Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2008 - Anul XIII, nr. 236 (3917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marko: Nu cu acest guvern trebuie să se negocieze politica salarială pentru următorii patru ani

Marţi, 7 Octombrie 2008 (14:52:12)
Preşedintele UDMR, Marko Bela, a apreciat, marţi, într-o conferinţă de presă, că problemele legate de creşterile salariale trebuie rezolvate de viitorii guvernanţi, iar sindicatele ar trebui să aibă o "atitudine responsabilă" înainte de a alegeri.

"Nu cu acest guvern trebuie să se negocieze politica salarială pe următorii patru ani. De unde ştim cine va veni la guvernare?", a declarat Marko Bela.

În opinia liderului UDMR, sindicatele ar trebui să dea dovadă de o atitudine responsabilă, şi nu să încerce să impresioneze guvernanţii actuali prin organizarea de proteste sau prin declanşarea unei crize sociale, în perioada de precampanie electorală.

"Există o serie de probleme care trebuie rezolvate, dar, totuşi, trebuie rezolvate de guvernanţii care vin după alegeri. Responsabilitatea noastră ar fi să alegem partidele politice care sunt capabile să gestioneze probleme majore", a adăugat Marko Bela.

El a apreciat că guvernul actual a fost performant, în pofida faptului că a fost minoritar şi a precizat că Executivul actual îşi încheie mandatul şi îşi face bilanţul.

Peste 10.000 de sindicalişti din toată ţară cu participat, marţi, în Bucureşti, la un miting şi un marş organizate de cele patru confederaţii sindicale cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii Decente.

Preşedintele Confederaţiei Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus că principalele probleme pentru rezolvarea cărora sindicaliştii s-au adunat în Piaţa Constituţiei se referă la faptul că majoritatea angajaţilor din România muncesc "în condiţii indecente pentru un salariu indecent".

Sindicaliştii cer clasei politice acordarea unei atenţii prioritare problemelor cu care se confruntă, respectiv preluarea şi aplicarea de către guvernele următoare a acordului semnat de sindicate cu actualul Executiv privind creşterea progresivă a salariului minim, astfel ca în anul 2013 acesta să atingă nivelul de 50 la sută din salariul mediu pe economie, a mai spus Hossu.

Liderul Cartel Alfa consideră că este foarte importantă adoptarea de urgenţă a unei legi de salarizare unică pentru sistemul bugetar şi ratificarea de către statul român a convenţiilor Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM) privind sănătatea şi securitatea în muncă.

"Fondul de risc profesional trebuie să devină un instrument activ, trebuie adoptate politici de ocupare care să dea posibilitatea în egală măsură bărbaţilor şi femeilor să îşi găsească un loc de muncă în acord cu pregătirea fiecăruia. Dialogul social trebuie să fie real, nu mimat", a explicat liderul Cartel Alfa.

La rândul său, preşedintele BNS, Dumitru Costin, a spus că este indecent că în prezent din lefurile bugetarilor din România aceştia să nu-şi poată plăti nici măcar facturile la întreţinere.

"Este indecent să fi funcţionar public în România, să ai un salariu de 700 de lei şi să ai restricţionate toate drepturile", a explicat Costin.

Dumitru Costin a mai spus că parlamentarii vor fi "taxaţi" la alegerile de luna viitoare. "Noi existăm în această ţară în fiecare zi, nu doar în campaniille electorale când ne momesc cu mici şi bere. Le cerem să vină să stea de vorbă cu noi, să ne asculte şi să ne rezolve problemele. Asta trebuie să facă, de aceea i-am trimis acolo în aşa-zisa Casă a Poporului", a mai spus Dumitru Costin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marko: Nu cu acest guvern trebuie să se negocieze politica salarială pentru următorii patru ani.
 Vizualizări articol: 404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marko: Nu cu acest guvern trebuie să se negocieze politica salarială pentru următorii patru ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei