Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2008 - Anul XIII, nr. 236 (3917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Război

Olărean se bate pe apă cu Servicii Comunale Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contractul dintre Primăria Rădăuţi şi SC Servicii Comunale pentru concesionarea activităţii de tratare a apelor uzate ar putea fi denunţat unilateral de primărie, dacă societatea nu-şi rezolvă problemele pe care le are la staţia de tratare a apelor uzate.

Primarul de Rădăuţi, Aurel Olărean, a informat, ieri, printr-un comunicat de presă, că în ultima perioadă a crescut numărul plângerilor venite din partea cetăţenilor şi a primăriilor din aval de Rădăuţi, în legătură cu activitatea neconformă a staţiei de tratare a apelor uzate, aflată în administrarea SC Servicii Comunale SA Rădăuţi.

Conform primarului, Servicii Comunale nu respectă legislaţia de mediu, aspect confirmat şi de amenda de 80.000 lei pe care a primit-o de la Garda de Mediu.

În aceste condiţii, Aurel Olărean a convocat în data de 24 septembrie a.c. o întâlnire a celor implicaţi în realizarea şi administrarea acestei investiţii, respectiv reprezentanţi ai proiectantului, SC Binnova SRL, ai constructorului, SC Arcom SA şi reprezentanţii SC Servicii Comunale SA.

 

 

600.000 de euro pentru o staţie de tratare subdimensionată

 

„Proiectantul a explicat că staţia de tratare a fost proiectată conform comenzii primite de la beneficiar, în perioada 2005-2006, şi că era cunoscut faptul că aceasta este subdimensionată. Totodată, reprezentantul proiectantului a adus la cunoştinţa primarului că SC Servicii Comunale SA nu şi-a achitat în întregime obligaţiile contractuale, înregistrând la această dată o restanţă de aproximativ 20.000 RON”, se arată în comunicat.

De asemenea, se precizează că Servicii Comunale s-a angajat că în cel mai scurt timp va achita către proiectant sumele restante şi de asemenea s-a angajat ca până la data de 29 septembrie a.c. să-l informeze pe primar dacă intenţionează să contracteze un nou studiu de fezabilitate, în vederea extinderii capacităţii actuale a staţiei de tratare.

Capacitatea realizată în urma unei investiţii de aproximativ 600.000 euro este de 80 litri/secundă, iar cantitatea actuală de ape uzate este de 140 litri/secundă.

 

Primăria caută un alt operator

 

„Având în vedere că de la termenul asumat de SC Servicii Comunale SA au trecut deja 7 zile şi pe adresa Primăriei nu a sosit nici o informare în acest sens, având în vedere urgenţa cu care trebuie demarate procedurile legale pentru extinderea capacităţii de prelucrare a apelor uzate, primarul municipiului Rădăuţi face un apel public la societatea în cauză, ca în cursul zilei de luni, 6 octombrie 2008, să îşi prezinte poziţia oficială faţă de această gravă problemă a municipiului Rădăuţi. În caz contrar, primarul municipiului Rădăuţi se vede nevoit să declanşeze procedura de consultare publică cu privire la denunţarea unilaterală a contractului de concesiune pentru acest serviciu şi selectarea unui nou operator, care să fie preocupat de soluţionarea problemelor existente în prezent”, se mai precizează în comunicat.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olărean se bate pe apă cu Servicii Comunale Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Olărean se bate pe apă cu Servicii Comunale Rădăuţi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ATI VRUT OLAREAN...SUPORTATI MAGARIILE trimis de
( 7 oct 2008, 11:19:40
RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE PRIMARULEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE OIERULEEEEEEEEEEEEE
2.   Tot scandaluri oli,chiar nu mai ai ce face in rada trimis de
( 7 oct 2008, 11:32:22
pa este de f buna calitate sa vedeti ce apa se bea in alte orase ex.Siret,care este de la acet.suceava ...dar dl.primar vrea numai scandaluri in municipiu,sa vina prin oras sa vada cum circulam pe jos pe vremea asta parca am fi la tara,prin noroaie,si asta in zona ultracentrala,gropi in astfaltul aleelor,parcari tot asa ,noroi nici nu mai spun,cand plouua trebuie sa mergi cu cizme de cauciuc,asta nu-l preocupa pe dl.olarean,vrea numai decat capul lui tatar.....rusine sa-i fie,pentru orice sesizare vrea scris,verbal sau telefonic nu vrea,nu stie ca sesizarile pot fi scrise,verbale,etc.
3.   Felicitari! trimis de
( 7 oct 2008, 15:55:22
Ati reusit sa faceti un lucru extraordinar, domnilor de la Monitorul, La 19 ani de la Revolutie ati reiinstituit cenzura. Felicitari!
3.1  RE: Felicitari! trimis de
( 7 oct 2008, 22:06:48
asa e cenzura e mare
4.   E vorba de apele uzate trimis de
( 7 oct 2008, 16:44:56
Se vede ca nu ati inteles nimic ! Este vorba despre apele uzate, adica caca care merge pe canal, si care nu poate fi preluata de statia de purare, ca e mai mica decat caca care curge prin canal si se duce o mare cantitate in Toplita si de acolo pe rau in jos...
5.   RAUCL-hotie facturata trimis de
( 7 oct 2008, 20:39:54
pe facturile lunare apar rubricile"distributie apa rece,apa calda,gunoi"rubrici in care sunt mentionate sumele pe care le platim in plus fata de consumul real pe care-l declaram lunar.aceasta diferenta se datoreaza faptului ca suntem obligati sa declaram consumul de apa pina la data de 25 ale fiecarei luni,iar mafia TATARA citeste contoarele de scara la sfirsitul lunii,sau mai tirziu.Sunt si alte magarii pentru care prostimea plateste(apa meteo de pe blocurile acoperite care nu se scurge in canalizare,etc.etc......)D-le Primar,sesizati org.in drept si veti avea SURPRIZE MARI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei