Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 sep 2008 - Anul XIII, nr. 226 (3907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: Nu vom scumpi gazele la 1 octombrie

Joi, 25 Septembrie 2008 (13:33:47)

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, joi, că preţurile gazelor naturale nu vor fi majorate la 1 octombrie.

"Nu vom scumpi gazele de la 1 octombrie", a spus Vosganian, la Iaşi, înainte de o conferinţă de presă.

El a adăugat că deciziile privind preţul gazelor sunt luate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi că nu sunt în responsabilitatea sa.

"În prognoza pe anul acesta, Guvernul nu a luat în considerare o eventuală creştere a preţului la gaze", a mai spus Vosganian.

Săptămâna trecută, premierul Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că o eventuală majorare a preţurilor la gaze naturale din această toamnă, solicitată de către distribuitorii de gaze, este nejustificată, în condiţiile în care cotaţia ţiţeiului pe piaţa externă a scăzut.

Companiile E.ON Gaz România şi Distrigaz Sud au solicitat ANRE majorarea preţurilor gazelor naturale furnizate populaţiei cu aproximativ 10%, la 1 octombrie, cererile urmând să fie analizate de autoritatea de reglementare.

Directorul general adjunct al direcţiei de tranzacţii corporatiste de energie din Distrigaz Sud, Nicolas Richard, a declarat că preţul gazelor naturale va creşte în luna octombrie, întrucât se majorează preţul gazelor importate din Rusia.

"În prezent luăm gaze ruseşti cu 500 dolari pe 1.000 metri cubi, iar pentru trimestrul al patrulea estimările indică un nivel de 550 dolari la 1.000 metri cubi. Nu cred că există şanse ca preţul să nu crească, vom avea datele necesare la finele lunii septembrie. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei trebuie să decidă. Vom avea un impact al scăderii barilului de petrol în primul trimestru din 2009", a spus Richard.

El nu a precizat cu ce procent va creşte preţul gazelor din octombrie.

Ultima majorare a preţurilor gazelor furnizate populaţiei a avut loc la 1 iulie, când tarifele au crescut în medie cu 12,5%.

La acea dată, cele două companii au anunţat că majorarea cu 12,5% nu acoperă cheltuielile şi că vor solicita ANRE o nouă creştere începând cu 1 octombrie 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Nu vom scumpi gazele la 1 octombrie.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Nu vom scumpi gazele la 1 octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei