Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 sep 2008 - Anul XIII, nr. 226 (3907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PF Daniel: Anul şcolar 2008-2009 aduce, în premieră, programe de religie revizuite la toate clasele

Joi, 25 Septembrie 2008 (19:15:40)
Anul şcolar 2008-2009 aduce pentru elevi şi pentru profesorii de religie, în premieră, programe şcolare revizuite uniform, pentru întreg sistemul de învăţământ preuniversitar, de la clasa I şi până la clasa a XII-a, urmând apoi realizarea manualelor, a declarat, joi, Patriarhul Daniel.

În cuvântul adresat, joi, la Consfătuirea metodică a profesorilor de religie din judeţul Prahova, PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a spus că biserica este preocupată nu numai de participarea elevilor la orele de religie, ci de participarea lor la toate activităţile didactice din şcoală.

"Astfel, Biserica acordă o deosebită atenţie, prin programul «Nu abandona Şcoala!», prevenirii, în rândul elevilor, a abandonului şcolar aflat în continuă creştere, precum şi diminuării efectelor acestuia, prin reintegrarea în sistemul de învăţământ a copiilor şi tinerilor care, confruntaţi cu dificultăţi sociale, au renunţat la studii'', a mai spus PF Daniel.

Patriarhul BOR a precizat că doreşte o armonizare a acestor programe şcolare nu numai în interiorul disciplinelor, ci şi o abordare interdisciplinară a educaţiei, în aşa fel încât cunoştinţele dobândite în şcoală să nu fie contradictorii sau inutile vieţii de zi cu zi, ci "să conlucreze la formarea competenţelor şi a aptitudinilor, precum şi la zidirea sufletească a elevilor".

"Noile programe aprobate pentru învăţământul primar, gimnazial şi post-gimnazial, evidenţiază locul binemeritat al Religiei în rândul disciplinelor din trunchiul comun ale planurilor-cadru de învăţământ şi confirmă eforturile tuturor celor ce au sprijinit campania «Nu vrem liceu fără Dumnezeu!», iniţiată de Patriarhia Română pentru păstrarea studiului Religiei în curriculum-ul şcolii româneşti'', a adăugat Întâistătătorul BOR.

PF Daniel a spus că este nevoie să existe o colaborare eficientă între preotul din parohie şi profesorul de religie din şcoală. "Profesorilor de astăzi le revine responsabilitatea de a valorifica şansa predării religiei în şcoală, prin devotamentul şi prin dăruirea lor, atât la catedră, cât şi la Biserică'', a mai spus PF Daniel.

Toate programele de studiu pentru disciplina religie au fost schimbate pentru anul şcolar 2008-2009 şi au avizul tuturor cultelor recunoscute oficial în România, declara, pentru MEDIAFAX, la începutul lunii, inspectorul general în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), Vasile Timiş.

Reprezentanţii celor 18 culte recunoscute oficial au analizat împreună cu responsabilii de religie din Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), dar şi individual, toate programele şcolare aferente confesiunilor religioase care se predau în şcoli. Mai mult, din comisia naţională de evaluare a programei fac parte reprezentanţi ai tuturor cultelor, a explicat Timiş.

Noile programe au fost analizate de mai multe ori, pentru a evita acele formulări care ar putea fi interpretabile, a mai spus inspectorul Timiş, explicând că, după aceste programe vor fi realizate şi noile manuale.

În plus, MECT a făcut o concesie în cazul disciplinei religie, întrucât a acceptat schimbarea programei şcolare de la clasa I şi până la a XII-a, în timp ce la alte discipline au fost schimbate numai programele de gimnaziu, a mai spus inspectorul general din MECT.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PF Daniel: Anul şcolar 2008-2009 aduce, în premieră, programe de religie revizuite la toate clasele.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PF Daniel: Anul şcolar 2008-2009 aduce, în premieră, programe de religie revizuite la toate clasele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei