Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2008 - Anul XIII, nr. 236 (3917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Cămaşa de poliţist de pe burta de miliţist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Uiuiu şî uiuiu, m-apuc di scris amu/ Am sî zâc di şoferiţa, care umblî cu Miliţea/ Şofieriţa di la crâşmî, care faci ciorbi di burtî pientru dînşîîîîî/ La o parte, uăiiiiiiiiii, cî-i rachiuuuuuuu/ Lailalialala şi lailailala/ Asta iesti ţara mia, cu Miliţia fix în iaaaaaaaaaaa/. Stimaţî telespectatori, ghini v-am riegăsât în cadrul emisiunii „Dinozaur folkloric”.

Sînt Mărioara Avrămescu şî vă doresc distracţie plăcută şî diezbatire la fiel di plăcută. Pientru început vă invit să vă luaţî fiecare cîti un tub ca sî putieţi intra pi youtube. Cum intraţî, faciţi prima pi stânga şî întrebaţ di „Şoferiţa”. Şoferiţa ieste o doamnî din Suciava care ţâne o crâşmî în cientrul târgului, într-un fost vieceu, undi curgi-n vali un rachiu mititel... Scuzili miele, dar asta-i din altă iemisiuni.

Deci, şofieriţa sî chiamî Eugenia Gradinariu şî ieste cunscutî sub numili di Jieni. Acum iesti cunoscutî şî datorită unui cântiec popular foarte frumos, scris parcî anume pientru miliţişti şî alţî manielişti. Staţî aşa sî vi-l cânti: „Zâua în amiaza mari îmi pun ochelari di soari/ Şî pornesc în graba mari, cu maşâna la plimbari/ Asta ieste boala mea, prin oraş cu maşâna/ Şoferiţî ş-am sî-mi fiu, poliţâştii tăţî ma ştiu/ La o parti, brrrrrrrrrrrrrrrr, cî-i raliuuuu/ tangadangatangadangalililulu/ Sînt claxoani, zarva-i mari, şoferiţa-i la plimbari/ Maşâni mici şî trafic grieu, nu mi-i fricî, am tupieu/ Asta ieste boala mea, prin oraş cu maşâna/ Şoferiţî ş-am sî-mi fiu, poliţîştii tăţî ma ştiu/ Uăăăăi, la o parti cî-i raliuuuu/ tangadangatangadangalililulu/ Siemafoari şî riestricţii, circul fărî interdecţii/ Ca şî cei ci sînt arişti, cî li cânt la poliţişti/ Asta ieste boala mea, prin oraş cu maşâna/ Şoferiţî ş-am sî-mi fiu, poliţâştii tăţî ma ştiu/ La o parti cî-i raliuuuu/ Bip-bip/ tangadangatangadangalililulu/ Asta-s ieu şî sînt hangiţî, cea mai tari şoferiţăăă/ Mereu rezervoru-i plin, ia feriţî-vî cî vin/ Asta ieste boala mea, prin oraş cu maşâna/ Şoferiţî ş-am sî-mi fiu, poliţâştii tăţî ma ştiu/ La o parti cî-i raliuuuu/ Bip-bip/  tangadangatangadangalililulu/ Nu stau la barieră, cu săgiata rutieierîîî     /Ai grijă, fereşte-te de maşâna segereeee (SV-01-SGR - n.a.)/ Asta ieste boala mea, prin oraş cu maşâna/ Şoferiţî ş-am sî-mi fiu, poliţâştii tăţî ma ştiu/ Ia fieriţî-vî cî viu/ piupiupiupiupiu/ Vitezaaa.../ tangadangatangadangalilului/ Şoferiţo...”. Pam-pam.

Videoclipul piesei cu aceste versuri tălâmbe poate fi vizionat pe youtube, având codul „Elena Gradinariu – Şoferiţa”. La realizarea materialului video de toată jena au participat, în ordinea numerelor de pe tricouri, doamna Jeni, patroana restaurantului care funcţionează în centrul Sucevei, într-un fost veceu, restaurant în care se fac ciorbe de burtă, cotlete cu cartofi prăjiţi, pârjoale cu sos şi alte mâncăruri recomandate celor care fac cură de slăbire sau cură de înălţare, maşina doamnei Jeni, un băiat cu maşina lui, parcarea de la „Shopping City”, intrarea pe aleea care duce la Cabana Adîncata, o maşină de la Ambulanţă, o maşină de la Serviciul Poliţiei Rutiere Suceava şi un poliţist de la Rutieră cu tot cu burta din dotare, cel mai probabil miliţianul care răspunde la numele de Vieriu.

Contact telefonic de postul de televiziune „Intermedia” Suceava, purtătorul de cuvânt al IPJ a spus că maşina din videoclip a fost folosită cu acordul conducerii unităţii. Totodată s-a specificat faptul că participarea poliţiştilor cu tot cu maşinile din dotare la diferite filmări nu este interzisă dacă este vorba despre materiale care nu aduc atingere imaginii instituţiei şi uniformei de poliţist.

Dacă versurile tălâmbe care îndeamnă la nerespectarea legislaţiei rutiere, care arată că dacă le cânţi poliţiştilor în strună nu ai ce păţi, care invită la organizarea de raliuri pe drumurile publice şi care incită la comportament violent la volan, şi dacă prezenţa unei burţi de poliţist care a crescut din pricina ciorbelor de burtă, a cotletelor şi a pârjoalelor n-aduc atingere imaginii Poliţiei şi uniformei de poliţist înseamnă că aşa o fi. Însă, nu mai putem vorbi despre Poliţie şi poliţişti, ci despre Miliţie şi miliţişti. La o parte, uăi, că-i raliuuuuuu/ Şi ia mai bagă un rachiuuuuu.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cămaşa de poliţist de pe burta de miliţist.
 Vizualizări articol: 2104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Cămaşa de poliţist de pe burta de miliţist4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha trimis de
( 7 oct 2008, 11:15:22
Toate bune si frumoase, articolul scris cu aciditate gastrica maxima. Apreciez revolta impotriva prostiei crase, si apreciez efortul de a scrie fonetic. Dar nu gasesc videoclipul pe youtube nici sa il tai.

Hai ca trebuie sa raspund cat e 0 + 9, si o sa il mai caut dupa aia.

P.S. Masura asta anti-spam s-ar putea dovedi masura anti-idioti, un efect la care nu v-ati ganditlaughing
1.1  RE: Ha trimis de
( 7 oct 2008, 11:28:57
Hai ca am gasit....Cautati soferita si e al 3-lea sau al 4-lea rezultat.

Cat e 9+5?happy
2.   Bla trimis de
( 7 oct 2008, 11:38:09
Sorine,bravo.Nu stiu despre cine-i vorba si n-am vazut inca filmuletul dar sincer mi-a placut articolul tau.Multi dintre colegii tai ar trebui sa procedeze la fel.Prima data sunt ziaristii cei care n-ar trebui sa le cante-n struna militienilor si sunt sigur ca vor urma exemplul si crasmaritele si altii.
3.   Nu doar pe iutub trimis de
( 7 oct 2008, 12:29:36
Nu doar pe iutub este acel videoclip, domnule Avram. L-am vazut o data si pe unul din posturile Etno, Plus sau Bucovina TV, nu mai retin unde. Si pe mine m-a bucurat sa vad ca militia rutiera a rezolvat toate problemele din Suceava si s-a apucat de filmari. Nu stiti probabil ce staruri s-ar putea ascunde sub vesta aia verde...
4.   Soferita trimis de
( 7 oct 2008, 14:29:52
Mi-a placut cum au acoperit volanul masinii la sfarsit caci altfel se credea ca masina avea 2 volane!

5.   Mananci? trimis de
( 7 oct 2008, 14:49:49
Bravo justitiaruleee... Sa inteleg ca a refuzat Eugenia sa iti dea mancare gratis, pe baza de "faima jurnalistica"? Nu e incorect ce zici, dar ma gandesc ca maine vei striga ca ai vazut o groapa in asfalt, pe care sigur nu ar fi observat-o nimeni. Felicitari pentru "ferocitatea" cu care descoperi focul, arcul cu sageti si mersul pe jos. Ce era atat de senzational pana la urma? Videoclipuri identice se dau si pe posturi tv cu acoperire nationala. Te pup, Prometeule.
5.1  RE: Mananci? trimis de
( 7 oct 2008, 16:26:51
Scatus esti un scatofag (nu trebuie sa-ti traduc...). Nu suporti un text inteligent si "altfel", nu suporti inteligenta, ironia cerebrala, umorul neconventional... Esti un tip pierdut!
5.2  RE: Mananci? trimis de
( 7 oct 2008, 19:18:47
Draga Coriolan, ai dreptate. Sunt scatofag si o sa te mananc. Poate ca nu suport lucrurile enumerate de tine, dar unde erau? Rolul spatiului de comentarii nu e sa ne faciliteze diverselor buze apropierea de fesa de vedeta autoproclamata a autorului (cu care tu nu ai nici o treaba, fireste). Explica-mi tu: ce e inteligent in articol? Faptul ca un frustrat ataca "mahala style" o femeie sub pretextul revoltei fata de stricarea imaginii politistului mioritic? E un articol despre videoclipul Eugeniei, despre restaurantul Eugeniei sau despre lipsa de demnitate a politistilor? Eu cred ca e doar un AVRAM care simte nevoia sa se agite. Poate maine va face senzationala descoperire ca primarul isi favorizeaza fratele bagand borduri peste tot.. AVRAM?CORIOLAN, ....PUTI !!!
6.   Prea tare trimis de
( 7 oct 2008, 14:52:44
O mie de ani nu cautam Sorine pe youtube "Eugenia gradinariu" sau "soferita" insa iata cum am ajuns sa mai dau un click unde nu m-am gandit niciodata. Nu stiu daca e de ras sau de plans insa in esenta asta este castigul democratiei... libertatea de exprimare fie ea artistica sau literara. Pamfletul tau a crescut numarul de accesari al clipului. Radem cu pofta.
7.   Fk trimis de
( 7 oct 2008, 17:04:16
ba tu care esti hakal ori jakal!?
8.   E ceva.. trimis de
( 7 oct 2008, 19:33:28
Sunt un pensionar de 24 de ani care nu e capabil sa faca diferenta INTRE "altfel", inteligenta, ironie cerebrala, umor neconventional SI un articol scris de un AVRAM tot mai vedeta si tot mai lipsit de inspiratie. Intamplator, lumea in care se invarte autorul nu-mi e straina. La fel cum nu sunt straine de mine videoclipul, restaurantul, Eugenia. Am ras de videoclipul ala chiar in crasma Eugeniei, chiar cu Eugenia. Si chiar ea mi-a spus ce si de ce a facut. Culmea, e chiar mai "altfel" decat articolul. Dar se pare ca e prea subtil pentru unele creiere. Pentru clarificare, nu sunt fan al Eugeniei. Ma inchin la altarul rockului.
9.   Ce te-a deranjat Sorine? trimis de
( 7 oct 2008, 19:45:19
Ce te-a deranjat asa tare? faptul ca tu nu esti in stare decat sa critici si sa jignesti... Ce altceva mai stii ???
10.   Dezamagire... trimis de
( 7 oct 2008, 21:55:02
Imi pare rau pentru nereusita ta, domnule Avram. Ati sperat in destituirea unuia sau mai multor politisti,dar prin comunicatul de presa al purtatoriului de cuvant IJP, visul s-a spulberat; drept urmare nu v-a mai ramas decat sa va agatati disperat de orice amanunt care in mintea dumneavoastra parea anormal... Continuarea acestui subiect in Monitorul si la TV nu poate decat sa scoata la iveala o ura nemasurata la adresa politistilor... O fi razbunare, o fi invidie...?
11.   Ub frustrat care cara dupa el haina de UTCist trimis de
( 8 oct 2008, 06:27:20
un obosit, frustrat, fraier nebagat in seama. Alias personajul jucat de Emil Hossu in Bachus (si Hossu si Avram din aceeasi perioada neagra)
12.   Suparat esti Sorine, suparat trimis de
( 8 oct 2008, 09:42:57
La faima de mare betiv pe care o ai �n judet si dupa insistenta cu care critici soferita si cr�sma ei, dai de �nteles ca �ti doresti cu ardoare invitatie permanenta la ,,cr�sma WC" de la piata. Av�nd ,,inima mare" Eugenia �ti poate �ndeplini dorinta...
13.   Ne CARACTERIZEAZA trimis de
( 8 oct 2008, 13:54:57
Din pacate, acest tip de ,,doamna" este foarte des intalnita in sociatatea actuala romaneasca, acest tip de oameni inculti, fara scrupule, fara principii in viata sunt multi, prea multi printre noi, au ajuns sa ne conduca, acesta este motivul pentru care Romania merge din ce in ce mai prost pe plan intern si pe plan extern, ca imagine generala.

Si este foarte adevarat ca acelei gropi insalubre nu-i cere nimeni sa respecte nici o regula de buna funcionare....pentru ca acolo mananca toti slinosii din conducerea institutiilor importante din Suceava.

Apropo... a intrat cineva din greseala acolo sa manance ceva?cum duhnea de la el dupa o jumatate de ora de stat acolo?

Daca vrei sa faci o prezentare cu localuri unde se serveste mancarea din Suceava, acea bomba trebuie pusa la coloana,, ASA NU!"
14.   Hai ma...eugenio , da-mi si mie nr lui...sefu trimis de
( 9 oct 2008, 13:21:09
ca vreau sa...trag si eu un...videoclip contra...coruptiei .

sunt sigura ca...sefu o sa-mi trimita si mie un ...actor .

am sa trec ...diseara pe la tine ca sa-mi spui care-i...honorariul pe actor si care-i honorariul pe...manager , c-am inteles ca mai intai tre sa-l suni pe... manager .

imi inchipui ca n-ai scapat cu-n bors de...sfecla rosie si o ...cola ?

stii tu cum ...e , mai bine dai un....bors in plus , de cat sa-ti pui in cap cu...ei !!

14.1  RE: Hai ma...eugenio , da-mi si mie nr lui...sefu trimis de
( 9 oct 2008, 13:28:09
pe viitor , mi-am propus sa fac un...videoclip cu ardei , gogosari si vinete de...prelipca.

stiti poate unde pot gasi un....actor potrivit ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei