Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2008 - Anul XIII, nr. 236 (3917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul: Revocarea lui Adomniţei, un avertisment pentru secretarii de stat din Ministerul Educaţiei

Marţi, 7 Octombrie 2008 (14:10:13)
Cristian Adomniţei a fost revocat din funcţia de ministru al Educaţiei deoarece nu a susţinut în Parlament punctul de vedere negativ al Guvernului privind majorările salariale din educaţie şi este un avertisment pentru secretarii de stat din ministerul de resort care au gestionat defectuos situaţia.

"Adomniţei a fost revocat din cauza votului exprimat în Parlament în favoarea majorării cu 50% a salariilor pentru cadrele didactice şi pentru că nu a ţinut cont de punctul de vedere negativ al Guvernului, precum şi de observaţiile Ministerului de Finanţe transmise înainte de dezbaterile din plen, în care se arată că această creştere nu este sustenabilă. Revocarea reprezintă şi un avertisment pentru secretarii de stat din Ministerul Educaţiei care au gestionat defectuos această situaţie", au afirmat reprezentanţii Guvernului.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a revocat, marţi, pe Cristian Adomniţei din funcţia de ministru al Educaţiei şi a decis să îl propună pe preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare şi Ştiinţă, Anton Anton, pentru portofoliul Educaţiei.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare şi Ştiinţă Anton Anton a declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că s-a întâlnit, marţi dimineaţă, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, care i-a propus să preia Ministerul Educaţiei, propunere pe care a acceptat-o.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a discutat, marţi, în întâlniri separate, atât cu ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, pe care l-a anunţat că va fi înlocuit, cât şi cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare şi Ştiinţă, Anton Anton, căruia i-a propus să preia acest portofoliu.

"Primul-ministru a avut câte o discuţie, separat, cu Anton Anton şi cu Cristian Adomniţei, care a fost aici (la Guvern - n. r.). Primul-ministru i-a propus secretarului de stat Anton Anton să preia funcţia de ministru al Educaţiei şi l-a anunţat pe Adomniţei că va fi înlocuit. Propunerea de numire urmează să fie înaintată către Preşedinţie în foarte scurt timp", a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a declarat la acel moment, pentru MEDIAFAX, că a aflat "pe diferite surse" că i s-a propus preşedintelui Autorităţii pentru Cercetare portofoliul Educaţiei, că nu a discutat încă cu premierul, dar că nu se "agaţă" de scaun.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a cerut indirect, luni, în BPC, demisia ministrului Educaţiei, Crisitian Adomniţiei, afirmând că, în situaţia creată, ar fi bine ca acesta să îşi dea demisia din Guvern, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PNL.

Camera Deputaţilor a aprobat marţi, în unanimitate, o ordonanţă care prevede creşterea cu 50% a salariilor personalului din învăţământ. Camera este for decizional în privinţa acestui act normativ.

Premierul Tăriceanu a anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu un posibil conflict între Executiv şi Legislativ provocat de decizia Camerei Deputaţilor şi că se va consulta cu guvernatorul BNR pe tema efectelor acestei majorări salariale.

El a arătat atunci că majorările de salarii solicitate nu pot fi acoperite de la buget fără a se renunţa la anumite investiţii şi că acceptarea unor astfel de revendicări ar determina creşterea inflaţiei.

Potrivit calculelor ministrului Economiei şi Finanţelor, o creştere generalizată a salariilor bugetare cu 50 de procente ar echivala cu un deficit consolidat de 7% din PIB anul viitor sau cu anularea tuturor investiţiilor din aceste sectoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul: Revocarea lui Adomniţei, un avertisment pentru secretarii de stat din Ministerul Educaţiei.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul: Revocarea lui Adomniţei, un avertisment pentru secretarii de stat din Ministerul Educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei