Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 sep 2008 - Anul XIII, nr. 208 (3889)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Agriculturii, sesizat în privinţa "accizelor enorme" ale UE la ţuică

Joi, 4 Septembrie 2008 (16:41:14)
Preşedintele Comisiei de Agricultură a Camerei Deputaţilor, Kelemen Attila, l-a sesizat pe ministrul Agriculturii Dacian Cioloş asupra nemulţumirilor producătorilor de ţuică, privind "accizele enorme instituite de prevederile unionale", cerându-i să intervină la UE pentru diminuarea taxelor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de UDMR Mureş, producătorii de ţuică cu care Kelemen a avut întâlniri i-au spus deputatului că, potrivit normelor europene, pentru o cantitate de ţuică mai mare de 50 de litri trebuie să plătească 12 lei pe litru, sumă care practic face imposibilă continuarea producţiei şi a activităţii în sine.

"Din raportul făcut de reclamanţi reiese că, în ultima vreme, un număr mare de producători din toată ţara au renunţat să mai producă acest produs specific local. Kelemen Atilla a cerut ministrului Agriculturii să intervină la instituţiile abilitate ale UE, pentru a sprijini doleanţa acestor producători tradiţionali şi în acelaşi timp şi-a exprimat părerea că folosirea unor taxe exagerate împiedică instituirea politicii unionale de dezvoltare rurală, în ciuda faptului că scopul principal ar fi subvenţionarea producţiei produselor considerate specific locale. Propunerea dânsului este ca şi producţia de ţuică să fie considerată un produs tradiţional specific, precum şi micşorarea nivelului taxelor", se arată în comunicat.

Kelemen Attila a îndeplinit funcţiile de observator şi deputat în Parlamentul European până în 2007, activând în Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală a PE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Agriculturii, sesizat în privinţa "accizelor enorme" ale UE la ţuică.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Agriculturii, sesizat în privinţa "accizelor enorme" ale UE la ţuică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei