantul legal al elevului minor. La sfârşitul ciclului liceal, calculatoarele se restituie unităţii de învăţământ, mai prevede ordonanţa.

Plenul Senatului a respins, în septembrie, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 87/2008, privind acordarea de calculatoare tip desktop a elevilor din clasele a IX-a şi a X-a, pentru folosirea acestora la domiciliu. Forul decizional în privinţa acestui act normativ este Camera Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: OUG privind calculatoarele, la fel ca şi salariile din agenţiile clientelare, este o eroare.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: OUG privind calculatoarele, la fel ca şi salariile din agenţiile clientelare, este o eroare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei