Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 oct 2008 - Anul XIII, nr. 256 (3937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Se pare că am făcut o eroare legată de legea de salarizare la ANL

Joi, 30 Octombrie 2008 (20:54:35)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că se pare că a făcut o eroare în declaraţiile legate de ordonanţa privind creşterea salariilor în Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), menţionând că îşi cere scuze.

El a explicat că, potrivit ordonanţei de urgenţă pe care a promulgat-o săptămâna trecută, se trece, de la cifra de bază la care se aplică coeficienţii, de la 100 la 440 de RON.

"Baza de calcul a salariilor era 100 până anul acesta, anul acesta prin ordonanţă baza de calcul a salariilor pentru ANL s-a schimbat la 440. Se pare că în acest interval au existat măriri de salarii, care s-au acordat altfel decât prin lege, prin legea bugetului de stat. Iar eu am privit la cele două legi, la legea din '99, care se abroga, la anexa privind ANL şi la legea nouă, care venise", a spus Băsescu.

El a adăugat că există deci posibilitatea ca interpretarea sa să fi fost eronată.

"Dar adevărul este acela pe care-l poţi citi în lege: s-a trecut de la 100 la 440, ceea ce însemna o creştere de 4,4, dar nu am luat în calcul celelalte mijloace, crezând că totul se rezolvă prin legi, îmi cer scuze pentru eroare", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat, marţi, Guvernul de lipsă de onestitate, susţinând că, deşi se opune majorării salariilor profesorilor, pe masa şefului statului s-au aflat o Ordonanţă de majorare a salariilor managerilor de spitale, precum şi una care mărea de 4,4 ori salariile în ANL.

Şeful statului a spus, referitor la onestitate, că săptămâna trecută a promulgat legea de aprobare a Ordonanţei 23/2007 care prevedea creşterea salariilor în domeniul sanitar între 21% şi 37%, menţionând că prin acest act normativ se acordă foarte multe sporuri managerilor de spitale. Băsescu a adăugat că, în 24 octombrie, zi în care a promulgat creşterea salariilor profesorilor, a promulgat şi o lege de aprobarea a ordonanţei 7/2008 privind salarizarea personalului ANL, prin care se măresc salariile acestor angajaţi de 4,4 ori.

"Domnii de la ANL, cu siguranţă apropiaţi ai Guvernului, au beneficiat nu de o majorare de 50%, ci de o creştere a salariilor de 4,4 ori. Sigur, nu discutăm de acelaşi număr de oameni, ci despre onestitate", a spus Băsescu.

Ulterior, ministrul Dezvoltării, Laszlo Borbely, a susţinut că salariile angajaţilor Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) au crescut cu 39% în intervalul 2005-2008 şi referirea la o majorare de 4,4 ori a salariilor, inclusă în materialul prezentat de preşedintele Traian Băsescu, este "o neatenţie" a autorilor.

"Am avut o discuţie ieri (marţi, n.r.) seară şi am spus la presedinţie că a fost o neatenţie din partea celor care au făcut acel material", a afirmat Borbely într-o conferinţă de presă.

Borbely susţine că de fapt ordonanţa respectivă a condus la o majorare a salariilor cu doar 12%, astfel încât creşterea acestora, din 2005 până în prezent, este de 39%.

Ministrul a menţionat că ANL este o agenţie care "se gospodăreşte" din venituri proprii şi beneficiază de o lege specială, care prevede actualizarea salariilor în funcţie de inflaţie.

Totodată, ministrul a afirmat că directorul general al agenţiei are un venit net, inclusiv toate sporurile şi vechimea, de circa 4.500 de lei.

El a mai afirmat că cei care lucrează cu fonduri europene pot avea sporuri de 75% la salariu, dispoziţie care este prevăzută în legislaţia din 2006, şi este valabilă pentru toate ministerele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Se pare că am făcut o eroare legată de legea de salarizare la ANL.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Se pare că am făcut o eroare legată de legea de salarizare la ANL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei