Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2008 - Anul XIII, nr. 236 (3917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu l-a revocat pe Adomniţei din funcţia de ministru al Educaţiei

Marţi, 7 Octombrie 2008 (13:40:21)
Premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a revocat pe Cristian Adomniţei din funcţia de ministru al Educaţiei şi îl va propune pe preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare şi Ştiinţă, Anton Anton, pentru portofoliul Educaţiei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

"Cristian Adomniţei a fost revocat din funcţia de ministru al Educaţiei, În locul lui, primul-ministru îl propune pe secretarul de stat Anton Anton", a afirmat Spătaru.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare şi Ştiinţă Anton Anton a declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că s-a întâlnit, marţi dimineaţă, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, care i-a propus să preia Ministerul Educaţiei, propunere pe care a acceptat-o.

"M-am întâlnit cu premierul, mi s-a propus funcţia de ministru al Educaţiei şi am acceptat", a spus Anton Anton.

Anterior, Anton Anton declarase cotidianului "Gândul că "pentru 2-3 luni, asta înseamnă sinucidere politică", dar a precizat că a acceptat, fiindcă el nu este un om politic.

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a declarat la acel moment, pentru MEDIAFAX, că a aflat "pe diferite surse" că i s-a propus preşedintelui Autorităţii pentru Cercetare portofoliul Educaţiei, că nu a discutat încă cu premierul, dar că nu se "agaţă" de scaun.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a cerut indirect, luni, în BPC, demisia ministrului Educaţiei, Crisitian Adomniţiei, afirmând că, în situaţia creată, ar fi bine ca acesta să îşi dea demisia din Guvern, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PNL.

"În situaţia creată, ca să închidem scandalul, cel mai bine ar fi ca ministrul Educaţiei să-şi depună demisia", ar fi spus Orban, conform surselor citate, referindu-se la situaţia determinată de aprobarea în Camera Deputaţilor a legii privind creşterea cu 50% a salariilor cadrelor didactice.

Potrivit surselor PNL, Cristian Adomniţiei le-a spus colegilor săi din BPC că vrea să continue activitatea în fruntea ministerului, precizând că este în stare să rezolve problema creată. "Am nevoie de timp. Aş vrea să rămân în continuare, pentru că eu cred că pot să rezist situaţiei", ar fi replicat Adomniţei.

La rândul său, preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut că prin înlocuirea în funcţie a ministrului Educaţiei s-ar pierde timp.

"Să-l lăsăm la minister. Nu e momentul acum să-l schimbăm, când se află în negocieri cu sindicatele. În cazul în care ar veni altcineva în locul lui, până intră în problematică, pierdem prea mult timp şi nu e productiv", ar fi spus Tăriceanu.

Totuşi, conform surselor menţionate, liderul PNL l-a şi criticat pe Adomniţiei, în debutul şedinţei BPC, când l-a mustrat din nou pentru că nu a ştiut de discuţiile din Parlament în legătură cu legea salarizării cadrelor didactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu l-a revocat pe Adomniţei din funcţia de ministru al Educaţiei .
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tăriceanu l-a revocat pe Adomniţei din funcţia de ministru al Educaţiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei