Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2008 - Anul XIII, nr. 236 (3917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PNL cere responsabilitate din partea sindicatelor, considerând că protestele nu sunt o soluţie

Marţi, 7 Octombrie 2008 (14:21:55)
PNL respectă manifestările sindicale ocazionate de Ziua Mondială a Muncii Decente, dar cere responsabilitate din partea sindicatelor, apreciind că protestele nu sunt soluţia pentru a aduce prosperitate pentru România, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL, Tudor Chiuariu.

"Guvernul PNL şi sindicatele trebuie să îşi respecte angajamentele asumate prin protocolul semnat în iulie 2008. PNL va respecta acest angajament şi în următoarea legislatură, acesta fiind parte integrantă a Programului de Guvernare al PNL pentru perioada 2009 - 2013", afirmă Chiuariu într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, după ce câteva mii de sindicalişti din toată ţara s-au adunat în Piaţa Constituţiei, pentru a cere salarii decente într-un miting organizat de cele patru confederaţiile sindicale cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii Decente. De asemenea, aceştia au cerut demisia Guvernului.

Chiuariu, fost ministru al Justiţiei în Cabinetul Tăriceanu, aminteşte că Guvernul PNL a semnat, încă din luna iulie a acestui an, un protocol cu principalele confederaţii sindicale şi patronale, protocol care prevede măriri salariale conform unui calendar agreat de părţi, iar, în urma acestui acord, salariul minim brut lunar ar urma să crească până la 600 RON în 2009, urmând să ajungă la 1325 RON în 2014.

"PNL va respecta acest angajament şi în următoarea legislatură, acesta fiind parte integrantă a Programului de Guvernare al PNL pentru perioada 2009 - 2013. Astfel, salariul minim brut se va majora în ritmuri anuale superioare câştigului salarial mediu brut. Pentru anul 2009, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de 600 RON, reprezentând 33% din câştigul salarial mediu brut prognozat a fi de 1.795 RON. Măririle vor continua, astfel încât, în 2012, salariul minim brut să reprezinte aproape 45% din câştigul salarial mediu brut, urmând ca în 2014 să ajungă până la 50% din câştigul mediu brut", afirmă purtătorul de cuvânt al liberalilor.

În opinia sa, "creşterea salariilor este necesară şi meritată", iar "acestea au crescut şi pe tot parcursul actualei guvernări".

"Aceste creşteri trebuie să răsplătească munca oamenilor, dar să fie şi corelate cu productivitatea lor. De aceea, nu susţinem propunerile care vor să întoarcă România în trecut", afirmă Tudor Chiuariu.

"PNL solicită responsabilitate din partea partenerilor sindicali. Ca naţiune, am crescut atât de mult într-un timp atât de scurt pentru că am lucrat împreună şi nu separat. Măsurile liberale pe care le-am adoptat în ultimii patru ani au permis cea mai mare creştere economică din istoria României moderne. De aceea, considerăm că protestele nu sunt soluţia pentru a aduce prosperitate pentru România. Suntem deschişi la dialog responsabil pentru a creşte economia şi a permite românilor să trăiască într-o Românie mandră şi prosperă", se arată în comunicatul PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL cere responsabilitate din partea sindicatelor, considerând că protestele nu sunt o soluţie.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL cere responsabilitate din partea sindicatelor, considerând că protestele nu sunt o soluţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei