Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 sep 2008 - Anul XIII, nr. 208 (3889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Solicitare

Conducerea Spitalului Suceava le cere jurnaliştilor să nu mai scrie de tânăra decedată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Mediatizarea cazului pacientei Maria Magdalena Birău, tânăra de 27 ani, din Dumbrăveni, decedată la finele săptămânii trecute la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde a fost internată pentru a da naştere celui de-al patrulea copil, a stârnit reacţii din partea conducerii unităţii sanitare, care apreciază că perseverenţa jurnaliştilor în a relata cele întâmplate afectează imaginea corpului medical.

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul general al spitalului, dr. Doina Ganea Motan, a solicitat ziariştilor prezenţi să nu mai consemneze nimic despre acest caz până când ancheta declanşată de factorii responsabili nu va fi finalizată, pentru a nu dăuna imaginii unităţii şi medicilor implicaţi.

 

Imaginea corpului medical, afectată

“Este o rugăminte din partea mea şi a Consiliului Medical ca până atunci să nu mai mediatizăm cazul decedatei, pentru că realmente nu avem încă nici un fel de probă. Ce trebuie să fie clar, este proba Medicinii Legale, care nu aduce în discuţie culpa medicală”, a spus dr. Motan.

Medicul a arătat că Serviciul de Medicină Legală Suceava şi Institutul de Medicină Legală Iaşi analizează în continuare probele recoltate în urma necropsiei, urmând ca rezultatele finale să fie cunoscute cel mai probabil într-o lună de zile.

Totodată, comisia de disciplină a spitalului, constituită pentru a stabili modul în care a fost gestionată comunicarea între echipa de medici şi familie, care urma să încheie în cursul zilei de ieri cercetările, nu a comunicat încă concluzia la care a ajuns.

În acest context, şeful Spitalului Suceava a opinat că este prematur să se discute despre o vină a medicilor implicaţi, cu atât mai mult cu cât ancheta pe plan administrativ ar putea, de asemenea, să nu indice nici un vinovat, deoarece dr. Cornelia Hîncu ar fi anunţat în timp util familia.

 

“Acesta este spitalul, în care din păcate se şi moare”

“Nu ştiu câtă vină o să mai fie şi din acest punct de vedere, şi pentru că eu reprezint spitalul şi colegii nu pot deocamdată să-i învinovăţesc. Nu avem probe, motiv pentru care aş dori să stopăm acest serial. Este un caz foarte nefericit, pentru că s-a pierdut o femeie dar, în acelaşi timp, an de an, această femeie a născut şi a îmbătrânit organele genitale ca până la 40 de ani, după cum spune medicul legist. Nu a respectat o igienă riguroasă a sarcinii, care impune o pauză între sarcini de măcar doi ani. Nu vreau să se creadă că mortul este vinovat, regretăm cele întâmplate, dar asta este viaţa reală. Acesta este spitalul, în care din păcate se şi moare”, a conchis managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea Spitalului Suceava le cere jurnaliştilor să nu mai scrie de tânăra decedată.
 Vizualizări articol: 2208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Conducerea Spitalului Suceava le cere jurnaliştilor să nu mai scrie de tânăra decedată2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta chiar ca a pus capac trimis de
( 4 sep 2008, 11:18:50
...cita ipocrizie poate da dovada conducerea spitalului?Ramii fara grai.Ti se face piele de gaina cind vezi cum se procedeaza in romanica noastra atit de laudabila.Dar parca era o vorba "CA CA LA NOI LA NIMENEA".
1.1  RE: Asta chiar ca a pus capac trimis de
( 4 sep 2008, 15:48:12
Turcu ai ramas fara simtul penibilului. Nu stii sa te opresti. ai trantit o prostie la ziar, pt ca ala nu era caz de malpraxis, asa cum au stabilit si medicii legisti, si acu mergi inainte ca prin papusoi. care jurnalisti sa nu mai scrie, cand numai tu, desteapta de tine ai scris tampenia, din simplul fapt ca intelegi aiurea si nu verifici. asa ca mai calmeaza-te ca plictisesti. Si inca ceva, in instanta tre sa demonstrezi fiecare cuvintel, ar fi interesant sa ajungi acolo.
2.   NESIMTIRE trimis de
( 4 sep 2008, 11:19:45
CUM ADICA AU IMBATRANIT ORGANELE GENITALE DUPA 4 NASTERI, DAR BUNICILE NOASTRE NASTEAU 7, 10 COPII , NU SE INTAMPLA SA MOARA , MAI ALES ACUM IN SPITAL FIIND, SA FIM SERIOSI.

BUNICA MEA A NASCUT DE FOARTE TANARA 7 COPII , S-A CASATORIT LA 13 ANI SI A TRAIT 93 DE ANI. NOROC CA NU A AVUT NEVOIE DE PREA MULTE ORI DE MEDICI.

RUSINE , NICI SA VORBIM NU AVEM VOIE , DAR CE AVEM VOIE SA PLATIM ASIGURARILE SI SA DAM CAT MAI MULTA SPAGA LA DOCTORI CACI EI SE TOT LAMENTEAZA CA NU AU SALARII DECENTE, NU STIU CE INSEAMNA PT EI DECENTE! POATE NE AJUTA SA AFLAM.

2.1  RE: NESIMTIRE trimis de
( 4 sep 2008, 15:01:32
Ai perfecta drepate in ceea ce ai scris mai sus, DAR nu exista termene de comparatii intre viata pe care au trait-o bunicile noastre si viata pe care o traim noi. Bunicile noastre nu au prins Cernobalul, aerul pe care il respirau era incomparabil cu ceea ce inspiram noi, alimentatia lor nu continea nici un fel de "E"-uri, radiatiile nu prea existau...asa ca...
2.2  RE: NESIMTIRE trimis de
( 4 sep 2008, 22:33:58
7 copii in aprox 35 ani dar la astia 4 copii in 4 ani deci in 35 ani ce se poate intampla ? Pacat de ea ca era tanara si nu stiu adevarata cauza de deces,dar si ei chiar asa ....fara limita ?
2.3  RE: NESIMTIRE trimis de
( 5 sep 2008, 08:47:47
A fost si sotia mea in mana doctorilor la sala de nasteri, si e dezastru. Era sa moara din vina boului de dr. Dragoi. Nu gresesc: din vina lui. Esti tratat ca un rahat. Apropo: se da si cate 1000ron pt.o cezariana. Unii doctori au si cate 5 cezariene pe zi ?!?!?! Cat ar fi un salar decent pt ei?
2.4  RE: NESIMTIRE trimis de
( 5 sep 2008, 08:48:33
A fost si sotia mea in mana doctorilor la sala de nasteri, si e dezastru. Era sa moara din vina boului de dr. Dragoi. Nu gresesc: din vina lui. Esti tratat ca un rahat. Apropo: se da si cate 1000ron pt.o cezariana. Unii doctori au si cate 5 cezariene pe zi ?!?!?! Cat ar fi un salar decent pt ei?
2.5  RE: NESIMTIRE trimis de
( 5 sep 2008, 10:28:17
Am avut un var care nici nu implinise 14 ani si o boala crunta leucemie cu metastaza nu stiu ce grad l-a terminat intr-o saptamana. Problema si oful meu e ca acesti jegosi de medici care l-au consultat(si au stiut ce are) au avut nesimtirea sa bage in buzunar banii intinsi de o mama desperata ca cineva sa-i salvezi puisorul.

Disperarea a facut ca dupa nici o zi de spitalizare la Suceava a plecat la Cluj unde doctorii de acolo i-au spus clar care sunt sansele si au facut omeneste tot ce a fost posibil sa-l salveze, dar din pacate........................ nici nu au vrut sa auda de bani (cu toate ca i-au intins plicu).

Alti oameni la aceleasi vremuri, e pacat ca la noi in Suceava nu sunt astfel de oameni ca la Cluj! La Suceva sunt jefuitori de cadavre si fereasca D-zeu sa ia o sansa, au ei grija sa ajungi cadavru!!!!!!!!!!!!!!!!1
3.   Spuneti-o pe sleau, e incompetenta crasa! trimis de
( 4 sep 2008, 11:32:13
Doamna Motan sa mai lase lecturile de forumuri si sa-si vada de treaba ei pt. care e platita din banii statului, adica ai nostri!!! Daca era desteapta, nu iesea in fata cu astfel de "solicitari". Sa numere doamna Motan cate cazuri de genul asta, doar in acest an, au existat. Si de fiecare data nu s-a intamplat nimic, eventual usoare avertismente pt.femeia de serviciu si infirmiera. Ei, iata ca acum nu mai poate fi vorba decat de eroare medicala. Sunt curioasa a cui va fi vina, pana la urma?
3.1  RE: Spuneti-o pe sleau, e incompetenta crasa! trimis de
( 4 sep 2008, 11:54:55
doctorita Motan a refuzat tratamentul oncologic cumnatei mele pentru simplul motiv ca a fost operara pe creier la Iasi si nu la Suceava. Am plecat in aceeasi zi la Iasi,unde cumnata a fost internata fara probleme. Nu spun povesti,este adevarat.

Sa mori la nastere in 2008, se poate intampla,dar aici e prea des.Doctorita Hancu mi-a operat sotia,impreuna cu doctorita Pacu,acum 10 ani.Au luat spaga atat cat le-am dat.Ca sa aflu dupa o vreme la clinica din Cluj ca dignosticul nu impunea operatia,se putea rezolva cu tratament.De 10 ani sotia mea suporta o menopauza pe care,in mod normal,se instala peste vreo 15-20 de ani.

Si au tupeul sa ceara sa nu se mai discute despre competenta lor.Rusine!
3.2  RE: Spuneti-o pe sleau, e incompetenta crasa! trimis de
( 4 sep 2008, 19:55:44
Aceiasi problema era sa patesc si eu cu sotia,daca ii ascultam pe acesti "trepadusi de doctori".Spuneau ca este cancer,trebuie "scos" totul,ca se "extinde"."Derbedeii,nesimt Cluj Napoca,dupa mai multe controale respectiv colposcopie,sotia a luat tratament si de atunci au trecut 14 ani.Uite asa,acesti "nesimtiti" de la noi,spuneau ca trebuie "ras totul',eu consider ca ptr spaga.Cata nesimtire pot avea acesti primitori de bani si daruri!
4.   Cata nesimtire!! trimis de
( 4 sep 2008, 11:36:44
Mentalitate comunista ridicata la rang de cinste. Doamna Motan, pentru declaratiile din articolul de fata eu v-as propune la Premiul Nobel pentru Pace.
4.1  RE: Cata nesimtire!! trimis de
( 4 sep 2008, 12:38:49
dar pentru faptul ca se viseaza si la conducerea unei facultati de medicina ????la suceava,mare profa universitara, ce premiu i-ai da?
5.   Cine va afecteaza imaginea? trimis de
( 4 sep 2008, 11:51:03
Imaginea corpului medical este afectata de acei medici care nu isi fac treaba asa cum ar trebui. Nicidecum de presa. Ea doar a relatat cazul si a dat citate din declaratiile celor implicati in caz. Da, opinia publica v-a taxat, si ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru cei vizati. Daca ne ascundem gunoiul sub pres sau dupa usa nu suntem mai curati. Sa nu uitati sa va certati si medicii pentru atitudinea lor intr-o sedinta, nu doar presa si forumistii!!!Chiar si o mama isi cearta si isi povatuieste copiii cand gresesc, nu?
6.   !!!!!!!!! trimis de
( 4 sep 2008, 11:51:06
Hanculeasa sa nu mai ia bani de la pacientele pe care le indruma spre cezariana! minim 200 euro(stiu pentru ca am dat si noi) vrei nu vrei iti face cezariana si dupa aia nu se uita la tine pana nu-ii dai banii!

Halal profesionalism!

PS am uitat si de banii pe care i-am dat la anestezist-200 Ron
7.   Lol trimis de
( 4 sep 2008, 12:16:03
ma lasi adica la 4 nasteri gata moare ca cica nu a respectat ingiena in timpul sarcinii....ma lasi asta e vrajeala...eu cunosc o pocaita care tine timpul in functie de copil...o trecut anul o venit si copilul fara pauze si fara nimica si vad ca inca n-a murit....daca nu era o vina pe undeva pe la mijloc nu se mai simteau asa ofensati domni cu 11 ani de sc si alte cateva crime in spate
8.   Sa va fie rusine trimis de
( 4 sep 2008, 12:16:12
Fata care a decedat e cumva prima femeie care naste 3-4 copii pana la varsta de 27 de ani (fara pauze intre sarcini de 2 ani).Asta e motivul decesului in opinia d-voastra....
9.   Noi sti ca voi nu sunteti...vinovati !! trimis de
( 4 sep 2008, 12:17:13
ati fost voi vre-o data...vinovati ??

numai in...suceava cine are "...�mbatr�nit organele genitale ca p�na la 40 de ani" nu are nici o..."sansa" !!

oare toate...comentariile de pe forum nu...spun nimic ??

oare toti mint , toti jignesc , n-ar fi asta...imaginea acestei institutii ?

oare.....

10.   SPITAL trimis de
( 4 sep 2008, 12:24:26
Cumnatul meu bolnav de cancer, operat la cluj, a fost trimis sa i se dea a doua runda de tratament la Suceava (care costa 18 milioane lei vechi si el nu are nici un venit, ca e de la tara), nu i s-a dat tratamentul. I s-a spus ca cei de la Cluj nu stiu nimic, si ca daca nu isi reface toate analizele la SV nu ii dau nici o pastila. Oare unde a ramas scopul pt. care medicii devin medici ( sa trateze bolnavii si sa fie ajutor)? Sunt niste increzuti si incompetenti. Bine ca exista si alte judete, unde medicii sunt medici.
11.   Iarasi trimis de
( 4 sep 2008, 12:24:52
Cam greu a inteles conducerea spitalului ca ploaia de reprosuri a fost stimulata de atitudinea acesteia.Un om at�t de detestat ca Dna Doctor Motan, ar trebui sa-si puna �ntrebarea: De ce ma urasc aproape toti? De ce pe mine? Nu cumva toata pozitia mea, de om si de conducator, chiar de medic, este compromisa definitiv? Si nu de acum...

Studiile arata ca o multime at�t de mare de oameni, at�t de mult timp, nu poate gresi. Nu cu pumnul �n gura se rezolva asa o problema, de gravitate maxima...
12.   Ca la noi trimis de
( 4 sep 2008, 12:37:08
conducerea spitalului o duce foarte bine indiferent ca moare cineva sau nu ei oricum nu fac nimic,cum va explicati faptul ca un medic din spital care are si angajament la policlinica particulara BETHEZDA aici poate face actul medical corespunzator si la spital nu asta pentru ca la policlinica este vorba de afacere personala iar spitalul este ceva pentru care ete platit de stat si nu merita sa-si bata capul
13.   RUSINEEEE, doftorilor... trimis de
( 4 sep 2008, 12:40:40
In loc sa taca si sa -si revizuiasca atitudinea, tot ei sunt cu gura mare. Acum 15-20 ani erau si aici in Suceava medici buni si competenti si responsabili, dar vremurile astea au facut din ei....macelari. Am auzit, cum te duci la un control de rutine , te si invita sa te opereze. Macar daca i-ar mustra constiinta , si tot ar fi un inceput, dar ei sar cu gura, ameninta, si in curand poate suntem luati si la bataie. Poate celor din ,,interior ,, nu le vine sa creada ca asa se intampla in spitalul anului 2008 la Suceava, dar situatia e cu adevarat GRAVAAAAAAAAAAAAA.
13.1  RE: RUSINEEEE, doftorilor... trimis de
( 4 sep 2008, 14:40:36
gina virgina ?
14.   Conducere trimis de
( 4 sep 2008, 12:52:57
La o asemenea avalansa de mesaje, conducerea spitalului trebuie sa traga o singura concluzie: problema e lipsa de autoritate, lipsa de disciplina sau mai neaos, pentru ca "pestele de la cap se-mpute". E clar ca autoritatea se impune de catre persoane exigente in primul rand cu propria prestatie. Un manager de spital ar trebui sa stie in orice moment ce se intampla, care sunt carentele si sa ia anticipat masuri. Am avut si eu de-a lungul timpului acelasi gust amar in legatura cu spitalul. Incercati sa rezolvati problema altfel. Sa nu existe o autoritate unica- medicul Dumnezeu- ci poate o comisie mereu prezenta, astfel incat imediat sa poata fi sesizata de pacienti sau apartinatori. Faceti public acest lucru si incercati sa imbunatatiti din interior actul medical. Si, de ce nu, sa existe un forum chier pe pagina de internet a spitalului, un soi de registru cu impresii(sa speram ca vor fi si bune si rele) ale pacientilor.
15.   Cand vor numai bani nu conteaza pacientul trimis de
( 4 sep 2008, 12:59:36
Am si eu o cunostinta care s-a dus la cabinetul dr. Hancu ... era gravida in luna a II si luase cu vreo doua-trei saptamani in urma o pastila de raceala (nu stia ca e insarcinata). Fara sa o consulte..fara un ecograf i-a spus sa se urce pe masa ca se grabeste, ca sa-i faca avort ca din cauza medicamentelor copilul va iesi cu malformatii... prietena mea isi dorea copilul, avea si 38 de ani si era cam ultimul tren... Era cat pe ce sa faca avort dar in ultima clipa s-a razgandit, pentru a cere si o alta opinie..Ce criza de nervi a facut dr.Hancu.. a tratat-o ca ultima lepadatura... A venit acasa a facut o serie de analize amanauntite.. copilul perfect normal.Azi are o fetita de 2 ani jumate ..o dulceata vioaie si sanatoasa pentru ca prietena mea a fost o gravida responsabila. Dr.Hancu trebuia sa-si faca plinul si nu mai conta pacientul...Pacat..
15.1  RE: Cand vor numai bani nu conteaza pacientul trimis de
( 4 sep 2008, 13:36:24
Vedeti stimati forumisti, asa trebuie facut un comentariu: prezentat evenimentul si numele doctorului care l-a derulat, cum a facut comentatorul ce semneaza "Pacat". Doctorita H�ncu a facut ......caci nu cred ca o sa-i convina sa fie nominalizata ca un medic lacom, incompetent.
15.2  RE: Cand vor numai bani nu conteaza pacientul trimis de
( 4 sep 2008, 13:46:31
Vedeti stimati forumisti, asa trebuie facut un comentariu: prezentat evenimentul si numele doctorului care l-a derulat, cum a facut comentatorul ce semneaza "Pacat". Doctorita H�ncu a facut ......caci nu cred ca o sa-i convina sa fie nominalizata ca un medic lacom, incompetent.
15.3  RE: Cand vor numai bani nu conteaza pacientul trimis de
( 4 sep 2008, 21:40:09
Aveti dreptate,la policlinica de langa autogara Suceava,"profeseaza' un "derbedeu" numit Huluban.Acesta pune diagnostice functie de cati bani are nevoie in saptamana respectiva.La o cunostinta,i-a spus ca are rani pe uter sangerande,trebuie operatie imediat,a internat-o in spital pe alt nume,a operat-o,a luat spaga atat el cat si Saveasca precum si anestezistul.Dupa cateva luni de la operatie,la controalele efectuate intr-un centru universitar la Cluj,2 profesori doctori au spus ca nu trebuia sa se opereze,ca "hulpavii" de la Suceava isi bat joc de sanatatea oamenilor.Concluzia:evitati sa va operati la Suceava,daca va pun un diagnostic,mai faceti alte 2-3 vizite si in alte clinici.Acesti,"derbedei" de la Suceava nu stiu decat sa primeasca bani de la nenorocitii care ii roaga sa-i ajute.
15.4  RE: Cand vor numai bani nu conteaza pacientul trimis de
( 4 sep 2008, 22:47:22
MA BUCUR CA DATI NUME PENTRU A SE PUTEA OMUL FERI DE BESTII DE ASTEA
15.5  RE: Cand vor numai bani nu conteaza pacientul trimis de
( 5 sep 2008, 09:59:51
Tot la medic Hancu a fost si sotia mea, iar in luna a noua cand a chemat-o la un control in ziua cand se implinea fix 40 de saptamani fara nici macar sa o consulte sau sa o vada la fata a tras concluzia urmatoare: "fatul este prea mare si nu se poate naste natural, ca din aceasta cauza trebuie sa ii faca cezariana" .

Si ca sa vezi bebele a avut doar 2850g ca imi era si frica sa nu-l pierd printre degetele de la o mana!

A am uitat sa sa spun ca la fiecare consultatie concluziile erau urmatoarele :

1. iminenta de avort spontan

2. iminenta de nastere prematura

3 cum vrei sa nasti ? natural sau cezariana(poate daca ii spunea sotia ca vrea cezariana, numai era nici o iminenta) asta era intrebarea care se incheia o consultatie lunara

Va dati seama ce e in sufletul unei femei insarcinate cand un gincolog ii zice de toate iminentele alea!

Ca a apoi dupa ce a trecut toate iminentele bebele nu vroia sa se nasca!

Halal profesionalism!
15.6  RE: Cand vor numai bani nu conteaza pacientul trimis de
( 5 sep 2008, 10:09:18
Mai grav este ca si TATARANCA s-a aliat cu Hancu si iti spune numai bazaconii(de genul copilul e prea mare, nu ai destul lichid) ca sa sperie viitorii parinti si sa faca cezariana!

Am fost la Iasi la doctorul ILIEV(il recomand) si mi-a spus la morfologia fetala ca copilul nu este foarte mare si am lichid amiotic ceva mai mult!

La macelarii din Suceava: TATARANU SI HANCU copilul era ca praslea(crescuse in 9 luni cat altii in 90 luni) adica foarte mare si nu mai am lichid amniotic si nu o sa pot naste natural si trebuie sa fac cezariana!

Si pe cine sa credeti? Va spun doar atat copilul a avut 2790g! concluziile le trageti dumneavoastra

Alfred Hicthcock era mic copil pe langa medicii din suceava (Hancu, Irimie, Coca, Axler.....) si alti criminali
15.7  RE: Cand vor numai bani nu conteaza pacientul trimis de
( 5 sep 2008, 19:44:07
si prietenei mele i-a zis TATARANCA,dupa o programare la 3 sapt!!!!!,-- ca ar avea un copil malformat, ca are hidrocefalie, si ca trebuie sa faca imediat mica cezariana, pentru care, evident ca a trimis-o la mme hancu-doar sunt mana in mana-si prietena mea a fcaut aproape instantaneu o psihoza;nu cerea altceva decat sa i se scoata monstrul din burta, ca asa ii spusese la eco, ca va fi un monstru;a fost la iasi si nu s-a adeverit nimic, a nascut la termen o fetita sanatoasa tun, dar a ramas cu probleme psihice multa vreme....la inceput nu vroia sa dea san fetitei, nici nu voia sa o vada, ptr ca auzea mereu vocea TATARANCEI...ca va avea un monstru!!!!!!!!!!!!!!nu poti crede ce comert medical face si aceasta doctorita,mare geniu local, care face bani cu nemiluita, si nu taie chitante, declara castig de medic rezident!!!!!!o nesimtita!!!!!!
16.   ... trimis de
( 4 sep 2008, 13:06:21
Stimati medici din spitalul Judetean Suceava, va ascundeti incompetenta si nesimtirea in spatele procedurilor si a legilor. Doar la asta sunteti buni: sa musamalizati toate prostiile pe care le faceti.
16.1  RE: ... trimis de
( 6 sep 2008, 22:29:30
Ai dreptate!Unii "derbedei" de medici din Spital si nu numai,de la Suceava,fac tot posibilul sa obtina foloase,inventand diagnostice:gresesc in operatie,scriu apoi in fise fel de fel de "bazaconii" ptr a se acoperi in caz de complicatii,iau spaga si se imbogatesc pe seama bolnavului.Iata un exemplu:vine bolnavul cu dureri abdominale,este"consultat" si se pune diagnosticul de unde reiese ca are "un pumn de pietre la fiere,asadar trebuie scoasa bila.Este "operat",o taietura mica totul dureaza 28 de minute,omul ia tratament si se simte bine,'multumeste' doctorului care l-a operat dandu-i 500 ron.Dupa 1 an si 3 luni iarasi dureri si surpriza,operatului i-a crescut o alta fiere.Asadar,"doftorul" a inventat operatia ptr bani,l-a taiat un pic,l-a inchis a luat banii si dute "fraiere" acasa.Nici nu vreau sa-mi imaginez cati oameni au patit la fel.
17.   Mi-o fac io trimis de
( 4 sep 2008, 13:10:07
nu am avut de a face cu ei in scara larga am un bebe si imi era si mie frica la cate am auzit am iesit bine dar daca cumva se intampla ceva mergeam pe ideea dinte pt dinte imi omori copilul astept sa se termine mediatizarea si iti iau gatul indiferent cine esti

18.   Rusine trimis de
( 4 sep 2008, 13:13:52
mare rusine
18.1  RE: Rusine trimis de
( 4 sep 2008, 13:35:11
mai femeie lasa-te de conducere si vezi-ti de treaba ta ,cum chiar crezi ca esti supra dotata si le sti pe toate...ocupa-te de specialitatea care o ai ..adica aia de a baga oamenii in mormant dupa ce iei banii,doctorita ganea ...oare nu ti se apropie sfarsitul la conducere?????parca auzisem in spital ca stai pe trei posturi....stie ministrul sanatatii ce capacitate e la spitalul suceava.......??????master de toate dar pe care bani ?? pe banii nostri care suntem prosti si -i bagam in buzunarele lor.
19.   Cine a facut cezariana? trimis de
( 4 sep 2008, 13:49:04
Din toate articolele despre acest caz nu am inteles cine a facut cezariana. Scria in alte articole ca a doua operatie a fost facuta de Bostan si H�ncu;simbata era Bostan de garda. In articolul de azi scrie 'dr. Cornelia H�ncu ar fi anuntat �n timp util familia'. Problema este cine i-a facut cezariana, ca de acolo i s-a tras.

Iar pt. madam Motan, poate nu stie ca nu se face o cezariana moca in spitalul pe care-l conduce cu pricepere. De obicei doctorul te cheama sa te taie intr-o zi cind este de garda (ca oricum nu se deranjeaza sa vina la spital chiar daca ti se declanseaza travaliul la o bucata de noapte si erai pacienta lui, cu n consultatii la cabinetul particular). Iar in ce le priveste pe cele 2 doctorite: mergeti sa vedeti ce jeg are Hincu la cabinetul particular, iar Bostan-in afara de cezariana altceva nu stie
20.   Adevarul trimis de
( 4 sep 2008, 14:59:37
Doamna doctot Hincu daca ajungi pe masa de operatie si nu dai banul pe care ti-l cere te lasa pur si simplu sa mori,nici nu se uita la tine si nu cit vrei sa dai cit ti se cere.Iar domnul doctor Creteanu astazi ia bani si iti sugereaza ca totul o sa fie bine iar a doua zi cind mergi sa vizitezi bolnavul il gasesti la morga.Felicitari domnilor doctori nu degeaba aveti atita scoala.
20.1  RE: Adevarul trimis de
( 4 sep 2008, 15:05:11
Asta e deja exagerare. Niciun doctor nu ar sta cu mainile in san daca vede ca omul moare. Dar unii pot fi acuzati ca nu-si prea dau interesul sa puna un diagnostic corect, de aici si surprize de genul " Operatia a reusit, pacientul mort."
21.   Medicii..... trimis de
( 4 sep 2008, 16:47:17
Ce fel de om trebuie sa fii sa ceri de la un bolnav pe patul de moarte,ori de la rude, bani pt ati face meseria pt care ai invatat 11 ani???

sper sa nu ajung niciodata pe mana voastra
22.   NESIMTITA trimis de
( 4 sep 2008, 16:52:34
ESTE O NESIMTITA SI O INPERTINENTA DR MOTAN INTREBATI-IO PE CE SI-A LUAT AUDI A 8
22.1  RE: NESIMTITA trimis de
( 4 sep 2008, 17:17:46
si crezi ca ne va spune?nu cumva si tu ai dat mita ca sa te angajezi la minunatul spital judetean?sau poate il are din comisioane grase, sau din cercetare stiintifica, sau poate ca a primit mostenire de la matusa tamara?ca este asa cum spui tu,de acord, se vede de la o posta;si mai si crede ca prosteste lumea cu falsitatea ei binecunoscuta
23.   Da unde se crede dumneaei trimis de
( 4 sep 2008, 17:36:34
gata cu cenzurarea presei! cum adica, cere ziarului sa opreasca mediatizarea????
24.   Hoti spagari trimis de
( 4 sep 2008, 18:55:28
uitativa ce masini au doctorii in parcare sunt din salariu ////////// astept raspuns....................... va multumesc
24.1  RE: Hoti spagari trimis de
( 4 sep 2008, 22:26:07
acu vro 3-4 ani cand am terminat eu era 3000e
25.   Spaga grasa trimis de
( 4 sep 2008, 18:56:44
stiu pe cineva care a terminat post liceala anul acesta si i-au cerut 3500 euro pt un amarat de post de asistenta
26.   Hoti spagari trimis de
( 4 sep 2008, 18:58:03
daca nu le dai nu se uita la tine macar 200e ..............................
27.   Am mai depasit o culme trimis de
( 4 sep 2008, 19:14:22
Citesc acest articol socat de culmea ce a fost atinsa, cea a arogantei si a desconsiderarii opiniei publice, a presei, in ultima instanta a asiguratilor si a cetatenilor judetului Suceava! Ce culme a fost depasita prin aceasta luare de pozitie a managerului dr. Doina Ganea Motan, las la aprecierea cititorilor. Reafirm parerea mea de locuitor in aceasta tara: cat timp conducerile asezamintelor de sanatate vor fi arondate politic si nu vor fi ocupate de adevarati profesionisti in management, nu va fi facuta reforma reala in sistemul de sanatate din Romania! Chiar asa a vrut sa se exprime, managerul acestui spital reprezentativ din judetul Suceava, ca e cazul sa ascundem gunoiul sub pres, ori sa punem batista pe tambal???
28.   NESIMTIT-O ! ! ! trimis de
( 4 sep 2008, 19:29:36
Poate citesti si comentariul asta...nesimtit-o ce esti. Stai naibii in banca ta si taci din gura macar, grija asta are ea...ca scrie presa prea mult. Da ce vrei cretino??? Sa omorati oameni si sa fie totul ok...sa aveti in continuare bani de audi nu?? Stiu ca unii mai tre sa si moara, iar medici nu mai au ce sa le faca, insa indolenta si imbecilitatea de care dati dovada, tu si ceilalti medici...e de-a dreptul de o nesimtire mult prea mare. Asta e marea si principala problema in spitalele romanesti, exceptand cele din orasele mari....doctorii au impresia ca lucreaza cu animale..nu oameni..n-au pic de suflet..si nu ai nici cel mai mic regret cand le moare cineva sub bisturiu.
29.   Doi trimis de
( 4 sep 2008, 19:30:48
ce nesimtire......, cum poti cere ca o angajata a unei institutii publice platita din bani publici sa nu se mai faca "publicitate" la un caz atit de dramatic si nu numai?

Esti chiar nesimtita. Momentan platim salariul dumitale si a celorlalti din sistemul de sanatate daca consideri ca nu este corect vino in fata opiniei publice cu argumente si cu dovezi care sa contrazica cele scrise dar nu cere ca sa nu se mai scrie un adevar despre sistemul de sanatate la care cotizam lunar si poate apelam o data in viata. Vi se pare normal din 1000 de lei pe luna sa platim si spagi pe linga acei 12 % aproximativ (angajat+angajator) platiti la sanatate lunar? nu va e rusine? sunt oameni necajiti chiar si cu studii (peste 6 ani minim numai studiile superioare) care asa sunt platiti in romania . voi aveti nesimtirea sa lasati oamenii sa moara daca nu au mii de euro in buznuar numai pentru spaga. nesimtitilor. felicitari celor de la monitorul de suceava , asteptam sa aflam finalul investigatiilor
30.   Sim trimis de
( 4 sep 2008, 19:31:18
sunt niste nesimtiti daca le dai te baga an seama daca nu te trateaza f urat
31.   Spaga trimis de
( 4 sep 2008, 19:49:19
sunt un contribuabil , ca aproape toti de pe acest forum. Platesc asigurarile de sanatate si platesc multttttt si nu inteleg de ce trebuie sa dau si spga pentru actul medical .La spitalul judetean pana si ultima imputita de infirmiera are pretentii la spaga ca sa schimbe asternutul de pe pat . Oameni buni am luar raie , da cititi bine RAIE dupa ce am stat in spital si nu sunt o nespalata ci un om fff responsabil . Pentru operatia cezariana am optat pt spitalul particular si a fost foarte elegant , Am dat banii am primit chitanta etc , macar ei platesc taxe si impozite pe cand aici le punem banii in buzunar . Nesimtitii , ajungem sa ne cunparam sanatatea . Doctotii care sunt platiti din banii nostri , putini multi dar sunt din banii populatiei, daca nu le convenea salariu trebuiau sa opteze pentru alta meserie mai banoasa la vedere . Si in spital spaga este ca o molima , repede se mai molipsesc unii de la altii , medicii asistentele , infirmierele
32.   Rusinea corpului medical trimis de
( 4 sep 2008, 20:19:37
Insasi afirmatia ca "a imbatrinit organele genitale", denota foarte clar caci Motan reprezinta incompetenta crasa si face de ras tot corpul medical. Ce lieratura din lumea aceasta sugereza caci la 40 de ani "au imbatrinit organele genitale" si poate rezulta in deces?

Din respect pentru orice medic aceasta Motan ar trebui sa-si dea demisia urgent si sa stea acasa, caci calificarea ei ca medic este total compromisa.
33.   Rad si curcile de tine MOTANE... trimis de
( 4 sep 2008, 20:48:54
Numai o IRESPONSABILA ca Motan ar putea afirma imbatranirea oeganelor genitale la 27 de ani...te-ai auzit ce-ai zis? cunosc persoana care a dat nastere la mai multi copii - fara aceste pauze de ZISA IGIENA PROPRIE inventate de > si care e perfect sanatoasa si e mama vesela in mijlocul multor copiii pe care D-zeu i-a dat...
34.   Mare nesimtita trimis de
( 4 sep 2008, 20:54:54
Sa stiti ca ceea ce a spus "doamna" motan pt presa e nimic. Sa vedeti ce comportament are cu pacientii. �i face nebuni, face crize si spume la gura in fata celor ce mai au cateva zile de trait. Mi-e sila de aceasta persoana. Dar Dumnezeu are grija de toti. �i vine si ei randul, nici o grija.
35.   Voua sa va fie rusine trimis de
( 4 sep 2008, 21:05:45
nici nu stiti ce eforturi supraomenesti face dr Motan. iar eu daca traiesc este doar datorita ei.nu mi a cerut niciodata nimic.este o capacitaye in oncologie,mai interesativa si voi.duceti va lunea si joia la policlinica din arini sa vedeti cum sta pana la10 11 noaptea sa si consulte bolnavii si ar mai fi multe de zis nu aruncati cu noroi
35.1  RE: Voua sa va fie rusine trimis de
( 4 sep 2008, 21:45:56
dumneavoastra daca traiti trebuie sa recunoasteti ,ca e meritul lui Dumnezeu ,nu al doamnei in discutie
35.2  RE: Voua sa va fie rusine trimis de
( 5 sep 2008, 09:21:57
Nu stiu cum s-a purtat cu altii. Dar stiu cum s-a purtat cu tatal meu, care nu mai este. Motanca este o ordinara. A studiat mult, dar sta prost la capitolele bun simt si compasiune.
35.3  RE: Voua sa va fie rusine trimis de
( 5 sep 2008, 19:49:15
a studiat cum sa fure pe spinarea pacientului si a statului, bre, habar nu ai;mare securista,falsa si nesimtita si in plus, o parasuta ordinara
36.   E bine de stiut trimis de
( 4 sep 2008, 22:22:05
E bine de stiut pe la ce doctori sa nu mai dai.
37.   E bine de stiut trimis de
( 4 sep 2008, 22:23:31
(completare)sa nu mai dai pe la cabinetele lor
38.   Imi pare rau trimis de
( 4 sep 2008, 22:41:45
Sa va feriti de dr Hancu!

Daca era dupa ea si o alta persoana (nu stiu cum o cheama) nu trebuia sa avem minunatiile de copii pe care ii avem. Asta dupa multi ani de asteptare si dupa mai multe controale.

Problema lor este ca multi dintre ei nu au calitati umane, dar si ca nu citesc nimic dupa ce termina facultatea. Mie mi s-a spus ca trebuie sa fac intrerupere si ptr aceeasi problema la Iasi mi s-a spus ca sunt descoperite medicamente pentru problema mea. Si a fost totul bine si medicul de la Iasi cu care am nascut (sa ii dea Dumnezeu sanatate!) este deosebit. Nu face niciodata avorturi!!! Intrebati care dintre cei de aici mai ia o asemenea decizie!!!

Dr ginecologi o sa aiba mult de platit (si poate chiar platesc deja!) pentru crimele mari pe care le fac. Ei trebuie sa ajute viata si nu sa o ia cu cruzime!

Sa le dea Dumnezeu minte sa se intoarca macar acum!

39.   Catre conducere .... trimis de
( 4 sep 2008, 22:46:30
"specialistii" care s-au...."ocupat" de acea femeie din dumbraveni trebuie...SUSPENDATI din functie pana la....REZULTATUL ANCHETEI !!

ASA CERE...REGULAMENTUL !!

este cineva....suspendat din functie pana la ....proba contradictorie ????

daca da , ar fi o...dovada ca ...conducerea este...."INTERESATA" ca sa afle...adevarul .

E USOR DE....VERIFICAT.
40.   Medicina romaneasca trimis de
( 4 sep 2008, 23:05:14
pai da la noi in romania pacientul a devenit clientul medicului.cu cat dai mai mult cu atat esti vazut mai bine,dar daca nu dai mori in mainile lor.

41.   Rusine trimis de
( 5 sep 2008, 04:16:44
rusine voua celor care asteptati sute de euro spaga de la oameni necajiti care nu au nici o vina decat aceea ca s-au imbolnavit si apeleaza la voi care in primul rand ar trebui sa fiti oameni
42.   Ziarista trimis de
( 5 sep 2008, 06:22:05
Ziarista Cristina Turcu s-a intrecut pe sine, azi s-ar putea sa fie ziua sa de glorie in ce priveste jurnalismul de atitudine! Domnisoara Cristina Turcu aveti de acum posibilitatea, nu de a da neaparat satisfactie forumistilor, ci de a contribui efectiv si, poate, decisiv la pornirea adevaratei reforme, cea indreptata spre cetatean, in toate institutiile sistemului sanitar din judetul nostru! Va vom urmari cu atentie. Deocamdata, va uram mult succes!
43.   Mai exista? trimis de
( 5 sep 2008, 08:19:06
Ce mai stiti de doctorita Pacu? am auzit ca ar fi decedat intr-un accident ,impreuna cu sotul ei doctorul de la ortopedie.Este adevarat?

43.1  RE: Mai exista? trimis de
( 5 sep 2008, 09:19:22
EU STIAM CA AU PLECAT IN URMA CU CEVA ANI IN AMERICA.
44.   !!!!!!!!111 trimis de
( 5 sep 2008, 10:33:01
Ma rog la Dumnezeu sa nu care cumva sa fiu nevoit a merge in Spitalul Judetean Suceava!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei