Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 sep 2008 - Anul XIII, nr. 212 (3893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Din 2009, spitalele au cinci ani de graţie pentru a ajunge la standarde internaţionale

Marţi, 9 Septembrie 2008 (13:45:53)
Spitalele de România vor fi obligate să ajungă la standarde europene, în cinci ani de la intrarea în vigoare în 2009 a Comisiei pentru acreditarea unităţilor sanitare, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii Publice.

"Majoritatea spitalelor au mari probleme de conformare, adică nu se încadrează în normele europene de funcţionare. Mă refer la distanţa limită dintre paturi, la anumite circuite care nu sunt conforme. Dar de aceea vrem să construim opt spitale regionale la standarde europene şi, de asemenea, să reabilităm după aceleaşi regului unităţile care se pretează unor lucrări de anvergură", a mai spus demnitarul.

Guvernul aprobat în mai 2007, ca lucrările de construcţie a unui număr de 20 spitale judeţene de urgenţă şi opt spitale regionale universitare să înceapă în luna octombrie acelaşi an, numai că licitaţiile au durat peste estimări şi abia anul acesta au fost rezolvare aceste proceduri, a continuat Nicolăescu.

Ministrul a adăugat că odată demarate lucrările, durata totală a construcţiei este estimată la 18 luni, conform graficului de realizare a programului aprobat de Executiv.

Din 2009, după intrarea în vigoare a legii privind acreditarea spitalelor, toate unităţile sanitare au la dispoziţie cinci ani pentru a-şi rezolva problemele, altfel nu vor fi acreditate şi vor fi obligate "să-şi închidă porţiele".

"Este exact ca în cazul instituţiilor de învăţământ superior. Nu respectă standardele de funcţionare, se desfiinţează, pentru că nu pot fi acreditate. La fel şi spitalele", a adăugat demnitarul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Din 2009, spitalele au cinci ani de graţie pentru a ajunge la standarde internaţionale.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Din 2009, spitalele au cinci ani de graţie pentru a ajunge la standarde internaţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei