Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 oct 2008 - Anul XIII, nr. 236 (3917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sănătate

Cardurile europene de asigurat, din nou disponibile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cardurile europene de asigurat pentru sucevenii care călătoresc în ţările Uniunii Europene sunt din nou disponibile la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. După o pauză de mai mult de un an, perioadă în care persoanele asigurate au primit, în loc de card, un certificat de asigurat, din data de 29 septembrie a.c. s-a reluat eliberarea documentului pe care îl au toţi cetăţenii statelor din Uniunea Europeană, dacă sunt asiguraţi medical.

Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, Anda Sălăgean, a declarat, ieri, că solicitanţii se pot prezenta la sediul CAS pentru a lăsa cererile pentru card.

„De la data de 29 septembrie a.c. până astăzi (n.r. ieri), avem înregistrate 59 solicitări de carduri europene de asigurări sociale de sănătate”, a precizat Anda Sălăgean.

Pauza de peste un an în eliberarea cardurilor de asigurat a fost provocată de expirarea contractului încheiat de Casa Naţională de Asigurări pentru tipărirea acestora.

Au contribuit la întârziere procedura greoaie de licitaţie şi obişnuitele contestaţii ale participanţilor nemulţumiţi.

 

Asiguraţii nu plătesc nimic la primirea cardului

Licitaţia s-a încheiat şi s-a reluat tipărirea cardurilor. Acestea sunt din plastic, iar costul lor este suportat din bugetul asigurărilor sociale de sănătate. Asiguraţii nu plătesc nimic la primirea cardului.

Solicitanţii trebuie să se prezinte la sediul Casei de Asigurări de Sănătate cu un act de identitate şi cu dovada calităţii de asigurat. Ei vor completa o cerere şi vor indica domiciliul şi ora la care pot fi contactaţi.

În termen de şapte zile lucrătoare de la data verificării actelor depuse de asigurat, introducerii datelor în sistemul informatic unic la nivel naţional şi transmiterea solicitării de tipărire a acestuia, cardul va fi livrat prin curier. În cazul în care nu vor fi găsiţi acasă, titularii pot ridica documentul de la sediul firmei de curierat, în termen de 15 zile. După aceasta perioadă, cardul poate fi recuperat de la CAS.

De la 1 ianuarie 2007, românii au dreptul la asistenţă medicală de urgenţă în toate ţările Uniunii Europene. Cardul nu acoperă decât acest tip de servicii şi nu poate fi utilizat pentru tratament sau intervenţii chirurgicale prestabilite.

Valabilitatea este de şase luni, dar poate fi prelungită, în caz de nevoie. Cardul poate fi folosit pe perioada deplasării într-un stat membru al Uniunii Europene, în conformitate cu legislaţia statului respectiv şi nu poate fi utilizat pe teritoriul României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cardurile europene de asigurat, din nou disponibile.
 Vizualizări articol: 1101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cardurile europene de asigurat, din nou disponibile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DEZINFORMARE trimis de
( 7 oct 2008, 12:30:09
ar trebui sa mai intrebati si voi...ca dezinformati populatia...pe langa adev de salariat iti mai trebuie si adeverinta de la finante ca nu mai ai alt venit...plus copie de buletin
2.   Ce formular deconteaza analize in Uniunea European trimis de
( 7 oct 2008, 13:27:40
pentru copii carora nu li se poate stabili un diagnostic in Romania si pentru care nu se mai poate face nimic in tara?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei