Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 sep 2008 - Anul XIII, nr. 208 (3889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un expert de origine română de la NASA a creat un program de identificare a persoanelor prin satelit

Joi, 4 Septembrie 2008 (16:09:34)
Un specialist de origine română de la NASA a contribuit la crearea unui program care ar putea permite sateliţilor de spionaj să identifice o persoană prin analizarea umbrei acesteia şi a mersului, informează cotidianul britanic The Telegraph în ediţia online.

Potrivit doctorului de origine română Adrian Stoica, de la Laboratorul de Propulsie al NASA (California), imaginile luate din spaţiu pot oferi suficiente date pentru confirmarea identităţii unui suspect.

Deşi tehnologia sateliţilor s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, încă este imposibilă identificarea unei persoane doar pe baza profilului mersului. Însă, dacă este adăugat criteriul umbrei, pot exista mai multe şanse de identificare.

Cu toate acestea, criticii au dubii că imaginile luate prin satelit vor fi suficient de clare pentru a fi permite identificarea unei persoane. De asemenea, există riscul ca vremea nefavorabilă sau vizibilitatea să afecteze calitatea imaginilor.

Potrivit revistei New Scientist, programul doctorului Stoica analizează poziţia Soarelui şi unghiul camerei de luat vederi, putând astfel "corecta" umbrele percepute deformat pentru a facilita identificarea.

Doctorul Stoica, care a prezentat proiectul într-o conferinţă organizată la Edinburgh, a explicat că programul combină date despre profilul mersului unei persoane cu forma umbrei.

Programul ar putea fi folosit de serviciile de informaţii, de armată sau poliţie pentru monitorizarea infractorilor cunoscuţi şi chiar a teroriştilor celebri - cum este Osama ben Laden - cu ajutorul sateliţilor sau avioanelor de spionaj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un expert de origine română de la NASA a creat un program de identificare a persoanelor prin satelit.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un expert de origine română de la NASA a creat un program de identificare a persoanelor prin satelit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei